Skip to content
Signicat's MobileID voegt gezichtsauthenticatie toe om accountovername en AI-gerelateerde fraude te voorkomen

Press release -

Signicat's MobileID voegt gezichtsauthenticatie toe om accountovername en AI-gerelateerde fraude te voorkomen

Rotterdam, 18 juni 2024 - Signicat, Europees leider in oplossingen voor digitale identiteit en preventie van identiteitsfraude, kondigt de lancering aan van een nieuwe functie in haar MobileID product: Gezichtsauthenticatie. MobileID is Signicat's paradepaardje voor veilige gebruikersauthenticatie via mobiele apps. Deze nieuwe toevoeging is ontworpen om de veiligheid te verbeteren en fraude te voorkomen in de financiële en gereguleerde dienstensector.

Signicat's recente studie 'Battle Against AI-driven Identity Fraud' onthult dat account takeover de meest voorkomende vorm van identiteitsfraude is in de financiële sector in Europa. Ook vormen deepfakes nu 6,5% van alle fraudepogingen, wat een duizelingwekkende stijging van 2137% betekent in de afgelopen drie jaar. Deze gegevens laten zien dat fraude in verband met nationale digitale identiteitsconstructies, phishing, spoofing en andere vormen van identiteitsfraude steeds geraffineerder worden en dat er robuuste beveiligingsmaatregelen nodig zijn om gebruikers en bedrijven te beschermen.

"Volgens ons onderzoek is 68% van de fraudebeslissers in de financiële sector van mening dat identiteitsfraude een grotere bedreiging vormt dan drie jaar geleden. Signicat's Face Authentication brengt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden naar MobileID en zorgt ervoor dat zowel bedrijven als hun klanten beschermd zijn tegen frauduleuze activiteiten. Deze functie is een extra mechanisme om fraude te beperken in ons toch al zeer veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke product", zegt Thijs Vink, Chief of Continental Europe bij Signicat.

Lang voordat AI in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan, gebruikten softwarebedrijven het al om hun oplossingen te verbeteren. In het geval van digitale identiteitsoplossingen is AI een uniek element in de strijd tegen identiteitsfraude. Op basis van Machine Learning-technologieën voert de Face Authentication-functie bij elke authenticatiepoging een 3D-controle op echtheid en 3D-gezichtsvergelijking uit. De 3D-controle op echtheid verifieert of er een echt persoon aanwezig is tijdens het verificatieproces, waardoor pogingen van fraudeurs om foto's, deepfake video's of andere spoofing-methoden te gebruiken effectief worden gestopt. Tegelijkertijd vergelijkt het 3D Face Matching-proces een 3D FaceMap die tijdens de huidige verificatie is verzameld met de FaceMap die tijdens de eerste activering van de functie is verzameld, waardoor een nauwkeurige en veilige match wordt gegarandeerd.

Deze verbetering in MobileID pakt een aantal belangrijke beveiligingsproblemen aan. Het vermindert het risico op fraude tijdens de verificatie en goedkeuring van transacties aanzienlijk door een extra verificatielaag te bieden. Met de toename van phishing-aanvallen, account takeovers en andere vormen van digitale fraude is een robuuste verificatiemethode van cruciaal belang. In tegenstelling tot biometrische verificatie die tegenwoordig standaard bij mobiele telefoons wordt geleverd, wordt MobileID Face Authentication van Signicat nooit opgeslagen op de telefoon van de gebruiker zelf en biedt het hoogste niveau van beveiliging en gegevensintegriteit, waardoor het een effectief hulpmiddel is in de strijd tegen fraude.

Bovendien ondersteunt Face Authentication verschillende gebruikssituaties, waaronder accountherstel, het resetten van tweede verificatiefactoren en het autoriseren van hoogwaardige transacties. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat bedrijven die oplossingen met een hoge mate van zekerheid nodig hebben, veilige verificatieprocessen kunnen implementeren die zijn afgestemd op hun specifieke vereisten. Meerdere gebruikers kunnen bijvoorbeeld biometrische authenticatie gebruiken op hetzelfde apparaat zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

MobileID, Signicat's eigen authenticatieoplossing, staat al bekend om zijn veelzijdigheid en veiligheid. De toevoeging van Face Authentication versterkt haar positie als toonaangevend instrument voor sterke klantverificatie, klantbetrokkenheid en betalingsverwerking. Door deze functie te integreren blijft Signicat innovatieve oplossingen bieden die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt.

“De introductie van Face Authentication in MobileID onderstreept onze toewijding aan het verbeteren van de beveiliging en het bieden van een naadloze gebruikerservaring,” zegt Simone Andersson, Product Manager voor Mobile Identity bij Signicat. "Naarmate fraudetactieken zich ontwikkelen, moeten onze oplossingen dat ook doen. Deze nieuwe functie is een bewijs van onze toewijding om de curve voor te blijven en ervoor te zorgen dat onze klanten veilig kunnen opereren in het digitale landschap. Onze MobileID-oplossing is PSD2-compliant en voldoet aan alle eisen van gereguleerde sectoren."

De Face Authentication functionaliteit zal vanaf half juli beschikbaar zijn in MobileID. Ga voor meer informatie over deze nieuwe functionaliteit naar www.signicat.com/mobileID


Over Signicat

Signicat is een baanbrekend, pan-Europees digitaal identiteitsbedrijf met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Signicat is opgericht in 2006 en heeft als missie technologie te ontwikkelen waarmee mensen elkaar kunnen vertrouwen in een digitale wereld. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide pakket identiteitsbeveiligings- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal eenvoudig toegankelijk via één enkel integratiepunt. Het platform ondersteunt en orkestreert naadloos het volledige identiteitstraject, van herkenning en onboarding, via inloggen en toestemming, tot het maken van juridisch bindende zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan. In 2019 werd Signicat overgenomen door de toonaangevende Europese private equity investeerder Nordic Capital. Vandaag de dag telt Signicat meer dan 450 toegewijde professionals verspreid over 17 Europese kantoren.

Ga voor meer informatie over Signicat naar www.signicat.com

Contacts

Alba Zaragoza

Alba Zaragoza

Press contact Communications Manager PR & Communication +34 648839894

Welcome to Signicat!

Signicat es una empresa tecnológica pan-europea que presta servicios de identidad digital a los sectores público y privado. Ofrecemos soluciones de verificación de identidad digital, autenticación, firma electrónica y otros servicios de identidad para sectores altamente regulados como el sector financiero o gobiernos en toda Europa.

Signicat

Beddingen
7010 Trondheim
Noruega

Visit our other newsrooms