Educatius Poland ogłasza możliwość stażu w Aiducatius w Kartong w Gambii

Press release -

Educatius Poland ogłasza możliwość stażu w Aiducatius w Kartong w Gambii

[Warszawa, 1 grudzień] – Edukuj, inspiruj i twórz zmiany. Educatius Poland, światowy lider programów wymiany edukacyjnej dla uczniów zagranicznych, z dumą ogłasza rozpoczęcie stażu Aiducatius Creativity w szkole St. Martin's w Kartong w Gambii. Ta wyjątkowa szansa, podkreśla zaangażowanie organizacji we wspieranie pozytywnego wpływu na skalę globalną poprzez transformacyjne doświadczenia edukacyjne.

Tworzenie realnego wpływu przez naszych uczniów

Każdego roku każdy uczeń z Polski uczestniczący w programie wymiany Educatius Poland pośrednio przyczynia się do wsparcia programów Aiducatius. Od 2009 roku Aiducatius wspiera społeczność Szkoły św. Marcina.

Rozpoczynający się 1 grudnia konkurs Aiducatius Creativity Internship 2023 zapewnia uczniom, absolwentom, nauczycielom i lokalnym koordynatorom programów szkół średnich Educatius za granicą wyjątkową okazję, aby pójść o krok dalej – wnosząc swój talent do znaczącego projektu.

Tworzenie więzi poprzez sztukę

W istocie ten innowacyjny program staży ma na celu wspieranie powiązań kulturowych poprzez uniwersalny język sztuki. Ekspresja artystyczna ma niezrównaną moc jednoczenia osób z całego świata i właśnie to stara się osiągnąć staż Aiducatius Creativity.

Położona na zachodnim wybrzeżu Afryki Gambia, może poszczycić się niedawnym rozwojem sceny sztuk wizualnych. Staż ten daje uczestnikom niezwykłą okazję do wymiany kreatywnych pomysłów ze studentami pochodzącymi z różnorodnej kultury.

Jedyna taka szansa dla uczniów i absolwentów

Staż zanurzy zwycięzców konkursu w tętniącą życiem i przyjazną społeczność, zapewniając jednocześnie platformę do współpracy artystycznej. Przez cały dwutygodniowy staż w czerwcu 2024 r. czterech wybranych uczestników będzie współpracować przy wymianie umiejętności artystycznych i twórczości z uczniami i nauczycielami w St. Martin’s School.

Wybranym nastolatkom będzie towarzyszył nauczyciel i lokalny koordynator z globalnej sieci Educatius Poland i Educatius, zapewniając środowisko wspierające i edukacyjne. Uczniowie i ich dorośli opiekunowie wspólnie rozpoczną niezwykłą artystyczną przygodę, odkrywając nowe perspektywy i poszerzając swoje twórcze horyzonty.

Konkurs 2023 rozpocznie się na całym świecie 1 grudnia, a zgłoszenia będą przyjmowane do 31 grudnia.

Related links

Categories

Educatius jest wiodącą globalną organizacją dedykowaną programom licealnym za granicą. Działa od 20 lat, w 11 krajach i gości uczniów z ponad 50 państw. Uczniowe mają okazję nie tylko poszerzyć swoją wiedzę akademicką, ale także rozwinąć niezwykle cenne umiejętności życiowe, które wyróżnią ich w coraz bardziej połączonym świecie.

Dysponując zespołem ponad 1300 profesjonalistów i biurami w 22 krajach, Educatius zapewnia wyjątkowe doświadczenia dla uczniów, rodzin goszczących oraz partnerów globalnych. Ponadto Educatius aktywnie przyczynia się do poprawy edukacji na całym świecie poprzez swoje wsparcie dla Fundacji Aiducatius, która pomaga uczniom w Tanzanii, Gambii, Brazylii i Ekwadorze.

Óscar Porras Sánchez

Country Director, Poland Educatius Poland

Unlock the world. Study abroad.

As a leading provider of international exchange programs, Educatius boasts 20 years of experience and is the largest organization dedicated to academic high school programs abroad.

Educatius

Kungsportsavenyen 32