Skip to content
Explorius, en ledande organisation inom utbytesprogram för gymnasiestudenter, byter namn till Educatius Nordic

Press release -

Explorius, en ledande organisation inom utbytesprogram för gymnasiestudenter, byter namn till Educatius Nordic

Göteborg, 2023-11-24 - Explorius, en ledande organisationen inom utbytesprogram för gymnasiestudenter inom Norden, är glada över att tillkännage sin omprofilering till Educatius Nordic. Detta steg stärker relationen med moderbolaget Educatius, världens största organisation för utbytesprogram för gymnasiestudenter.

I flera år har Explorius hjälpt otaliga nordiska tonåringar att ge sig ut på livsförändrande utbytesprogram över hela världen. Nu presenterar Explorius en ny identitet som Educatius Nordic. Organisationens engagemang för exceptionell service och stöd till nordiska utbytesstudenter förblir dock oförändrat, inklusive den unika avresegarantin. Denna garanti säkerställer att studenter med Educatius, oavsett eventuella händelser i världen, alltid kommer att ha möjlighet att delta på sitt utbytesprogram utomlands.

Educatius utmärker sig genom att driva egna high school-program i mycket eftertraktade destinationer för nordiska tonåringar, inklusive USA, Australien, Storbritannien, Nya Zeeland, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland. Den globala organisationen, med huvudkontor i Göteborg, rekryterar och guidar årligen 8 000 studenter från över 50 länder till sina program, vilket skapar en sömlös resa från dröm till verklighet. I Sverige driver Educatius, tidigare känt som Explorius, också ett inkommande utbytesprogram som välkomnar internationella studenter som vill uppleva skola, kultur och familjeliv i Sverige.

"Vi kunde inte vara mer glada över att förena vårt varumärke för våra nordiska studenter", säger John Cedergårdh, VD för Educatius. "Den här varumärkesförändringen omfamnar inte bara vårt arv utan ser också till den djupgående inverkan som våra studenter kommer att ha på världen."

Utanför klassrummen är Educatius dedikerade till att göra en positiv inverkan genom sina utbytesprogram. Att möjliggöra utbildning för fler människor och vara en katalysator för studenters framgång har varit en del av Educatius DNA sedan starten för 20 år sedan. Inom företaget finns redan en stiftelse, Aiducatius, som arbetar för att underlätta tillgången till utbildning i utvecklingsländer. Och i mars 2024 kommer även en fond att lanseras - Educatius Community Impact Fund - som lyfter fram idéer och lösningar från utbytesstudenterna själva som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

"Unga människor vill göra skillnad och påverka samhället. Med den här fonden hoppas vi kunna möjliggöra och genomföra fler av deras idéer", avslutar Cedergårdh.

Educatius Nordic, tidigare Explorius, fortsätter att arbeta för att skapa livsförändrande upplevelser för nordiska tonåringar och driva fram en positiv inverkan på världen.

Related links

Topics

Categories


Med 20 års erfarenhet och kontor i 22 länder är Educatius den största organisationen som ägnar sig åt akademiska utbytesprogram utomlands. Varje år ser Educatius till att över 8 000 internationella studenter från 60 länder deltar i gymnasieprogram i USA, Storbritannien, Irland, Europa, Australien och Kanada, samt att värdfamiljer och våra partners får enastående erfarenheter. Dessutom bidrar Educatius till att förbättra tillgången till utbildning genom sitt stöd till Aiducatius, som gynnar studenter i Tanzania, Gambia, Brasilien och Ecuador.

Contacts

Related content

Unlock the world. Study abroad.

As a leading provider of international exchange programs, Educatius boasts 20 years of experience and is the largest organization dedicated to academic high school programs abroad.

Educatius

Kungsportsavenyen 32
SE-411 36 Gothenburg
Sweden