Gå til indhold
THE ART OF FALLING på Teatret ved Sorte Hest

Pressemeddelelse -

THE ART OF FALLING på Teatret ved Sorte Hest

WHY NOT THEATRE COMPANY præsenterer

THE ART OF FALLING

af Sarah Stridsberg


Baseret på kultdokumentarfilmen Grey Gardens

Gæstespil på Teatret ved Sorte Hest

20.april – 12.maj 2018


Why Not Theatre er stolte over at kunne præsentere danmarkspremieren på forestillingen The Art of Falling af den prisbelønnede forfatter og dramatiker Sarah Stridsberg. En fortælling om to fallerede og stolte aristokratisk-kvinder der klamrer sig til livsløgnen og fortiden.

Året er 1973, og i en faldefærdig strandvilla i det mondæne East Hampton i New York bor en gammel dame og hendes midaldrende datter: Big- og Little Edie. I villaen lever de side om side med vildkatte, vaskebjørne, tomme konservesdåser og med et stadigt voksende bjerg af skrald. De tilhørte engang den privilegerede amerikanske overklasse og var kuriøst nok Jackie Kennedys tante og kusine, men alt synes at være gået galt i deres liv, og af strandvillaens 28 værelser har de nu i årevis søgt tilflugt i det eneste nogenlunde beboelige - moderens soveværelse på første sal.

Når virkeligheden overgår fiktionen

Sara Stridsbergs hjerteskærende, morsomme og bidske teatertekst er inspireret af kult-dokumentarfilmen ”Grey Gardens” (fra 1975) af brødrene Maysles, der gennem nogle måneder fulgte de to kvinder.
Gennem filmmagernes og hovedpersonernes insisteren på et hudløst ærligt og utroligt vittigt portræt af to nært forbundne menneskers liv i gråzonen mellem vanvid og normalitet kom filmen til at danne skole for fremtidens dokumentarister. Den har ligeledes dannet mode, idet utallige af eftertidens tøjdesignere har ladet sig inspirere af de to excentriske damers originale påklædning i filmen.

Instruktør Rhea Leman fortæller om teateropsætningen:

”Udover at være fuldstændig betaget af forholdet mellem disse to kvinder, Store og Lille Edith Beale, mor og datter, føler jeg mig nærtbeslægtet med omgivelserne i filmen, da jeg selv er vokset op ikke langt fra East Hampton, Long Island i New York.

Dramaet mellem disse to excentriske kvinder udfolder sig som en ægte græsk tragedie med alt hvad der hører til af kærlighed, lidenskab, humor, had, hævn og anger.
Det interessante ved The Art of Falling er også den desperate energi de to kvinder har, når det drejer sig om ikke at kunne give slip på fortiden; En fortid som bestod af rigdom og glamour, mens de i virkeligheden lever i bunker af skrald og snavs, og ikke vil indse deres dødsdømte økonomiske realitet. Deres familieforhold til Jaqueline Kennedy Onassis gør historien endnu mere spændende, da det sætter deres liv og skæbne i endnu større kontrast.”

The Art of Falling bliver en smuk hyldest til alle, som hårdnakket insisterer på deres egen anderledeshed.

På scenen ses Sue Hansen-Styles som Big Edie og Sira Stampe som Little Edie samt Kevin Kiernan-Molloy i forskellige roller.

Forestillingen spilles på letforståeligt engelsk på Teatret ved Sorte Hest fra d. 20. april -12. maj 2018.

Forestillingen er lavet i samarbejde med Colombine Teaterforläg i Sverige og med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Wilhelm Hansen Fonden, Oticon Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Københavns Kommune Scenekunstudvalg og Beckett Fonden.

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

tlf. 33252107

Pressekontakt:

Maria Rugbjerg Hoppe // maria.rugbjerg@have.dk // 30 56 36 76

FAKTA:

Instruktør: Rhea Leman

Scenograf: Rhea Leman

Medvirkende: Sue Hansen-Styles, Sira Stampe og Kevin Kiernan-Molloy

Lysdesigner: Katja Andreassen

Dramatiker, forfatter: Sarah Stridsberg

Oversætter: Ann Henning

Producent: Foreningen Why Not Theatre Company

Arrangør: Foreningen Why Not Theatre Company

Spillested: Teatret ved Sorte Hest

Why Not Theatre Company startede sine professionelle produktioner i Danmark i 2007 og blev formelt stiftet som teaterforening i 2010. Det er i dag et af Danmarks førende professionelle engelsktalende teatre. Deres mission er at fortælle fængende historier, som er vedkommende, engagerende og inspirerende. De dykker ned i tekster af høj litterært kvalitet og fortæller tankevækkende historier, der griber deres publikum. De spiller udelukkende på engelsk for at kunne nå et bredt publikum med interesse i international scenekunst.

