Skip to content
Elgiganten i Sverige har inlett ett nytt samarbete och nu med företaget Freetrailer. Nu kan elektronikjättens kunder ta ett gratis lånesläp för hemtransport av inköpta varor. Foto: PR.
Elgiganten i Sverige har inlett ett nytt samarbete och nu med företaget Freetrailer. Nu kan elektronikjättens kunder ta ett gratis lånesläp för hemtransport av inköpta varor. Foto: PR.

Press release -

Elektronikjätten inleder nytt samarbete för gratis lånesläp åt kunderna

Elgiganten i Sverige har inlett ett nytt samarbete och nu med företaget Freetrailer. Nu kan elektronikjättens kunder ta ett gratis lånesläp för hemtransport av inköpta varor.

Sveriges största elektronikkedja, Elgiganten, stärker kundservicen och inleder ett samarbete med Freetrailer för kostnadsfria lånesläp till både kunder och allmänheten. Nu kan kunderna låna ett gratis släp från 50 av Elgigantens butiker över hela landet. Företaget har sedan 2018 haft ett liknande samarbete i Danmark och nu rullas det även ut i Sverige med många lånesläp som redan står klara för användning.

Enligt Niclas Eriksson som är Managing Director för Elgiganten ska samarbetet främst ta itu med utmaningarna som kunderna ofta ställs inför efter ett köp.

– Elgiganten har sedan tidigare ett samarbete med Freetrailer i Danmark och konceptet är otroligt populärt bland våra danska kunder. Freetrailer är ett smidigt och kostnadsfritt alternativ när man behöver hjälp att transportera varor. Därför är vi riktigt glada över att erbjuda samma möjligheter för våra kunder i Sverige, säger Niclas Eriksson.

Gör upp med enskilt ägande

Freetrailer påpekar att samarbetet med Elgiganten är en naturlig konsekvens av att göra upp med det enskilda ägandet i Sverige som kräver stora investeringar och belastar miljön. Oavsett om det är bilen eller släpet så är det vettigt att dela den, säger företagets VD Philip Filipsen.

– Jag tvivlar inte det minsta på att Elgigantens svenska kunder och allmänheten välkomnar det här nya erbjudandet. Ett lånesläp är typiskt något som man bara använder ibland och därför är det inte bra för vare sig miljön eller plånboken att köpa en själv som sedan bara står på uppfarten och tar plats, när man med Freetrailer kan hitta och boka ett släp gratis via en app, säger Philip Filipsen och utvecklar:

– Delningsekonomin i Sverige måste vara enkel och okomplicerad för att användarna ska kunna dra nytta av den. Därför satsar vi hos Freetrailer stora resurser på att erbjuda marknadens enklaste app för bokning av släp. Man bokar, låser upp, hämtar, lämnar och låser släpet igen via appen. Det är alltså otroligt enkelt att få tillgång till ett lånesläp. Enklare kan det nästan inte bli.

12 år i Sverige

Freetrailer etablerades på den svenska marknaden under 2010 och den nyligen publicerade årsredovisningen visar att företaget har varit framgångsrikt i landet. Antalet produkter för uthyrning har de senaste två åren ökat med 80 procent till 918 och antalet uthyrningar har ökat med 99 procent till 264 707.

– Redan under 2018 valde vi att justera säljstrategin och prioritera ytterligare investeringar i service och marknadsföring. Vi hade en stark tilltro på att svenskarna skulle välkomna vårt koncept och när vi fick upp farten på graden av kännedom upptäckte vi lyckligtvis att vi hade rätt i våra förutsägelser. Detta stöds av den utnyttjandegrad på så mycket som 93 procent som vi för närvarande ser över hela landet, säger Philip Filipsen.

Under det senaste året har runt tre procent av den svenska befolkningen som är äldre än 18 år använt Freetrailers service och företaget bedömer att potentialen för deras koncept på den svenska marknaden ligger initialt på 4000 produkter för uthyrning. Det är en fyrfaldig ökning från nuvarande nivå.

Related links

Categories


Freetrailer Group är ett danskt teknikföretag, vars uppdrag går ut på att man enkelt ska kunna boka och låna ett lånesläp utan kostnad via en delningsekonomisk IT-plattform. Freetrailer som är börsnoterat på Spotlight Stock Market har mer än 60 samarbetspartners och 2500 trailers fördelade på cirka 500 upphämtningsplatser över hela Norden. Läs mer och boka ett lånesläp på www.freetrailer.dk

Contacts

Philip Filipsen

Philip Filipsen

CEO hos Freetrailer (+45) 40 90 17 85

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms