Gå til indhold
Alpine annoncerer sin nye GT X-Crossover

Pressemeddelelse -

Alpine annoncerer sin nye GT X-Crossover

Kun et år efter at Luca de Meo – Renault Group CEO - lancerede sin Renaulution plan, har han netop løftet sløret for produktionen af en helt ny Alpine GT X

Alpine er et ekstremt ambitiøst mærke. Ikke alene er mærket dybt involveret i motorsportens kongeklasse F1 og Le Mans serien. Man har også netop meldt ud, at der skal udvikles og lanceres tre helt nye sportsvogne – elektriske forstås. En kompakt bil, en GT SUV og så en ny version af Alpine A110 – og det inden 2026.

Til det formål har man netop offentliggjort, at det er den eksisterende fabrik i Dieppe, der bliver omdrejningspunktet for den offensive produktstrategi. Offentliggørelsen skete i overværelse af den franske Økonomi-og Finansminister Bruno La Maire, Laurant Rossi – CEO for Alpine og F1 kører Esteban Ocon. Samtidig med annonceringen af den nye model ændrede fabrikken navn fra Usine Alpine Dieppe til Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédelé.

Navnet er en hyldest til Jean Rédelé, der i 1955 etablerede Alpine mærket. Den første Alpine var skabt ud fra en 4CV og dets lethed og sportslige egenskaber blev Alpine hurtigt synonym med motorsport.

Alpine var berømt både på racerbaner og ved rally. Efterspørgslen efter de sportslige biler steg, og i 1965 indledte man et samarbejde med Renault og fabrikken, der nu bærer Jean Rédéles navn, åbnede i 1969. Så Alpine er Dieppe og Dieppe er Alpine

I forbindelse med begivenheden udtalte den franske Økonomi og Finansminister:

”Renault relancerer Alpine mærket på Dieppe fabrikken med produktion af en ny elektrisk bil. Det er genkomsten af franske excellence i bilindustrien. Og det er også et symbol på den ”genfødsel” som vi er i gang med at opnå i Frankrig”.

Emner


OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution - er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Danmark er det lokale datterselskab, der sælger og servicerer Renault Groups produkter gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandlere. Som et af de første volumenmærker, der tilbyder en række forskellige elektriske biler på det danske marked, fortsætter Renault Danmark med at drive udviklingen med ‘Renaulution’ planen som omdrejningspunktet for strategien.


Renault Group
https://www.renaultgroup.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic

Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark