Skip to content
De senaste två åren har hjälpt oss som företag att lyfta till nästa nivå och att bredda vårt utbud av tjänster, något som våra kunder kan dra nytta av när de skall gå igenom en genomgripande digital transformation, säger Per-Mattias Nordkvist, VD.
De senaste två åren har hjälpt oss som företag att lyfta till nästa nivå och att bredda vårt utbud av tjänster, något som våra kunder kan dra nytta av när de skall gå igenom en genomgripande digital transformation, säger Per-Mattias Nordkvist, VD.

Press release -

IMPACT Sverige redovisar ett starkt resultat

Det svenska konsultbolaget inom e-handel, IMPACT, har under det gånga året vuxit kraftigt. På bara ett år har omsättningen ökat från 55 till 80 miljoner kronor och framöver väntar ett ökat fokus på ledande omnichannel-lösningar för att hjälpa kunderna att växa med lönsamhet.

Det svenska konsultbolaget inom e-handel IMPACT har nyligen publicerat bokslutet för 2022, som visar ett starkt resultat. Framgången drivs av hög kompetens inom teknik och affär samt förmågan att skapa de bästa köpupplevelserna i alla kanaler, en s.k. omnichannel-lösning för kundernas kunder. Kampen om slutkunden och att vinna den långsiktiga kundlojaliteten är den främsta utmaningen i en alltmer digital värld.

2022 steg omsättningen till 80 miljoner svenska kronor jämfört med 55 miljoner kronor föregående år. Det motsvarar en tillväxt på 45 procent. Samtidigt ökade rörelseresultatet med 188 procent till 10,4 miljoner kronor.

– Målet med sammanslagningen av Improove och Impact 2021 var att bygga Sveriges bästa byrå på att hjälpa kunder att bygga tillväxt i den digitala affären och resultatet från 2022 har med kraft visat på Impacts förmåga att hjälpa våra kunder att implementera unika digitala upplevelser, jobba med försäljning i alla kanaler och baserat på kunddata leverera datadriven tillväxt. Det ekonomiska utfallet visar på en väl fungerande verksamhet som klarar av att växa kraftigt med lönsamhet, säger Per-Mattias Nordkvist, VD för Impact Sverige. Han tillägger:

– Vi har från dag ett kunnat stärka service-portföljen på den svenska marknaden och komplettera oss med expertkompetens som vi letat efter en längre tid. Det har gett tydlig effekt både för oss som företag men även de B2C- och B2B-företag som vi hjälper förverkliga sina behov och drömmar.

Från tech-bolag till tillväxtskapare

Hos IMPACT, med varumärken som Marshall Headphones, Arla, Ganni, Jabra och Diesel, har företagets totala tjänsteutbud utökats under 2022.

– De senaste två åren har hjälpt oss som företag att lyfta till nästa nivå och att bredda vårt utbud av tjänster, något som våra kunder kan dra nytta av när de skall gå igenom en genomgripande digital transformation. Vi har gått från att vara ett tech-bolag till att nu ha en unik kombination av tillväxtstrategier, branscherfarenhet och engineering som inte många svenska byråer kan matcha, säger Per-Mattias Nordkvist.

Han framhåller att IMPACT Sverige nu i mycket större utsträckning än tidigare, och i jämförelse med många av konkurrenterna, har de verktyg och medarbetare som krävs för att – tillsammans med uppdragsgivarna – skapa en stark omnichannel-upplevelse samt kunna navigera rätt och växa i ett alltmer komplext IT-landskap.

Kunddata och AI som tillväxtmotor

Ambitionerna för framtida tillväxt är stora på IMPACT och Per-Mattias Nordkvist har hittat nyckeln för vad som krävs för att lyfta konsultverksamheten vidare ut i Europa och internationellt.

– Vi ser hur företag mer och mer måste jobba med datadriven tillväxt genom att effektivt bygga starka relationer till sina kunder och kommunicera personligt till sina kunder på rätt sätt vid rätt tillfälle. Genom att knyta samman alla datakällor och koppla dem till moderna CRM/CDP ser vi hur företag effektivt kan kommunicera personligt i alla kanaler och att detta har otroligt stark effekt när vi bygger grundliga strategier för digital kommunikation med våra kunder. Såväl B2B som B2C.

– Vidare ser vi hur generativ AI börjar tillämpas inte bara vid rekommendationer och kommunikation, men även i att hjälpa våra kunder att effektivisera copywriting, översättning och utveckla semantiska texter. Just nu ser vi en stor efterfrågan av att effektivisera sina processer med dessa verktyg. AI och kunddata står helt klart i centrum för de kommande årens digital tillväxt.

Sammantaget har IMPACT Commerce Group – med huvudkontor i Danmark och verksamhet på flera platser i Europa et rörelseresultatet för koncernen är 17,6 miljoner danska kronor (motsvarande 27.5M SEK). Det är en ökning med 35 procent jämfört med 2021.

Enligt Kasper Holst, koncernchef för IMPACT, har gruppens tillväxt drivits av ökad digitalisering, en tillströmning av fler B2B-kunder i portföljen och global handel.

Related links

Categories


IMPACT är ett skandinaviskt digitalt konsultbolag, som är specialiserade inom e-handel och arbetar med digital transformation för några av Europas största varumärken. Företaget grundades 1998 i Århus och har i dag mer än 400 medarbetare på kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Lissabon, Belgrad, Århus, Malmö, Odense och Evora. https://impactcommerce.com/

Contacts

Per-Mattias Nordkvist

Per-Mattias Nordkvist

CEO of Improove, Impact (+46) 70 62 39 988

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms