Gå til indhold
Foto af Daniel Bohr taget af Kasper Beknes
Foto af Daniel Bohr taget af Kasper Beknes

Pressemeddelelse -

Sceneinstruktør, og tidligere teaterchef, Daniel Bohr fylder 75 år lørdag den 29. december 2018

Den 29. december 1943 kom Daniel Bohr til verden i Argentina. En verden fyldt med diktatur og latinske konventioner. En verden, han ikke blev i længe. Den internationalt anerkendte instruktør har siden da brugt alverdens lande som scene for sit arbejde – men det er Danmark, der har hans hjerte.

Året var 1972, og Daniel Bohr var 29 år, da han besluttede sig for at vende blikket mod Danmark. Faktisk flygtede han; først med fragtbåd til Brasilien, bus til Santos, skib til Venedig og videre til Danmark. Han flygtede fra sine forældre og fra det samfund, der var bygget på den latinske kulturs konventioner.

Som ung levede Daniel Bohr nemlig i en verden fyldt med diktatur, og selvom han rejste rundt og boede i lande som Argentina, Spanien, Chile, Cuba og Venezuela, var det først, da han kom til Danmark, at han mærkede den frihed og den fred, som han længe havde søgt. Det var også i Danmark, at han fandt sit livs kærlighed i teatermanden Christian Lange, som han har været sammen med i 43 år.

I dag bor han i Nyborg med Christian Lange, og selvom arbejdet med teater, opera, musicals, operetter og zarzuelas har gjort ham til en berejst herre, har hans primære base været Danmark de seneste 46 år. En base, der også dannede ramme for familiens genforening for mange år siden.

Fra arkitektstuderende til teatermand

Selvom Daniel Bohrs karriere først for alvor tog fart, da han kom til Danmark, startede den meget tidligere.

Daniel Bohr er nemlig uddannet fra The Grange School i Santiago de Chile i 1960. Først studerede han ved arkitektskolen på universitetet i Santiago, derefter ved arkitektskolen på Madrids universitet og senere på filmskolen i Madrid, hvor han i 1964 blev uddannet som filminstruktør. I 1966 grundlagde han El Nuevo Teatro Experimental i Madrid, og fra 1967 indledte Daniel Bohr sin karriere som instruktør på de spanske nationalscener. Fra 1969 udvidede han sit CV, både fordi han begyndte at deltage aktivt i den chilenske og argentinske kulturpolitik, og fordi han blev kulturjournalist for radio, TV og avispresse i både Spanien og Argentina – alt sammen mens han lavede teater i det meste af Europa og Latinamerika.

Da Daniel Bohr gjorde sit indtog i Danmark i 1972, blev han hurtigt tilknyttet Filmskolen og Det Kongelige Teater både som iscenesætter og som lærer på Operaakademiet. Fra 1978 til 1981 var han kunstnerisk leder af Den Jyske Opera, fra 1981 til 1985 var han chef for Aalborg Teater, og fra 1985 til 1988 var han direktør og kunstnerisk leder for Festspillene i Bergen. Siden da har Daniel Bohr været freelance med talrige opsætninger for teatre, radio og TV i Danmark og Norge samt især opera-iscenesættelser i Frankrig, England, Sverige, Spanien, Belgien og USA.

Imponerende fortid & spændende fremtid

Som instruktør gjorde Daniel Bohr sig først bemærket i Danmark på Det Kongelige Teater med store operaopsætninger som Faust, Cosi Fan Tutte og La Traviata. Siden har han blandt andet iscenesat EVITA, West Side Story, Peter Pan og The Sound Of Music, der vandt en Reumert for Bedste Musikteater i 2004 og igen i 2016 samt Love Never Dies, der vandt en Reumert for Bedste Musikteater i 2013. Daniel Bohr løb også med hæder for sin iscenesættelse af operaen Andre Bygninger på Den Fynske Opera, som han modtog en Reumert for i kategorien Årets Opera i 2015. Senest har Daniel Bohr iscenesat Jekyll & Hyde (2016)og Annie Get Your Gun (2017) på Det Ny Teater. Han er i øvrigt også instruktøren bag Nyborg Voldspils Atlantis (2016) og Grease (2017) samt Den Fynske Operas Den glade enke (2017) og Til Døden Os (2018).

I 2019 kan man se frem til at opleve Daniel Bohr igen, når han iscenesætter en helt ny produktion af succesmusicalen Lyset over Skagen, der med premiere i Frederikshavn og efterfølgende Danmarksturné bliver startskuddet på hans 45. danske sæson og 55. internationale sæson.

Fødselsdagen den 29. december 2018 bliver markeret helt privat med livspartneren Christian Lange. Senere på sæsonen bliver der afholdt reception, der også vil markere Daniel Bohrs 55 års jubilæum som teatermand og kulturarbejder.

Emner

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver
Emilie Selin

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645
Jesper Bæk Nielsen

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Juniorrådgiver 23270297
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Regitze Porsborg Andersen

Regitze Porsborg Andersen

Pressekontakt Projektassistent // Project Associate 30 48 32 39
Rose Daugaard Knudsen

Rose Daugaard Knudsen

Pressekontakt Projektassistent 20902023

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation

Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark