Skip to content
Educatius lanserar initiativ för att stärka den resiliensen hos tonåringar som studerar utomlands

Press release -

Educatius lanserar initiativ för att stärka den resiliensen hos tonåringar som studerar utomlands

[Göteborg, 7 december 2023] Educatius, den globala ledaren inom utbytesprogram för gymnasiestudenter, lanserar ett projekt för att förbättra elevernas mentala välbefinnande - Global Youth Resilience Initiative. Genom att erbjuda resurser och praktiska verktyg får eleverna möjlighet att utvecklas även utanför skolan.

"Tonårstiden kan vara ganska utmanande, och studier visar på behovet av att stärka våra ungdomars mentala välbefinnande. Som utbytesaktör för gymnasieelever har vi både möjlighet och ansvar att arbeta proaktivt och ge våra elever en stark och hälsosam grund att stå på", säger John Cedergårdh, VD för Educatius.

Global Youth Resilience Initiative tar ett helhetsgrepp för att stärka elevernas mentala välbefinnande och bjuder in elever, föräldrar och värdfamiljer att delta i program och aktiviteter. Antagningspolicyn håller på att ses över och kurser i resiliens, som utvecklats av yrkesverksamma inom mental hälsa, kommer att introduceras i oktober 2023. Ambitionen är att ge intressenterna värdefulla verktyg för att möta nya utmaningar och hantera vanliga upplevelser som hemlängtan, stress och kulturchock.

Varje år kommer ett index att tas fram genom en djupgående undersökning som utvärderar den mentala resiliensen hos tonåringar världen över. Educatius Global Youth Resilience Index kommer att belysa aktuella trender, utgöra en grund för framtida projekt och fungera som en utgångspunkt för diskussioner om hur man kan förbättra ungdomars mentala välbefinnande.

"Vårt mål är att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att lyckas, både akademiskt och i andra aspekter av livet. Och vi tror att genom att stödja våra elevers välbefinnande och copingförmåga kommer de att vara bättre rustade att möta och övervinna utmaningar när de går ut i världen och strävar efter sina drömmar", säger Cedergårdh.

Related links

Topics

Categories


Med 20 års erfarenhet och kontor i 22 länder är Educatius den största organisationen som ägnar sig åt akademiska utbytesprogram utomlands. Varje år ser Educatius till att över 8 000 internationella elever på gymnasieprogram i USA, Storbritannien, Irland, Europa, Australien och Kanada lyckas, samt att värdfamiljer och våra partners får en enastående upplevelse. Dessutom bidrar Educatius till att förbättra tillgången till utbildning genom sitt stöd till Aiducatius, som gynnar studenter i Tanzania, Gambia, Brasilien och Ecuador.

Contacts

Related content

Unlock the world. Study abroad.

As a leading provider of international exchange programs, Educatius boasts 20 years of experience and is the largest organization dedicated to academic high school programs abroad.

Educatius

Kungsportsavenyen 32
SE-411 36 Gothenburg
Sweden