Skip to content
Zomervakantie, Strandvakantie
Zomervakantie, Strandvakantie

Press release -

61% vakantiegangers kiest alternatief voor Schiphol, Eindhoven populairst

Utrecht, Nederland – 14 juni 2022. Schiphol Airport heeft tot op heden de drukte op de luchthaven niet onder controle. Tijdens het Pinkerweekend was het weer raak. De drukte zorgde voor lange rijen en had het annuleren van vluchten tot gevolg. Inmiddels hebben de problemen ook invloed op de vakantieplannen van Nederlanders. Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru.nl blijkt dat maar liefst 61% van de vakantiegangers een andere vertrekluchthaven kiest wegens de aanhoudende drukte op Schiphol. Eindhoven Airport is het populairste alternatief, gevolgd door Düsseldorf en Brussel Zaventem.

Een zorgeloos begin van de vakantie is er voor reizigers vanaf Schiphol deze dagen niet meer bij. De drukte op de luchthaven zorgt voor veel stress bij vakantiegangers. Inmiddels is de irritatie rondom de drukte op de luchthaven zo erg opgelopen, dat reizigers er zelfs voor kiezen om niet meer vanaf Schiphol te vliegen.

Meer dan 61% reizigers wenst vertrek vanaf andere luchthaven 
Wegens de aanhoudende drukte op Schiphol kiest meer dan 60% van de vakantiegangers deze zomer voor een vertrek vanaf een andere luchthaven. Slechts 8% geeft aan met de auto op vakantie te gaan en 2,5% kiest voor de trein als gevolg van de aanhoudende drukte op Schiphol. Van de ondervraagden geeft 18% aan dat de drukte geen invloed heeft op hun vakantieplannen.

Eindhoven het populairst, Düsseldorf en Brussel ook overwogen
eizigers die aangeven deze zomer vanaf een andere luchthaven te willen vertrekken geven in 65% van de gevallen de voorkeur aan Eindhoven Airport. Naast Eindhoven zijn ook Düsseldorf Airport (38%) en Brussel Zaventem (26%) populaire alternatieven. Luchthavens als Brussels Charleroi, Münster Osnabrück en Keulen-Bonn Airport zijn minder populair (<10%).

Overzicht luchthaven alternatieven
Om het reizigers makkelijker te maken, heeft Holidayguru.nl een overzicht gemaakt van alternatieve luchthavens, reistijden (met de auto en trein), kosten (parkeren en openbaar vervoer), bestemmingen en verschil in vliegticket tarieven. Uit prijsonderzoek blijkt dat luchthaven Keulen-Bonn Airport de voordeligste luchthaven is (22% goedkoper) voor de komende zomerperiode ten opzichte van Schiphol Airport. Rotterdam Airport is in de augustus 28% duurder ten opzichte van Schiphol.

-- Einde persbericht --

Related links

Topics

Categories


Over Holidayguru.nl
Holidayguru.nl is één van de grootste reiswebsites in Duitsland en Nederland. Met meer dan 6,9 miljoen Facebook-fans en elke maand meer dan 17 miljoen pageviews behoort het tot één van de succesvolste websites in Duitsland en Nederland. Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van Urlaubsguru GmbH, dat naast de Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met vier andere projecten actief is. Meer dan 90 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over vier vestigingen. Sinds juni 2019 is het Nederlandse Holidayguru team gevestigd in Utrecht.

Related content

Holidayguru

Rhenus Platz 2
59439 Holzwickede
Germany

Visit our other newsrooms