Gå til indhold
PR-foto
PR-foto

Pressemeddelelse -

Massive Attack i deres stærkeste line-up på NorthSide

Det er indbegrebet af NorthSides musik DNA, når Triphop-legenderne Massive Attack gæster festivalen i 2020. Bandet har i alle år været på festivalens og publikums absolutte ønskeliste og får følgeskab af Simon Kvamms nye ”outfit” HUGORM, Sonic Youth ikonet Kim Gordon og hip hop fænomenet Little Simz.

Med massive hits som ”Teardrop” og ”Unfinished Symphony” er Massive Attack, der består af britiske Robert”3D” Del Naja og Grant ”Daddy G” Marshall, den gyldne åre for 90’ernes karakteristiske, elektroniske triphop-genre. Massive Attack, der har solgt mere end 13 millioner albums på verdensplan, er kendt for at udfordre alle sanser og forføre publikum med både musik og scenografi. Deres lyd har været banebrydende, og de har stået fadder til den såkaldte Bristol-sound, som har været ledestjerne for en lang række elektroniske bands verden over.

Bandets pionerstatus rækker stadig langt ud over scenekanten. Massive Attack har netop afsløret et samarbejde med forskere fra Manchester Universitet om, hvordan musikbranchen kan nedsætte sit CO2 forbrug i forbindelse med turneer. Helt konkret turnerer bandet selv med tog i hele 2020 og viser endnu engang, hvordan de er foregangsmænd på langt mere end musikken.

Tidligere Sonic Youth-bassist Kim Gordon debuterede som soloartist med det anmelderroste album ”No Home Record” i efteråret 2019. Lyden er eksperimende, cool og minder os om, hvorfor Gordon på NorthSide bliver et møde med en af støjrockens mest markante kvinder

Danske HUGORM opstod i 2017 i mødet mellem Nephew-frontmanden Simon Kvamm, Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannsson. HUGORM er lanceret som stedet, hvor Simon Kvamm efter eget udsagn kan ”spasse ud”, og beskriver samtidig deres musik som ”Massive Attack møder Malk De Koijn møder Prodigy møder Post Malone møder Love Shop møder Beastie Boys,”.

Engelske Little Simz er i en alder af blot 25 år blevet et vaskeægte hip hop-fænomen. Hun udgav sit debut-mixtape i 2010, og siden er det blevet til tre albums. Seneste skud på stammen er ”GREY Area” fra 2019, der blandt andet scorede fem stjerner i GAFFA og er blevet beskrevet som en magtdemonstration ud i teknisk stærk rap-flow og skarpe produktioner.

–Massive Attack på NorthSide er en ”dream come true” for os, vi præsenterer igen et navn på festivalen taget fra den absolut øverste hylde. Massive Attack har altid været banebrydende, og igen tager de det hele til næste niveau, når de på denne tour så radikalt sætter fokus på bæredygtighed. Det er et vigtigt tiltag for branchen og et tiltag, der ligger helt i tråd med NorthSides kerneværdier, siger festivalchef for NorthSide, Brian Nielsen.

Kim Gordon, Little Simz og Massive Attack spiller lørdag den 6. juni
Hugorm spiller torsdag den 4. juni

NorthSide 2020 finder sted i Ådalen ved Aarhus den 4.-6. juni 2020. Billetter kan købes på NorthSide.dk.

Foreløbigt program:

Clara // Folkeklubben // Franc Moody // Green Day // Hans Philip // HUGORM // Johnny Marr // Jung // Kashmir // Kim Gordon // Little Simz // Lukas Graham // Mags // Massive Attack // Mekdes // Mew // Robyn // Spleen United // Weezer // White Lies

Emner


NorthSide 2020 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 4.-6. juni.

Besøg NorthSide.dk eller Facebook for mere om NorthSide 2020.

Kontakt

Pressekontakt

Pressekontakt +45 48 88 00 81

Lars Esmarch

Pressekontakt PR Manager Presse & Kommunikation 48888811 northside.dk/presse

NorthSide afholdes i Eskelunden, Aarhus

NorthSide har på ti år udviklet sig fra en juni-dag på Tangkrogen med fem danske navne i 2010 og to udsolgte dage i Ådalen ved Aarhus med internationale topnavne i 2011 til en prisvindende festival i verdensklasse med 35.000 gæster og gennem tiden navne som Radiohead, Frank Ocean, Björk og Nick Cave på plakaten.

Både 2014 og 2015 var udsolgt med 35.000 gæster, og i 2017 var den tidligst udsolgte i festivalens historie og største med 40.000 gæster. NorthSide kunne i 2019 fejre 10-års jubilæum sammen med blandt andre New Order, Major Lazer, Khalid, Migos og Bon Iver.

NorthSide har et højt ambitionsniveau, der ikke kun reflekteres i et stort musikbudget og et ønske om at bringe endnu flere internationale topnavne til Aarhus, men også i et konstant arbejde for at stille de bedst mulige faciliteter til rådighed, når det kommer til lyd, lys og sceneopbygning, så både musikere og publikum vil få en fantastisk oplevelse på festivalen. Musikken vil altid være det vigtigste på NorthSide, og når kernepublikummet er kvalitetsbevidste musikelskere, skal dette naturligvis reflekteres både i programmet og i omgivelserne.

NorthSide har slået sig op på kerneværdierne Innovation, Bæredygtighed og Musik, og de tre punkter er fortsat i fokus både i det forberedende arbejde, på selve festivalpladsen, og når der skal vælges samarbejdspartnere. Eksempelvis er alt materiale til NorthSide trykt på stenpapir, som er den mest bæredygtige papirløsning, og man har eksperimenteret med ølkrus, der var lavet af mælkesukker fra majs og gulerødder, der nedbrydes i jorden efter et par måneder. I 2017 kunne man desuden præsentere et udvalg af mad, der som den første festival i Danmark var 100% økologisk på tværs af alle madboder samt artist- og crewcatering.

Fra festivalens side er man desuden interesseret i at aktivere det aarhusianske erhvervsliv samt trække på de enorme ressourcer, byen har at tilbyde både på uddannelsesinstitutionerne og i de forskellige foreninger og organisationer, der gennem året forsøger at sætte sit præg på byen. Dette er indtil videre blandt andet sket gennem workshops på Aarhus Universitet, oprettelse af en camino på Brabrandstien, forskellige barer på festivalpladsen, diverse kunstprojekter samt udviklingen af en bæredygtigheds- og innovationsstrategi.

Festivalen har gennem årene samarbejdet med Tuborg, AROS, Mejlgade For Mangfoldighed, Aarhus Kommune, GAFFA, Innovation Lab, WorldPerfect, SPOT Festival, Kaospiloterne, AU Center for Entreprenørskab og Innovation. Kunstakademiet, Arkitektskolen, Oppenheimer og mange andre for at skabe en innovativ festival, hvor det primære fokus naturligvis er på musikken, men hvor der er også plads til kreativitet, udsving, opfindsomhed, skævheder og samhørighed.

På særdeles kort tid er NorthSide blevet en aarhusiansk succeshistorie, der samtidig har udviklet sig til at være en af landets mest interessante kulturbegivenheder.