Pressemeddelelse -

MILLIONGAVE FRA LIONS TIL BØRNEHOSPICE

Sundhedsminister Nick Hækkerup ( S ) ønsker ikke at støtte et børnehospice. Det gør til gengæld Lions klubberne i Danmark. De har taget taget sagen i egen hånd og indsamlet ikke mindre end 1.6 millioner kroner til Danmarks første børne og ungehospice på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup. Den store gave sikrer en væsentlig del af midlerne til indretningen af hospicet, der åbner til november. Den humanitære organisation nåede op på det store beløb, da Lions landsledelse modtog en donation på hele 600.000 kroner fra Lions Fundation i USA øremærket det kommende børnehospice i Hellerup.

- Sankt Lukas Stiftelsens kommende børnehospice er helt afhængig af gaver fra private og fonde som et supplement til vore egne midler, og vi er derfor meget taknemmelig for den store donation fra Lions klubberne, og ikke mindst for den store indsats, der har været ydet rundt omkring i Lions Klubberne for at skaffe penge til vores børne- og ungehospice, siger direktør Søren Bønløkke, Sankt Lukas Stiftelsen. Det offentlige støtter desværre ikke børnehospicet, som det er tilfældet med det voksenhospice, som Sankt Lukas åbnede i Hellerup for 23 år siden. Uden den private støtte, vi med taknemlighed modtager, ville vi ikke være i stand til at bygge og drive børnehospicet, som der er et påtrængende behov for. Årligt får 700 børn og unge i Danmark diagnosen livstruende sygdom, og den diagnose omfatter ikke kun barnet, men hele familien inddrages, og derfor skal vort børne- og ungehospice være et tilbud som udover barnet også rummer plads til, at far, mor og søskende kan være omkring det syge barn dag og nat frem til livet afslutning.

- Lions har i et år arbejdet meget målbevidst på at samle midler ind til det kommende børnehospice, siger initiativtageren Bent Jespersen, Lions i Hellerup, og vi blev naturligvis overrasket og meget glade, da vi forleden modtog besked om, at Lions Fundation i New York var blevet så begejstret for vort indsamlings initiativ, at fonden havde bevilget Lions Danmark sin maximums donation på 90.000 $ svarende til 600.000 kroner – i hård konkurrence med andre velgørende initiativer rundt om i verden. Lions værdigrundlag bygger på at støtte initiativer økonomisk i samfundet, hvor vi ser et behov, og i fjor erfarede vi, at børne- og ungehospicet på Sankt Lukas ikke blev støttet af det offentlige. Derfor skrev vi rundt til alle 320 Lions klubber i landet, og omkring halvdelen har deltaget aktivt i indsamlingen og ydet bidrag med alt fra nogle få tusinde kroner til 75.000 kroner. Det er sammenlagt blevet til 1 million kroner i Danmark og runder de 1.6 millioner i alt med den flotte gave fra USA. 

Yderligere oplysninger:

Direktør Søren Bønløkke, telf. 3945 3596

Bent Jespersen, Lions Hellerup, telf. 4071 4501

Emner

  • Erhverv

Kategorier

  • børnehospice
  • sankt lukas stiftelsen
  • lions fundation
  • lions klubberne
  • lions
  • nick hækkerup

Kontakt

Søren Bønløkke

Pressekontakt Direktør 3945 3596

Relateret materiale

LEDER AF DANMARKS FØRSTE BØRNE- OG UNGEHOSPICE

Danmarks første børne og ungehospice, der indvies på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup til november, har udnævnt afdelingssygeplejerske Nanette Quistorff til leder. Nanette Quistorff har i 6 år været ansat på Sankt Lukas´s voksenhospice, der åbnede for 22 år siden, og som i dag støttes af det offentlige.