Gå til indhold
Art Week og Kunsten.nu fusionerer: vil lukke danskerne ind i kunstverdenen

Pressemeddelelse -

Art Week og Kunsten.nu fusionerer: vil lukke danskerne ind i kunstverdenen

Efter 20 år går Kunsten.nu og Art Week sammen om at lukke den almene dansker indenfor gennem ‘Art Matter Festival’. Festivalen skal vise, at kunst ikke kun er til for kunstnere.

Den 7. Maj er det officielt. Onlinemagasinet Kunsten.nu og festivalen ‘Art week’, går sammen om et fælles mål: Den almene dansker skal lukkes ind i kunstverdenen.

Ifølge Jan Falk Borup, som står bag begge initiativer, kan kunst nemlig sige meget om vores samtid - og det er ligeså relevant for pædagogen, som det er for billedkunstneren:

“Jeg oplevede, at det kun var folk på akademierne og gallerierne, som følte, at kunsten var til for dem. Og det er en skam – for det er slet ikke tilfældet.”

Hvorfor netop ‘Art Matter Festival’?

Da Jan Falk Borup som ung kunstner i Aarhus startede online magasinet ‘Kunsten.nu’, var det fordi han oplevede, at kunstscenen mest blev brugt af kunstnerne selv. Mange Aarhusianere vidste slet ikke, at den eksisterede eller hvor stor en betydning, kunsten kunne have for dem. Både online magasinet og festivalen er sidenhen vokset til at blive landsdækkende og går nu sammen under et navn, der skal understrege netop dét: At kunsten har betydning - og at den kan have betydning for os alle.


Fakta:

  • Kunsten.nu blev startet i 2008
  • Art week blev etableret i 2013
  • I 2023 deltog X antal mennesker i Art Week
  • 61 antal kunstinstitutioner deltager som partnere i Art Matter Festival 2024
  • Der er omkring 170 arrangementer til Art Matter Festival 2024
  • Art Matter Festival afholdes første gang fra 23. Maj - 1. Juni 2024

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Tobias Sung Møller-Jensen

Tobias Sung Møller-Jensen

Pressekontakt Direktør 23603458

Start din nye fortælling sammen med os

Hos Røst Kommunikation forvandler vi det konventionelle til det ekstraordinære. Vi udvikler unikke idéer, skræddersyede til at inspirere og engagere. Vores mission strækker sig ud over det almindelige, idet vi ønsker at hjælpe dig med at nå nye højder gennem fortællinger, der skiller sig ud fra mængden.

Røst Kommunikation

Ewaldsgaade 7
2200 København N
Danmark