Skip to content
40 år med denim i Norge: Marc Lauge ’eier’ fremdeles kundene

Press release -

40 år med denim i Norge: Marc Lauge ’eier’ fremdeles kundene

Flere av de aller første jeansene som ble laget under navnet Marc Lauge, er fremdeles i produksjon i dag, som de har blitt retro og etterspørres av de yngste kundene. Der er en livssyklus i jeans som ikke finnes i andre klesplagg, mener Bjarke Lauge Christensen, som kan feire 40 år med Marc Lauge Jeans i Norge.

I 1984 kjørte en ung mann rundt som selger og fant ut at han heller ville prøve å selge sine egne ting. Valget falt på jeans til kvinner, og har siden blitt til livsverket til Bjarke Lauge Christensen, som i år kan markere 40-års jubileum med Marc Lauge.

– Jeg var 26 år på min første utstilling, da jeg tok en sjanse og kom med bukser med en stjerne eller lærlapper på, og så skulle jo alle bortom og kikke. Jeg solgte for 1,3 millioner norske kroner på den utstillingen. Hele det året solgte jeg over to millioner par bukser, forteller Bjarke Lauge Christensen, som har brukt de siste 40 årene på å perfeksjonere jeans til kvinner, selv om han i dag også har andre varer i hyllene.

– I dag selger vi også kjoler og topper, men det er det så mange som gjør. Man kan eie en buksekunde på en helt annen måte. Når en dame først har funnet det rette jeans-merket, kommer hun tilbake igjen og igjen og igjen. Dét har jeg opplevd mange ganger gjennom årene - kvinner som endelig finner den rette modellen hos oss og blir helt avhengige av å kunne få tak i den, sier Bjarke Lauge Christensen, som har flere modeller som har vært med siden starten i 1984 i sortimentet sitt, blant annet jeans-klassikeren Lena, som i dag har blitt retro som klassiske mom jeans, som også etterspørres av de yngste kundene og skriver seg inn som en del av dansk motehistorie.

Familie med stort F

Bjarke Lauge Christensen har alltid hatt familien tett på seg, også i bedriften, som alltid har vært et familieforetak. Direktørens lillesøster står for design, mens storesøsteren har vært lagersjef, storebroren er en slags alt-mulig-mann, og Bjarkes sønn, Thomas Lauge Christensen, som i dag sitter som Retail Manager, også har vært med i bedriften siden barndommen. Planen er at han en dag skal innta direktørstolen, men ikke helt enda.

Jeg er ikke klar for å trekke meg tilbake enda, det må jeg innrømme. For Thomas, som har en liten datter, passer det også veldig godt at ting fortsetter sånn her litt til, erkjenner Bjarke Lauge Christensen og legger til:

– Familien har alltid vært med, og det betyr mye for meg at jeg har familien min så tett på bedriften, for det krever mye å drive selvstendig. Det er godt å kunne dele den lidenskapen med sine nærmeste.

Jeans fungerer ikke på nettet

En av de største omveltningene gjennom de siste 40 årene i jeans-bransjen har utvilsomt vært internett og netthandling. Marc Lauges egne butikker finnes på nettet, men i motsetning til mange store motemerker er det i de fysiske butikkene at jeans-familien ser fremtiden sin.

– Vi har en fordel i å selge bukser og jeans i en fysisk butikk – det kjøper du ikke på nettet, og hvis du gjør det, så sender du nesten alltid hele ordren i retur, eller så havner det bakerst i klesskapet. Men når du kjenner til den rette modellen og de gode merkene og går ned i butikken etter det, kjøper du også et par overdeler når du uansett er der. De fysiske klesbutikkene kommer ikke til å tape kampen mot netthandelen, hvis de har et solid bukseutvalg,sier Bjarke Lauge Christensen og legger til:

– I mange år har vi hatt for stort utvalg i de fysiske butikkene, men jeg tror at vi kommer til å finne tilbake til at det er ett eller to jeans-merker per butikk, og så må kunden kunne komme tilbake og kjøpe den samme modellen om ti år.

Related links

Topics

Categories


Marc Lauge er et familieeid dansk motehus med mer enn 35 års erfaring. Med en spesielt stor ekspertise innen kvalitetsdenim er Marc Lauge et anerkjent merke, spesielt innen jeans i Skandinavia. Se mer på wwww.marc-lauge.dk

Contacts

Tine Mikkelsen

78700916

Welcome to Epicent Public Relations A/S!

Epicent was founded in 1999 and specializes in press assignments. For five consecutive years, we have been named among Denmark’s fastest growing companies.

Boasting extensive experience in increasing brand awareness, we apply our knowhow and strong editorial networks to ensure optimal execution of PR strategies and multiply clients’ exposure in editorial media. Locally, regionally, nationally and internationally.

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Visit our other newsrooms