Skip to content
Många har med spänning väntat på att se vad som skulle öppna i hörnet av Hamngatan och Stortorget. Foto: Sjölin
Många har med spänning väntat på att se vad som skulle öppna i hörnet av Hamngatan och Stortorget. Foto: Sjölin

Press release -

Ny butik på Stortorget med skräddarsydda kostymer får ett varmt mottagande

Bokningarna har strömmat in långt innan öppningsdagen hos Sjölin i de anrika lokalerna på Stortorget 4. I lördags var det högtidlig invigning av den nya herrmodebutiken, som specialiserar sig på skräddarsydda kostymer.

Redan innan öppningsfesten i lördags hade 150 personer bokat tid hos den nya herrmodebutiken Sjölin, som nu har öppnat i hörnet av Hamngatan och Stortorget. Den danske entreprenören och grundaren av företaget – 32-årige Patrick Sjölin – känner sig redan väl mottagen i Malmö, där han nu har haft sin första egentliga öppningsdag tisdagen den 12 mars.

Vi har aldrig behövt lägga en massa pengar på marknadsföring, och det har vi inte i Malmö heller. Men med ett kanonläge och de allra vackraste lokalerna har vi haft medvind redan från start, och Malmöborna har varit enormt intresserade av det här konceptet, förklarar Patrick Sjölin, vars mormor kommer från Skåne. Från henne har han det svenskklingande efternamnet, som också är namnet på företaget.

Trist erfarenhet blev till entreprenörskap

Patrick Sjölin startade företaget från sin lägenhet i Danmark efter att han som ung ekonomstudent haft en trist upplevelse när han skulle köpa sin första kostym.

– Jag tänkte att det här kunde göras på ett bättre sätt. Jag började bjuda in till avslappnade herrkvällar med lite whisky, rom eller öl eftersom jag tyckte att det borde vara betydligt mer avspänt och otvunget när man köper en kostym. Vi satt runt mitt köksbord och pratade, och sen tog vi mått, och fem veckor senare fick de första kunderna en skräddarsydd kostym, säger Patrick Sjölin, som på rekordtid har skapat en stor affärsrörelse i Danmark, och som anser att behovet av att få en bra shoppingupplevelse även finns hos svenska män.

– Vi reserverar tid till kunderna, så att de får ha butiken för sig själva och kan få en bra upplevelse. Alla bokningar vi har fått redan innan öppningen, är enligt min bedömning ett kvitto på att det här är något som även svenska män är nyfikna på och vill prova, säger Patrick Sjölin.

En särskild skandinavisk smak

På bara fem år har Sjölins företag gått från noll till 16 butiker på andra sidan Öresund, och har därmed på bara några år blivit Danmarks största återförsäljare av kostymer, med mer än 25 000 sålda skräddarsydda plagg bara under 2023. Enligt den driftiga entreprenören finns det en uppenbar anledning till att verksamheten nu har kommit till Sverige.

– Konceptet har en långsiktig hållbarhet och har vuxit under både covid-19 och lågkonjunktur. Vi skräddarsyr för den individuella kunden till ett rimligt pris, i material som tillverkas i Europa och i en stil som är särskilt uppskattad av skandinaver – en blandning mellan brittiska James Bond-kostymer och italienska sommarkostymer, förklarar Patrick Sjölin, som har sammanlagt 17 butiker, varav 16 ägs av danska franchisetagare. Under de senaste åren har Sjölin haft en tillväxttakt om cirka 50 procent per år. En butik i Göteborg är också planerad att öppna under 2024, följt av Norge under 2025.

Related links


Sjölin har sedan 2013 försett den moderna och kvalitetsmedvetna mannen med skräddarsydda kostymer, och under 2024 öppnades den första butiken i Sverige i Malmö. Sjölin är i dag Danmarks största leverantör av skräddarsydda kläder för män. Läs mer på sjolinsuits.se

Contacts

Patrick Sjölin

Grundaren av Sjölin (+45) 29 40 40 40

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms