Pressemeddelelse -

Telia sænker mobilpriserne i udlandet

Fra i morgen sænkes de såkaldte roamingpriser som følge af EU-regulering på området. Telia går et skridt videre og lægger nu endnu mere data i SurfAbroad-udlandspakkerne, så kunderne får rig mulighed for at dele oplevelserne fra ferien med samme vante tryghed.

I morgen falder det generelle prisniveau på dataroaming i EU-lande hos Telia med helt op til 56 pct. Det sker som del af en fælles regulering i branchen, som Telia fra starten har bakket op om:

”For os er det helt basalt vigtigt at sikre kunderne mulighed for at bruge mobil og tablet i udlandet uden bekymringer om regningen. Alternativet er for mange, at de helt slukker telefonen, så lavere priser er reelt en win-win-situation for telebranchen og kunderne,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Selv med lavere priser er det stadig vigtigt at sikre kunderne mod et for højt dataforbrug, når de er ude at rejse. Ikke mindst fordi en del datatrafik foregår gennem automatiske synkroniseringer og opdateringer, man som bruger ikke nødvendigvis er opmærksom på.

Derfor vil Telia fortsat orientere kunderne, når de rammer et fastsat loft på 10 MB i døgnet. Derefter kan man ved at sende en sms tilkøbe pakker af data til en fast pris – som nu bliver markant lavere pr. MB. Det er en enkel og gennemskuelig prisstruktur, som kunderne sætter pris på:

”Med pakkeløsningen har man altid overblik over, hvor meget data, man bruger, og hvad man betaler for sit forbrug. Det giver tryghed”, siger Christoph Nørgaard.

Tryghed er i sig selv naturligvis ikke nok til, at man har lyst til at bruge sin telefon i udlandet. Priserne skal være attraktive, før man fx slår op på Google Maps, uploader billeder til Facebook og tjekker sin mailboks. Derfor lægger Telia nu også ekstra data i SurfAbroad-pakkerne.

I dag koster data i EU-lande 42 kr. for de første 10 MB. Fra i morgen er prisen 1,86 per MB – dvs. blot 18,60 kr. for de første 10 MB.

Når de første 10 MB er brugt, vil mobilkunder få mulighed til at købe ekstra datapakker. Hvis man ikke aktivt vælger at tilkøbe en datapakke, lukkes der blot for dataroaming, og man har styr på regning og forbrug.

Tilkøbspakkerne indeholder henholdsvis 20 MB (29 kr.), 50 MB (79 kr.) og 100 MB (99 kr.), hvilket vil sige, at køber man fx 100 MB i tilkøb, er prisen under en krone per MB. De ekstra MB gælder fra købstidspunktet indtil midnat dansk tid.

Emner

  • Data, Telekommunikation, IT

Kategorier

  • roaming
  • priser

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk

Relateret materiale

Telia skal levere wifi til publikum i PARKEN

Der skal uploades billeder af familien på Facebook, din selfie fra stadionkoncerten skal deles på Instagram, og du må lige på nettet for at tjekke, hvor ham 10’eren på modstanderholdet har spillet før, mens du livestreamer den fodboldkamp, du er i PARKEN for at se. Alt dette bliver nu muligt, når Telia gør PARKEN til det første stadion i Danmark med gratis wifi til alle.

Nu er 4G større end 3G

Helt nye tal fra Telia viser, at selskabets kunder for første gang bruger mere data via 4G end 3G. Høje hastigheder, bred dækning og stærkt indhold er forklaringen ifølge Telia.

Telia giver kunderne mere data til samme pris

Danskernes dataforbrug stiger år for år, og Telia har i den forbindelse besluttet at imødekomme kundernes behov ved at tilbyde dem mere data til samme pris.

Telia styrker erhvervsforretningen

Telia Danmark styrker sin erhvervsforretning med strategisk opkøb. Pr. 1. april overtager Telia således it- og systemintegratoren Siminn Danmark, som har leveret it- og kommunikationsløsninger til dansk erhvervsliv i mere end 10 år. Som et led i aftalen overtager Telia 42 medarbejdere og 2.880 erhvervskunder.

Telia vinder Københavns Kommune

Københavns Kommune har valgt Telia som leverandør til en komplet callcenter-løsning, som skal implementeres i kommunens kontaktcenter og andre borgerrettede enheder. Aftalen strækker sig over seks år og har værdi af et to-cifret millionbeløb.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed… og internet

Adgang til internet er blevet et stadig vigtigere parameter, når vi køber sommerhus. Specielt i de attraktive kystområder kan det knibe med fastnetforbindelsen – men løsningen er allerede ved at blive rullet ud i form af et styrket mobilt internet.

PARKEN får nyt navn

Som en del af Telias syvårige storsponsorat i PARKEN får det danske nationalstadion nu nyt navn. Et navn, der er valgt med stor respekt for den arv og kultur, som er en vigtig del af oplevelserne i og omkring PARKEN.

Københavnerbørn får tidligst mobiltelefon

Et nyt skoleår og nye hverdagsrutiner er ofte anledningen til, at børn får deres første mobiltelefon – men hvor gammel skal et barn egentlig være for at få sin egen mobil? Det har Telia og YouGov spurgt mere end tusind danskere om.

Danskerne tager ikke mobilsikkerhed alvorligt

Vi danskere er ikke nervøse for at få vores mobiler hacket, og dermed risikerer vi, at fremmede får adgang til vores personlige beskeder, billeder og betalingsmidler. Det viser en ny undersøgelse, som Telia og YouGov har foretaget blandt 1006 voksne danskere.

VM i fodbold hitter som mobilstream

Telia har sammen med analyseinstituttet YouGov spurgt danskerne, hvorvidt de sniger sig til at streame VM-fodbold på jobbet eller nyder nattens højdepunkter på mobilen i parken.

Telia skruer op for 4G på Roskilde

Hele tre ekstra mobilmaster skal sammen med helt aktuelle opgraderinger give optimal mobildækning på Dyrskuepladsen i år.

Telia skriver historie i nat

Natten til tirsdag går Telias og Telenors netværkssammenlægning ind i sidste etape, når selskabernes 2G-netværk slås sammen på Sydsjælland. Dermed indledes den afsluttende fase af det historiske projekt, hvor to mobilnetværk for første gang i verden lægges sammen på tværs af alle teknologier.

Mobilvaner: Second screen vil boome under Eurovisionen

Eurovision Song Contest er en event, man ofte enten elsker eller hader. Vi har alle en mening om den kulørte sangkonkurrence, der har fundet sted siden 1956 – og i år forventes begivenheden at sætte turbo på danskernes simultane interaktion på sociale medier, mens vi ser tv – den såkaldte second screen.

Telia & PARKEN i historisk sponsoraftale

PARKEN og Telia er blevet enige om rammerne for en aftale om et sponsorat for Danmarks nationalstadion PARKEN. En aftale, der sætter helt nye standarder for oplevelsen i PARKEN

Telia bliver sponsor for Smukfest

En samarbejdsaftale mellem Smukfest og Telia betyder nye, fælles musikaktiviteter og publikumsoplevelser allerede ved sommerens festival den 6.-10. august.

Hver 3. dansker abonnerer på musikstream

Danskerne tager musikstreaming til sig med eksplosiv hastighed. Andelen af online musikabonnenter er ifølge en ny undersøgelse fra Telia steget med knap 60 pct. på et år.

Danmarks stærkeste 3G-netværk er klar søndag nat

Sammenlægningen af Telia og Telenors netværk når en milepæl natten til mandag, når den sidste del af selskabernes respektive 3G-netværk bliver til ét. Det nye, samlede 3G-netværk giver brugerne mulighed for at udnytte både Telia og Telenors master, som tilsammen vil danne Danmarks mest fintmaskede net. Det betyder, at kunderne får bredere dækning, hurtigere mobilsurf og bedre kvalitet i netværket.

Nye erhvervstilbud: Fri tale i hele EU

Fra den 17. september tilbyder Telia fri tale og fri sms/mms i hele EU til mindre erhvervskunder. Der bliver tale om fri telefoni både til og fra udlandet til både danske og udenlandske numre, ligesom Telias kunder ikke behøver være opmærksomme på, hvilket netværk de er koblet op på i fx Italien eller Storbritannien.