Skip to content
Sveriges bästa detaljhandlare har nyligen korats vid ett storslaget event i Stockholm. I en jämförelse av 95 svenska detaljhandlare intog IKEA förstaplatsen i årets Omnichannel Index. Foto: PR.
Sveriges bästa detaljhandlare har nyligen korats vid ett storslaget event i Stockholm. I en jämförelse av 95 svenska detaljhandlare intog IKEA förstaplatsen i årets Omnichannel Index. Foto: PR.

Press release -

Ny undersökning: IKEA är bäst i Sverige inom detaljhandeln

Sveriges bästa detaljhandlare har nyligen korats vid ett storslaget event i Stockholm. I en jämförelse av 95 svenska detaljhandlare intog IKEA förstaplatsen i årets Omnichannel Index.

Skandinaviens största konsultbolag inom e-handel, IMPACT har nyligen utsett Sveriges bästa detaljhandlare vid ett stort event på Norra Latin i Stockholm. Bäst av alla var IKEA, följt av H&M och Kjell & Company.

Utmärkelsen baseras på undersökningen Omnichannel Index 2022, som varje år tas fram av IMPACT. Totalt har 277 nordiska företag analyserats baserat på 65 parametrar. Bland de företag som är bäst på att skapa en sammanhållen kundupplevelse i fysiska butiker och e-handeln gick förstaplatsen alltså till IKEA.

– De bästa svenska företagen i årets undersökning ligger klart före konkurrenterna när det gäller att ge kunderna en sömlös köpupplevelse, oavsett var de befinner sig i omnichannel-flödet. Det kan till exempel handla om AI-drivna produktrekommendationer, att kundservice känner till kundens köphistorik eller en personalisering i realtid av varje digital beröringspunkt, säger Per-Mattias Nordkvist, vd för IMPACT i Sverige.

Glad vinnare

Hos vinnaren är man naturligtvis glada över utmärkelsen.

– Vi är glada över att ta emot utmärkelsen som bästa omnichannel-handlare i Sverige på våra IKEA-kollegors och kunders vägnar. Det betyder mycket för oss att våra kunder tycker om vår verksamhet. Utmärkelsen visar att vi är på rätt väg, och vi kommer fortsätta lyssna på våra kunder varje dag, säger Elefteria Cromlidou, Country Commercial Manager på IKEA i Sverige.

Lojalitetsprogram i fokus

Resultatet av undersökningen visar också att svenska handlare ligger betydligt längre fram när det gäller lojalitetsprogram jämfört med liknande företag i Danmark och Norge.

– Med totalt 90 poäng av 100 är IKEA också bäst i Sverige när lojalitetsprogrammen rankats, tätt följda av H&M och Hunkemöller. Det framgår tydligt att lojalitetsprogram har en framträdande roll hos svenska detaljhandlare. När vi tittar på de fem högst rankade i Norden inom området är fyra av fem återförsäljare från Sverige, säger Per-Mattias Nordkvist.

Undersökningens 65 parametrar spänner över fem faser i kundresan: Awareness, consideration, purchase, in-store och loyalty. Samtliga förtag har besökts av mystery shoppers, som delat ut ett samlat betyg på 0–100 poäng.

Related links

Categories


IMPACT är ett skandinaviskt digitalt konsultföretag som är specialiserat på e-handel och arbetar med digital transformation för några av Europas största varumärken. Företaget grundades 1998 i Århus och har idag mer än 400 anställda på kontor i Århus, Köpenhamn, Odense, Stockholm, Belgrad, Evora och Lissabon. www.impactcommerce.com

Contacts

Per-Mattias Nordkvist

Per-Mattias Nordkvist

CEO of Improove, Impact (+46) 70 62 39 988

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms