Skip to content
Det digitala konsulthuset IMPACT har anställt Per Önnemyr som ny Group Customer Experience Director. Med erfarenhet från bland annat den globala designbyrån Frog Design ska han stå i spetsen för att driva fram innovativa kundupplevelser. Foto: PR.
Det digitala konsulthuset IMPACT har anställt Per Önnemyr som ny Group Customer Experience Director. Med erfarenhet från bland annat den globala designbyrån Frog Design ska han stå i spetsen för att driva fram innovativa kundupplevelser. Foto: PR.

Press release -

IMPACT hämtar designdirektör från global konkurrent: Anställer ny Group Customer Experience Director

Det digitala konsulthuset IMPACT har anställt Per Önnemyr som ny Group Customer Experience Director. Med erfarenhet från bland annat den globala designbyrån Frog Design ska han stå i spetsen för att driva fram innovativa kundupplevelser.

Utmärkt omnichannel och customer experience är en av de viktigaste hörnstenarna i strategin och marknadsinriktningen för det digitala konsulthuset IMPACT som är Skandinaviens största konsulthus inom e-commerce. I målet om att leverera designinnovationer åt kunderna har konsulthuset anställt Per Önnemyr till en nyinrättad tjänst som Group Customer Experience Director.

Per Önnemyr bor i Lund och har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med experience och innovation. Senast var han studiochef och designdirektör hos globala Frog Design och innan dess byråchef hos Idean Sweden. I sina övervägande var det särskilt den höga ambitionsnivån, globala kundkretsen och fokuset på kundupplevelser hos IMPACT som fick honom att tacka ja till jobbet.

- Jag blev mycket intresserad av IMPACT:s om mål att bli en vass och kvalitetsmedveten ”European challenger” samt att kund- och personcentreringen skulle stå som centrum för detta. Det är också tydligt att de har stora internationella ambitioner medan de fortfarande har en entreprenörsanda som ser till att de kan röra och utveckla sig snabbt. Detta stöds av det breda spektrumet av talanger som redan finns i företaget. Bland annat ett gediget team av designers och experter på kundupplevelser som vi ska bygga upp och stärka ytterligare över hela Europa. Ett annat plus är alla många stora och globala kunder i portföljen. Det innebär att IMPACT har fortsatt mod, lust och inte minst vilja att skapa de mest innovativa kundupplevelserna, säger Per Önnemyr.

En game changer

Per Önnemyr har tidigare arbetat med globala och internationella varumärken över flera marknader och inom både B2B och B2C. Enligt direktören för IMPACT, Kasper Holst, kommer Per Önnemyrs stora erfarenhet att bidra till en stärkt kvalitet av konsulthusets lösningar och tjänster.

– I arbetet med att skapa de mest innovativa e-handelsupplevelserna arbetar vi målmedvetet med insiktsarbete, design, innovation och kreativa processer. I detta sammanhang passar Per Önnemyr perfekt in i vår organisation. Med honom i laget får vi nu ett gyllene tillfälle att höja ribban för lösningarna vi tillhandahåller och digital handel i allmänhet, säger Kasper Holst och utvecklar:

– Om jag ska titta lite inåt kan jag faktiskt känna att jag är ganska stolt och hedrad över att vi förmår att attrahera en av Europas absolut ledande CX-profiler. Det faktum att han nu som medlem i familjen IMPACT kan använda sin unika erfarenhet för att binda samman data, UX och verksamheter till personliga och innovativa kundupplevelser blir något av en game changer för oss och det kommer utan tvekan att bli en klar fördel för både våra kunder och deras kunder.

Konkurrensen intensifieras

Anställningen av Per Önnemyr kommer enligt direktören för IMPACT i precis rätt tid.

– I tiden efter coronapandemin har många företag blivit medvetna om hur viktig och affärskritisk den positiva kundupplevelsen är. Utvecklingen av digitala transformationsprocesser går rasande snabbt just nu och det intensifierar konkurrensen mellan alla digitala konsulthus på den globala arenan. I detta sammanhang är tidpunkten för anställningen av Per inget mindre än perfekt eftersom det i slutändan handlar om att ha rätt kompetens i organisationen, avslutar Kasper Holst.

Related links

Categories


IMPACT är ett skandinaviskt digitalt konsulthus som specialiserar sig på internethandel och arbetar med digital transformation åt några av Europas största varumärken. Företaget grundades 1998 i Århus och har idag mer än 400 anställda på kontor i Århus, Köpenhamn, Odense, Stockholm, Belgrad, Evora och Lissabon. www.impact.dk

Contacts

Kasper Holst

Kasper Holst

CEO, IMPACT (+45) 28 10 01 33

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms