Skip to content
Sedan 2016 har Børneloppen (Barnloppan) öppnat tretton stora loppismarknader i Danmark, och nu riktar man blickarna mot Sverige. Foto: Børneloppen
Sedan 2016 har Børneloppen (Barnloppan) öppnat tretton stora loppismarknader i Danmark, och nu riktar man blickarna mot Sverige. Foto: Børneloppen

Press release -

Koncept för återbruk av barnprylar och barnkläder erövrar Sverige

Sedan 2016 har Børneloppen (Barnloppan) öppnat tretton stora loppismarknader i Danmark, och nu riktar man blickarna mot Sverige. En första potentiell franchisetagare – och tillika eldsjäl – har identifierats i Malmö, och nu letar man efter lämpliga lokaler.

På åtta år har Børneloppens koncept med återanvändning vuxit från en till tretton butiker i Danmark, en i Belgien och en på Island. Nu vill kedjan etablera sig i Sverige, där man är övertygade om att barnfamiljerna mer än gärna vill ha möjlighet att köpa och sälja begagnad barnutrustning.

På Børneloppen kan privatpersoner boka en hylla och sälja begagnade barnkläder, skor, leksaker, barnvagnar, bilbarnstolar och allt annat som finns för barn. Butikens personal betjänar de många fyndsugna kunder som kommer förbi och fyller sina kassar med billiga varor.

– Barnkläder hinner inte användas så länge innan barnen växer ur dem. Familjer lägger en massa pengar på kläder, leksaker och utrustning som är i för bra skick för att slängas, och som går att sälja vidare. Men i en hektisk vardag är det inte alla som har tid att stå och sälja på loppis under helgerna – och det är här vi kommer in i bilden, säger Johanna Kiel, en av grundarna och ägarna till Børneloppen, som nu riktar fokus mot den svenska second hand-marknaden.

– Svenskarna har kommit långt när det gäller grön omställning och återanvändning. Vi ser att det finns gott om svenska föräldrar som både vill köpa begagnat till sina barn och sälja på loppis, och det vill vi att fler ska få möjlighet att göra, tillägger Johanna Kiel.

Drivs av eldsjälar

Børneloppen har redan hittat en lovande franchisekandidat i Malmö. Nu saknas bara rätt lokal, som bör vara mellan 500 och 800 kvadratmeter stor.

– Det viktigaste för oss är att vi får tag i rätt franchisetagare som verkligen brinner för återbruk och vill göra skillnad både med sin verksamhet, men också i fråga om klimatet, där återanvändning av kläder är något som verkligen är i ropet. I Malmö har vi en stark kandidat, så nu handlar det om att hitta lokaler med plats för många hyllplatser, säger Johanna Kiel.

Den blivande franchisetagaren i Malmö har själv vänt sig till Børneloppen med en egen önskan om att öppna en butik i stan, och detsamma var fallet med såväl den belgiska som den isländska butiken när de såg dagens ljus.

– Våra franchisetagare kommer från alla möjliga olika branscher. En del har erfarenhet av eller utbildning inom detaljhandeln, andra inte. Vi hoppas kunna bli rikstäckande i Sverige, men det kräver rätt sorts människor – det är det viktigaste, säger Johanna Kiel.

Utöver Malmö hoppas Børneloppen på sikt kunna öppna i en rad större städer som Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Helsingborg.

Related links


Børneloppen är en dansk rikstäckande kedja av stora loppismarknader där privatpersoner kan sälja och köpa allt för barn – kläder, leksaker, barnvagnar, mammakläder och mycket mer. Børneloppen gör det roligt och smidigt att handla och sälja begagnade saker till barn. Läs mer på www.boerneloppen.dk

Contacts

Anna Køhlert

Relations Specialist, Journalist, MA (cand.public) PR & kommunikation (+45) 78 70 09 25

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms