Skip to content
De riktige fargene kan virke beroligende, gjøre det lettere å fokusere eller stimulere kreativitet. Med dette som utgangspunkt lanseres et innovativt fargekart i Flüggers butikker. Foto: Flügger
De riktige fargene kan virke beroligende, gjøre det lettere å fokusere eller stimulere kreativitet. Med dette som utgangspunkt lanseres et innovativt fargekart i Flüggers butikker. Foto: Flügger

Press release -

72 nye farger skal fremme mentalt velvære

De riktige fargene kan virke beroligende, gjøre det lettere å fokusere eller stimulere kreativitet. Med dette som utgangspunkt lanseres et innovativt fargekart i Flüggers butikker. Fargekartet er basert på psykisk velvære og stemningen farger kan skape i et rom. Fargene er valgt ut i samarbeid med pej-gruppen, som forsker på tidens megatrender.

Hvilken stemning ønsker du å skape i rommet du skal male? Dette spørsmålet vil Flüggers kunder bli møtt av i tiden fremover når de besøker en Flügger-butikk for å få inspirasjon og kjøpe maling til sine DIY-prosjekter. Fargekartet er også en kilde til inspirasjon for profesjonelle malere som skal gi råd til sine kunder om fargevalg for både private hjem og kontormiljøer.

– Fargekartet er basert på megatrenden med folks behov for å koble av fra en ustabil verden. Vi vet at farger påvirker oss i stor grad. De påvirker for eksempel konsentrasjonsevnen vår, hvor flinke vi er til å slappe av, være kreative eller bare snakke med andre mennesker,” sier Sune Schnack, administrerende direktør i Flügger. Han utdyper:

Tidligere er dette en tilnærming de færreste har vurdert i forbindelse med valg av farger for hjem, kontor eller bibliotek. Jeg er stolt og glad over at vi nå bidrar til å hjelpe folk med dette.

Vi vil ha flere farger på veggene – og de kan gjerne være i brente toner

I Flüggers butikker ser man en utvikling bort fra å velge én farge til et rom eller å male en hel vegg i samme farge. I stedet velger mange å kombinere flere ulike farger. Her er utfordringen å finne farger som harmonerer, slik at de skaper et ensartet uttrykk og gir riktig stemning.

I Nordens største trendbyrå, pej-gruppen, har administrerende direktør Louise Kongsholm sett nærmere på aktuelle trender i både Norden og internasjonalt. Disse observasjonene ligger til grunn for fargekartet.

– Vi beveger oss mot mer farge. Og mot å kombinere flere farger i samme hus og rom. Vi ser at stadig flere vegger blir malt, kjøkkenet får farger og store møbler blir også malt. Men vi har ikke gått helt farge-amok, vi bruker fargene på en kontrollert måte. Vi er tross alt pragmatiske skandinaver, sier Louise Kongsholm.

Hvis man vil kombinere flere farger, kan fargekartet være til god hjelp. Julie Nørring, som er Color Manager hos Flügger, utdyper dette.

– Det er ikke alltid så lett å kombinere farger. Spesielt ikke hvis man vil oppnå en helt spesiell stemning i rommet. Derfor har vi delt fargene inn i 18 'harmonier' med fire farger som er spesielt harmoniske sammen. Og hvis de 72 fargene ikke er nok, har vi viften vår med mer enn 900 farger, som medarbeiderne våre kan gi veldig gode råd om, sier Julie Nørring.

Fargekartet er tilgjengelig i alle Flüggers butikker i Danmark, Norge, Sverige, Island, Litauen og Polen. Les mer om Flüggers fargekart.

Fakta om fargekartet

Fargekartet inneholder 72 farger, som er delt inn i 18 harmonier og 4 moods:

  • Positive: 20 farger som passer i rom hvor vi vil være sosiale eller kreative.
  • Calming: 20 farger som passer i rom som hvor vi søker ro i sinnet og avslapning.
  • Performance: Brukes for å skjerpe fokus og øke motivasjon. For eksempel på hjemmekontor.
  • Reflective: Behagelig atmosfære for kontemplasjon og stille ettertanke.

Bjørg Owren, seniorkonsulent i IFI:

«Tidsånden bærer preg av at vi nå beveger oss bort fra den fargeløse bølgen og begynner å bruke langt flere farger. Generelt er trenden at vi ønsker å omgi oss med farger som skaper hygge, ro og balanse i livene våre. Vi har behov for å uttrykke vår personlighet gjennom innredningen av hjemmet. Vi har hatt en tendens til å være ganske konservative. Men nå ser vi at vi, i vår søken etter vårt personlige uttrykk, blir stadig modigere når det gjelder interiørdesign og valg av farger. Noe som er et uttrykk for at vi ønsker å uttrykke vår unikhet.»

«Nå maler mange både vegger og tak, og farger på tak er en ny trend. Folk er mye mer bevisste på at farger påvirker dem, gir interiøret karakter og har innflytelse på atmosfæren. Farger er personlige, og alle forsøker å finne farger som skaper den rette stemningen for akkurat dem selv. Nå handler det ikke om hvilken farge som er trendy, men om hvordan man vil at fargen skal virke.»

«Det er ingen tvil om at vi i tiden fremover vil se flere farger. Vi kommer til å kombinere dem i mye større grad enn før, og vi vil se spennende og friske kontraster av varme farger. Mer spesifikt vil vi se flere rødlige og gulaktige nyanser. Man kan si at vi forkaster de gamle reglene om hvilke farger som passer sammen, og på den måten kan vi la alle farger komme med i spillet.»

Related links

Categories


Flügger Group A/S produserer og markedsfører et koordinert sortiment innen bygningsmaling, trebeskyttelse, sparkel, tapet og tilbehør for malerfaget i Skandinavia, Island, Øst-Europa og Kina. Den primære målgruppen er profesjonelle malere og forbrukere som legger vekt på god håndverkerkvalitet. Se mer info på www.flugger.no

Contacts

Casper Paggio Hansson Felt

Casper Paggio Hansson Felt

Communications & Culture Manager, Flügger Group A/S PR & kommunikation +45 27 53 28 99

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms