Skip to content
Som grupp har vi vuxit en aning. Vi klarar oss bra på en utmanande marknad, och det är anmärkningsvärt och positivt i en bransch där många har upplevt en nedgång, säger Per-Mattias Nordkvist, MD för IMPACT Sverige. Foto: IMPACT Commerce.
Som grupp har vi vuxit en aning. Vi klarar oss bra på en utmanande marknad, och det är anmärkningsvärt och positivt i en bransch där många har upplevt en nedgång, säger Per-Mattias Nordkvist, MD för IMPACT Sverige. Foto: IMPACT Commerce.

Press release -

Svenskt konsultföretag redovisar tillväxt i en utmanande marknad

Det svenska konsultföretaget inom e-handel, IMPACT Commerce, har precis publicerat företagets senaste bokslut. Resultatet visar på tillväxt, och framgången drivs framför allt av starka B2C- och B2B-kunders ökade fokus på digitala transformationsprojekt.

IMPACT Commerce Group, som är en av Skandinaviens största konsultbyråer inom digital handel, Omnikanal, B2B och datadriven marknadsföring har nyligen offentliggjort bokslutet för 2023. Resultatet visar en bruttovinst på 550 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med 8 procent jämfört med föregående år. Resultatet före räntor och skatter (EBIT) landade på 28 miljoner kronor. Det är 5 procent mer än i 2022 års bokslut.

– Som grupp har vi vuxit en aning. Vi klarar oss bra på en utmanande marknad, och det är anmärkningsvärt och positivt i en bransch där många har upplevt en nedgång. Vi har under hela perioden haft ett starkt fokus på den svenska hemmamarknaden, samtidigt som vi har sett ett ökande intresse från utlandet – inklusive Norden och Storbritannien. När det är sagt, tycker jag fortfarande att vi borde ligga högre på både omsättning och lönsamhet på grund av den stora potentialen vi ser framför oss, säger Per-Mattias Nordkvist, MD för IMPACT Sverige och tillägger:

– Till framgångarna hör även att vi under det gångna året har vågat differentiera oss. Vi går till marknaden som en äkta transformationspartner med fokus på affärsutveckling, och generellt sätt har vi varit bra på att hjälpa företag att vara smartare och duktiga på att växa. För oss handlar det inte bara om e-handel eller design. Vi tänker helhet, eftersom det skapar de bästa tillväxtförutsättningarna för kunderna.

Starka kunder i portföljen

Som affärsverksamhet har IMPACT Commerce under det senaste året sett en ökning av både svenska B2C- och B2B-kunder – däribland Elgiganten, Matas & Kicks Group och Tele2. Och tidigare har man på B2B-nivå inlett samarbeten med Alligo, en av Nordens ledande aktörer inom arbetskläder, personlig skyddsutrustning och verktyg.

– Vi märker tydligt en ökad efterfrågan från särskilt B2B-kunder – inklusive Tele2, som med stora ambitioner vill bli mer effektiva och öka kundernas upplevelse och servicenivå över deras plattformar. I dessa processer hjälper vi till bland annat med aktivering och personifiering, och överlag har vi arbetat mycket med att implementera lösningarna och samtidigt effektivt rulla ut dem i varje enskild organisation, säger Andreas Olldén, COO för IMPACT Sverige.

Fortsatt tillväxt på Omnichannel och B2B

Med tillväxtbokslutet i hand ser Per-Mattias Nordkvist och IMPACT Sverige fram emot ett nytt räkenskapsår där utvecklingen ska fortsätta.

– 2024 förväntar vi oss att behålla samma nivå, varefter vi förväntar oss en markant tillväxt under de kommande åren. Digitalisering, e-handel samt teknologianvändning och -implementering kommer fortsatt vara nyckelord, och dessutom jobbar vi särskilt mycket med AI-utveckling där vi går i bräschen för vår bransch. Vi har redan nu 12 AI-projekt som vi ska fortsätta med och verkställa under året, säger Per-Mattias Nordkvist.

Ett nytt samarbete med Google, en av de riktigt stora globala aktörerna, kommer också att bidra positivt till de kommande åren:

– Vi har inom gruppen etablerat ett gediget samarbete med Google på vårt stora Omnichannel Index, som vi presenterade i Maj 2024. Det partnerskapet fortsätter, och vi förväntar oss att det kommer bidra ytterligare till framtida tillväxt genom att hjälpa marknaden att förstå hur man kan driva lönsamhet genom förbättrade kundupplevelser.

Related links

Categories


IMPACT Commerce är ett skandinaviskt digitalt konsultbolag som är specialiserat på e-handel och arbetar med digital transformation för några av Europas största varumärken. Företaget grundades 1998 i Århus och har idag mer än 400 anställda på kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Lissabon, Belgrad, Århus, Malmö och Odense. www.impactcommerce.com

Contacts

Kasper Holst

Kasper Holst

CEO, IMPACT (+45) 28 10 01 33

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms