Ohita
Pohjoismainen urheilija Ferry Svan on valmis World Trophy 2022 -kilpailuihin - hän päihitti Euroopan parhaimmat kilpailijat

Tiedote -

Sveitsissä järjestettiin sunnuntaina 12. syyskuuta World Trophy European Qualifier -karsintakilpailu, jossa kuusitoista Euroopan huippu-urheilijaa kilpaili kuudesta World Trophy 2022 -kilpailupaikasta. Pohjoismaita edustivat ruotsalaiset urheilijat Ferry Svan ja Emil Hansson. Ferry Svan teki sekä Pohjoismaiden että Euroopan ennätyksen ja voitti Euroopan eliitin kilpailu toisensa jälkeen. Hänet kruunattiin sekä voittajaksi että Euroopan parhaaksi.

17. heinäkuuta selvisi, että ruotsalaiset urheilijat Ferry Svan ja Emil Hansson edustavat Pohjoismaita World Trophy European Qualifier -kilpailussa, joka on World Trophy 2022 -kilpailun seuraava karsintakierros. Viime sunnuntaina kuusitoista Euroopan huippu-urheilijaa kokoontui Aigleen Sveitsiin kilpailemaan kuudesta karsintapaikasta fyysisesti vaativassa ja jännittävässä Trophy-kilpailussa. Urheilijoiden on suoritettava neljä lajia peräkkäin mahdollisimman nopeasti – Stock Saw, Single Buck, Underhand Chop ja Standing Block Chop.

Pohjoismaiden edustajat Emil Hansson ja Ferry Svan menestyivät aikakilpailussa, jossa Emil Hansson teki parhaan henkilökohtaisen tuloksen.

Ferry Svan voitti nykyisen mestarin Michal Dubickin puolivälierissä, ja teki samalla pohjoismaisen ennätyksen rikkoen ruotsalaisen Calle Svadlingin aikaisemman pohjoismaisen ennätyksen noin 10 sekunnilla. Ferry Svan haastoi belgialaisen urheilijan Koen Martenin välierissä, otti nopeasti johtoaseman ja selviytyi kaksintaistelusta voittajana.

Finaalissa Ferry kilpaili tšekkiläistä huippu-urheilijaa Martin Komárekia vastaan. Erittäin tasaisen kilpailun jälkeen Ferry Svan julistettiin lopulliseksi voittajaksi, sen jälkeen kun Komárek hylättiin. Ferry rikkoi myös Euroopan ennätyksen ajalla 1.02,36. Ferry on onnellinen voitosta, pohjoismaisesta ennätyksestä, Euroopan ennätyksestä ja paikasta World Trophy 2022 -kilpailuihin jähmeästä alusta huolimatta.

– Päivä ei alkanut hyvin. Olin huolimaton ja epäonnistuin aikakilpailuissa. Loppukilpailu oli haastava, mutta sain keskityttyä ja pääsin finaaliin. Olen erittäin tyytyväinen finaalisuoritukseeni, vaikka on tietysti harmillista, jos joku hylätään. Tavoitteeni oli päästä kuuden parhaan urheilijan joukkoon ja varmistaa paikka World Trophy 2022 -kilpailuihin. Finaaliin pääseminen ja tietenkin voittaminen tekee minut erittäin onnelliseksi. Nyt palaan kotiin ja valmistaudun 2. lokakuuta järjestettäviin Individual World Championship -kilpailuihin, sanoo Ferry.

Emil Hansson sijoittui sijalle 14. kilpailtuaan brittiläisen urheilijan Elgan Pughin kanssa tasaväkisen ensimmäisen kaksintaistelun neljännesvälierissä. Emil teki myös henkilökohtaisen ennätyksen ajalla 1.13,86 minuuttia. Kauden nuorin urheilija, 20-vuotias Emil, kilpaili PRO-luokassa ensimmäistä kertaa vuonna 2021. Tämän viikonlopun kansainvälinen karsintakilpailu oli Emilin ensimmäisiä eurooppalaisia kilpailuja. Hän on myös voittanut pronssia pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa vuonna 2021.

– Aikakilpailu sujui hyvin, mutta minulla oli ongelmia ensimmäisessä Single Buck -mittelössä. Kaiken kaikkiaan minulla oli hauskaa, joten olen tyytyväinen. On hauskaa kilpailla Euroopassa ja tavata ja haastaa eurooppalaisia urheilijoita. Se motivoi minua. Jatkan harjoittelua, pysyn kunnossa ja syksyn aikana minulla on myös joitakin TIMBERSPORTS®-esityksiä, sanoo Emil.

Kuvateksti

Ferry Svan vei voiton World Trophy European Qualifier 2021 -kilpailussa. Toiseksi sijoittui tšekkiläinen Martin Komárek ja kolmanneksi belgialainen Koen Martens. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®

Ferry Svan Single Buck -lajin parissa. Hänellä on myös lajin PRO-ennätys. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®

Ferry Svan Stock Saw -lajin parissa. Hän voitti kilpailun ja teki sekä Pohjoismaiden että Euroopan ennätyksen. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®

Emil Hansson, joka aloitti PRO-luokassa kilpailemisen tänä vuonna, teki henkilökohtaisen ennätyksensä 1.13,86 minuuttia. Kuva: STIHL TIMBERSPORTS®

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä:
    Emma Birgersson, PR- ja viestintäpäällikkö, STIHL TIMBERSPORTS®,
    +46 73 736 23 14, emma.birgersson@stihl.se.

Aiheet

STIHL TIMBERSPORTS® on kansainvälinen puunkaadon kilpasarja, joka vaatii voimaa, tekniikkaa ja rohkeutta. Laji on peräisin Kanadasta, Yhdysvalloista ja Uudesta-Seelannista. Nykyään urheilulaji on kehittynyt korkean tason ammattilaiskilpailuksi, jolla on innostunut yleisö. Laji on kasvussa Ruotsissa, ja maailmanlaajuisesti TIMBERSPORTS® kiinnostaa jo yli 20 miljoonaa fania. TIMBERSPORTS® sisältää kuusi lajia: kolme kirveslajia, kaksi moottorisahalajia ja yhden sahalajin. Lue lisää stihltimbersports.fi. TIMBERSPORTS® on ANDREAS STIHL AG & Co. KG:n rekisteröity tuotemerkki.

Yhteyshenkilöt

Emma Birgersson

Lehdistön yhteyshenkilö PR- ja viestintäpäällikkö +46 73 736 23 14

Tiennäyttäjä yli 90 vuotta

STIHL tarjoaa laitteita ja tuotteita puutarhaan, metsätalouteen ja maisemointiin. Sertifioidut jälleenmyyjät tarjoavat kuluttajille ja ammattikäyttäjille akkukäyttöisiä puutarhakoneita, kuten robottiruohonleikkureita, pensasleikkureita ja ruohonleikkureita sekä painepesureita, moottorisahoja, raivaussahoja ja älykkäitä ratkaisuja. STIHL on maailmanlaajuinen konserni, joka pyrkii edistämään kestävämpää tulevaisuutta, ja sen avainsanoja ovat laatu ja turvallisuus. Konsernissa on noin 19 805 työntekijää, ja liikevaihto oli 5,3 miljardia euroa vuonna 2023. Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja yritys toimii Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Lue lisää: www.stihl.fi.