Why Not Theatre Company er kendt for bl.a. succesforestillinger som "Vita and Virginia" på CaféTeatret i 2011 og Teatret ved Sorte Hest i 2016, "Wit" på Bådteatret i 2014 og ”Secrets” på Halmlageret i september 2015. "Wit” blev desuden kåret af CPHCulture som årets bedste udenlandske teaterstykke 2014 og Sue Hansen-Styles som årets bedste kvindelig hovedrolle.

MEDVIRKENDE:

Rhea Leman - Instruktør

Rhea er født og opvokset i New York. Hun er uddannet manuskriptforfatter fra Lesley University i Boston og flyttede til København i 1981. Siden Rhea flyttede til København har hun skrevet og instrueret en række forestillinger for bl.a. TEATER TANGO og Dramafronten. Derudover har Rhea siddet i bestyrelsen for diverse udvalg og teaterkomiteer. Rhea blev i 2013 nomineret til en Reumert for bedste manuskript og har senest instrueret og produceret ”Viggo Mortensen doesn´t live here anymore”, ”Drama Queens” og ”NordicDRAMA”, alle fra 2017.

Sue Hansen-Styles – Skuespiller og kunstnerisk lederAutodidakt skuespiller. Sue er født, opvokset og gik på universitetet i England, som hun forlod i 1994. Efter i alt 7 år i Luxembourg og Bryssel flyttede hun til Danmark sammen med sin danske mand. Spillede teater i London (The Questors and Tower Theatre Companies), Luxembourg og Bryssel.

Sue arbejdede i 2 år hos DR som journalist og newsreader på News In English redaktionen.

I 2007 startede hun Why Not Theatre Company (WNTC) sammen med Nathalie Johnston, som siden er flyttet tilbage til England. Sue er siden 2011 kunstnerisk leder af WNTC. Hun har spillet i alle Why Not Theatre Companys forestillinger siden 2011.

Sue har sit eget voiceover firma ”World of Words” – indtaling på engelsk for både danske og udenlandske kunder.

Sira Stampe – skuespillerSira blev færdiguddannet fra The Webber Douglas Academy of Dramatic Art i 1999 og har medvirket i flere teater og filmproduktioner siden da. Filmarbejdet inkluderer bl.a. "Hideous Kinky", "No Right Turn", "Greek Lover" og "Gunpowder, Treason and Plot".

Hun har spillet i en række forskellige teaterproduktioner både i Danmark og Storbritannien, så som "Tales from Hollywood" på The Donmar Warehouse i London, "S.E.S.E" på OIM og "Trold Tæmmes" på Folketeatret i København, for ikke at nævne flere produktioner med That Theatre Company.

"The Art of Falling" er Siras anden produktion med Why Not Theatre Company, efter ”Love & Money” i 2016.

Kevin Kiernan-Molloy – skuespillerKevin er en australsk skuespiller. Han blev færdig uddannet fra VCA (Victorian College of the Art) i 2010 og har siden medvirket som professionel skuespiller i teater, film og TV.

Han har spillet i en række forskellige teaterproduktioner i Australien så som "Dracula", Little Ones Theatre, "Quick Death/Slow Love", LaMama,Summer of the Seventeenth Doll, CWTC, ‘Lord Willing and the Creek Don’t Rise’ MKA, ‘The Mesh’ Red Stitch, ’The Myth Project:Twin’ Arthur, 'Psycho Beach Party' Little Ones Theatre, 'The Plague Dances', Malthouse/FourLarks, ‘Man Equals Man’ QTC, 'Cut Snake' Arthur, 'Dracula' ZZZ, 'Sub-Con Warrior One' ZZZ. Kevin har desuden medvirket i Neighbors, Wentworth, Winners and Losers, Home and Away, Underbelly:Squizzy og The Strange Callspå australsk TV.

I film har han spillet i blandt andet ‘What if it works?’ Street Smart Films (feature)‘Holding the Man’ Goalpost Pictures (feature), 'Pinball' Holscope Films (short), ‘Amon’ Doroshenko films (kortfilm), ‘Firebird’ Nguyen Films (kortfilm).

Kevin har spillet på turné mange steder i Australien med ”theatre in education” projekter. Han flyttede til København i 2016 og hans debut med Why Not Theatre Company er i "The Art of Falling" i 2018 på Teatret ved Sorte Hest.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver
Emilie Selin

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645
Jesper Bæk Nielsen

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Juniorrådgiver 23270297
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Maria Skydt

Maria Skydt

Pressekontakt Projektassistent 23922622
Regitze Porsborg Andersen

Regitze Porsborg Andersen

Pressekontakt Projektassistent // Project Associate 30 48 32 39
Rose Daugaard Knudsen

Rose Daugaard Knudsen

Pressekontakt Projektassistent 20902023
Karoline Maltha Jannerup

Karoline Maltha Jannerup

Pressekontakt Projektassistent Pressekontakt 30307020
Cecilie Hansen

Cecilie Hansen

Pressekontakt Projektassistent Pressekontakt 22475435

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation

Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark