Skip to content
Educatius överträffar målen för trädplantering 2023

Press release -

Educatius överträffar målen för trädplantering 2023

[Göteborg, 18 september 2023] — Educatius, en ledande aktör inom utbytesprogram för gymnasieelever, meddelar att man kommer överträffa sina årliga hållbarhetsåtaganden i Tanzania i år. Detta tack vare de gemensamma ansträngningarna från Educatius-communityt.


Sedan 2009 har Educatius (som är ett Göteborgsbaserat bolag) varit en stark förespråkare för Aiducatius – ett av organisationens initiativ som syftar till att främja hållbara samhällen. Detta görs bland annat genom global trädfällning och tillgång till utbildningsinitiativ. Det vanliga årliga bidraget på 12 000 träd i Tanzania kommer nästan att nästan fördubblas i år, med plantering av ytterligare 10 042 frukt- och cypress-träd. De extra träden kommer att täcka strax över 8 hektar (ungefär storleken på 11 fotbollsplaner). De kommer att planteras ansvarsfullt under den kommande regnsäsongen, då nyplanterade träd har bäst chans att blomstra.


Med det övergripande målet att skapa blomstrande samhällen i samarbete med lokala samhällsledare påverkar Aiducatius långt mer än bara planterandet av träd i Tanzanias mark. Aiducatius jobbar med kompletterande projekt såsom att lära lokala familjer att bygga bränsleeffektiva spisar för att spara pengar och bevara träd, samt plantera fruktträd i skolor och samhällen, etablera bisamhällen och ge stöd för förvaltning av tidigare planterade skogar.

Bara under 2022 har Aiducatius hållbarhetsprojekt för trädplantering och skogsvård gynnat 60 000 ungdomar som bor i området.

Som FN:s mål för hållbar utveckling nämner: att avsluta fattigdom och andra brister måste gå hand i hand med strategier som förbättrar hälsa och utbildning, minskar ojämlikhet och främjar ekonomisk tillväxt – allt medan man tacklar klimatförändringar och arbetar för att bevara våra hav och skogar.

Att Aiducatius aktiviteter överensstämmer med FN:s mål för hållbar utveckling är något Educatius är väldigt stolta över - särskilt de som rör kvalitativ utbildning, hållbara städer och samhällen, klimatåtgärder och samarbeten för målen. Framgången för dessa hållbarhetsinsatser är ett bevis på de gemensamma ansträngningarna från de som deltar i ett Educatius-program – det vill säga elever, värdfamiljer, agenter samt skolor.

Educatius elever, värdfamiljer och skolor får inte bara tillgång till enastående internationella utbildningsupplevelser, utan kan också vara stolta över att de är viktiga bidragsgivare till skapandet av en bättre och mer hållbar värld. Ett träd i taget.

Related links

Topics

Categories


Som en ledande aktör i branschen för internationella gymnasieprogram har Educatius 20 års erfarenhet och är den största organisationen dedikerad till utbytesprogram för akademiska ändamål utomlands. Med verksamhet i 11 länder och värdskolor för elever från 50 nationer, säkerställer Educatius årligen framgången för över 8 000 internationella studenter med erfaren support i USA, Storbritannien, Irland, Europa, Australien och Kanada. Med en engagerad personal och kontor i 22 länder, erbjuder Educatius enastående upplevelser för elever, värdfamiljer, skolor och globala partners. Dessutom bidrar Educatius till att förbättra tillgången till utbildning genom sitt stöd till Aiducatius, vilket gynnar studenter i Tanzania, Gambia, Brasilien och Ecuador.

Contacts

Carla Kearns

Carla Kearns

Press contact Vice President Communications Communications

Related content

Unlock the world. Study abroad.

As a leading provider of international exchange programs, Educatius boasts 20 years of experience and is the largest organization dedicated to academic high school programs abroad.

Educatius

Kungsportsavenyen 32
SE-411 36 Gothenburg
Sweden