Skip to content
Med Alligos varierande kundsegment blir det avgörande att leverera skräddarsydda upplevelser för varje segment för att säkerställa att webbplatsen uppfyller de olika behoven, säger Andreas Olldén, Managing Director för IMPACT Commerce i Sverige. Foto
Med Alligos varierande kundsegment blir det avgörande att leverera skräddarsydda upplevelser för varje segment för att säkerställa att webbplatsen uppfyller de olika behoven, säger Andreas Olldén, Managing Director för IMPACT Commerce i Sverige. Foto

Press release -

Alligo väljer IMPACT Commerce som strategisk B2B-partner

Den rikstäckande grossisten Alligo anlitar IMPACT Commerce som sin strategiska partner. Målet är att göra företagets onlineaffär till en av de bästa på den nordiska marknaden och därigenom fördubbla omsättningen online redan inom två år.

Svenska Alligo som bland annat samlar varumärkena Swedol, TOOLS och Grolls, är en av nordens ledande aktörer inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter, har en tydlig ambition att stärka sin närvaro online. Målet är att fördubbla den digitala omsättningen inom de närmaste två åren.

För att uppnå dessa mål har Alligo påbörjat en digital omvandling i syfte att förbättra kvaliteten och stabiliteten i e-handelslösningen. Detta samtidigt som man i ännu högre grad tillgodoser de olika behoven och förväntningarna från en bred och varierad kundkrets. I denna process har IMPACT Commerce, Skandinaviens största konsultbolag inom e-handel, anlitats som strategisk partner.

IMPACT Commerce ska bland annat vara med och bygga en strategisk färdplan för att snabba på Alligos innovationstakt. Gustaf Johansson, CIO på Alligo, om valet av deras nya samarbetspartner:

– Vi var på jakt efter en långsiktig digital strategisk partner som kunde bistå oss när vi lyfter vår onlineverksamhet till nästa nivå och påskyndar marknadslanseringen av digitala projekt. IMPACT Commerce har kompetensen att ge en 360-gradersvy över verksamheten genom att kombinera teknisk expertis, stark digital affärskunskap och ett omnikanalperspektiv – en kombination som jag tror kan bidra till transformeringen av Alligos närvaro online, säger Gustaf Johansson.

Separata behov i fokus

IMPACT Commerce uppger att arbetet kommer att grunda sig på konsultbolagets omfattande erfarenhet av segmenterade kundanalyser och individuella lösningar som skräddarsys efter kundens specifika förutsättningar.

– Med Alligos varierande kundsegment blir det avgörande att leverera skräddarsydda upplevelser för varje segment för att säkerställa att webbplatsen uppfyller de olika behoven – oavsett om det handlar om mindre kunder som letar efter en mer konsumentliknande e-handelsupplevelse, eller om större företag som exempelvis är i behov av ett komplett inköpssystem, säger Andreas Olldén, Managing Director för IMPACT Commerce i Sverige.

Inledande pilotprojekt

Samarbetet mellan de två parterna inleddes vid utgången av 2023 med ett pilotprojekt som just har slutförts. Man utvecklade ett framgångsrikt projekt kring molnmigrering, där man löste stabilitetsproblem i samband med migrering av plattformen.

– Migrationsprojektet visade verkligen IMPACT Commerces förmåga att leverera högkvalitativa lösningar inom snäva tidsramar. Vi betraktade detta som ett slags test, och IMPACT Commerce klarade det med fenomenal kvalitet. Och just därför bestämde vi oss för att fortsätta samarbetet med två nya projekt – och vi har ännu fler i pipeline för framtiden, säger Gustaf Johansson.

Ett av de redan inplanerade projekten är en migrering av Alligos finska e-handelsplattform. Det kommer att säkerställa en sömlös och gränsöverskridande upplevelse för kunderna och målet är att det ska vara klart i slutet av året.

Categories


IMPACT Commerce är ett skandinaviskt digitalt konsultbolag som är specialiserat på e-handel och arbetar med digital transformation för några av Europas största varumärken. Företaget grundades 1998 i Århus och har idag mer än 400 anställda på kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Lissabon, Belgrad, Århus, Malmö och Odense. www.impactcommerce.com

Contacts

Andreas Olldén

COO Sweden, IMPACT Commerce +46 70 545 1257

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms