Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Københavnsk hotel sætter scenen for teaterstykket DU VIL MØDE EN ANDEN


Fotos: Nikolaj Thaning Rentzmann 


Den 26. marts 2022 præsenterer AKT1 for første gang det intime teaterstykke DU VIL MØDE EN ANDEN af instruktør Niels Erling og dramatiker Marie Bjørn. Forestillingen udfordrer de klassiske rammer for teater, når Ibsens Hotel sætter scenen og tager de fire skuespillere Benedikte Hansen, Laus Høybye, Camilla Lau og Nikolaj Groth ned fra de skrå brædder og helt tæt på publikum.

OM FORESTILLINGEN
DU VIL MØDE EN ANDEN er et intimt teaterstykke, der handler om kærlighed, der slutter. Om accepten af relationer, der hører op. Forestillingens udgangspunkt er det grundvilkår, at alle mennesker mister nogen, de holder af, og at vi igen vil møde andre, der på ny giver os den kærlighed, vi søger i livet.

På Ibsens Hotel midt i København tjekker publikum ind til forestillingen. Her venter Benedikte Hansen, Laus Høybye, Camilla Lau og Nikolaj Groth på hver sit værelse, som publikum i løbet af stykket bevæger sig imellem. Sammen udfolder de i stykket én karakterer, der har mistet, og som på ny søger efter kærligheden. Det er teater i et særligt format, der udfordrer de klassiske rammer, tager skuespillerne ned fra scenen og helt tæt på. Som tilskuer kan publikum enten være alene med forestilling eller dele oplevelsen med andre i en lille gruppe af tre eller fem. Forestillingens unikke lokation byder publikum indenfor til en intim teateroplevelse, som trækker gæsten helt ind i fortællingen og inddrager dem i den kærlighedshistorie, der udfolder sig.

HOLDET BAG OG PÅ SCENEN
I spidsen for forestillingen er den Reumertvindende instruktør Niels Erling. Niels Erling har instrueret en række succesfulde forestillinger, herunder den populære og udsolgte forestilling Work Bitch (2022) på Teater Sort/Hvid og undergangstrilogien Krise, Katastrofe og Apokalypse på Teater Momentum fra 2020. DU VIL MØDE EN ANDEN har han skabt i fællesskab med dramatiker Marie Bjørn. De arbejdede tidligere sammen på Niels Erlings forestilling Apokalypse, hvor Marie Bjørn modtog en Reumertnominering for sit manuskript. Om DU VIL MØDE EN ANDEN udtaler Niels Erling:

Da Marie Bjørn og jeg for to år siden lavede Apokalypse, forelskede vi os i at se publikum direkte i øjnene, at være i præcis samme rum som dem, samtidig med dem, uden distance. Det er det nærvær, vi prøver at intensivere med DU VIL MØDE EN ANDEN. Her har vi fjernet teatrets ramme, vi mødes bare med publikum på et hotelværelse, og lader forestillingen opstå der. Det er fire af Danmarks bedste skuespillere, der sidder overfor publikum enkeltvis og spiller - kun for dem.

Der er noget enormt generøst i at få overleveret en forestilling helt personligt. Og jeg tror ikke, publikum er klar over, hvor generøst det også kan føles for skuespilleren. For forestillingen her vil ændre sig meget efter, hvilken energi der er i rummet. Selvfølgelig er der en tekst og et forløb, der er givet på forhånd, men den energi, der opstår på tomandshånd, den er virkelig særlig.”

Udover det stærke hold bag DU VIL MØDE EN ANDEN, består forestillingen af fire skuespillere, der tilsammen har stor erfaring på både scene, tv og film. På det ene værelse finder man Benedikte Hansen, der har medvirket i en bred vifte af tv-serier som Rejseholdet, Sygeplejeskolen og Badehotellet såvel som en lang række forestillinger på blandt andet Det Kongelige Teater. Længere nede ad gangen er Laus Høybye, der er en etableret teaterskuespiller og en fast del af Det Kongelige Teaters ensemble. Laus Høybye blev desuden folkekendt for sin rolle som Krumme i filmserien Krummerne. På et tredje værelse er Camilla Lau, der netop har været aktuel i Anne Emma Haudal Nielsens spillefilmsdebut Venuseffekten samt opsætningen af Ibsens En folkefjende på Nørrebro Teater og Odense Teater. Hun har tidligere medvirket i Journal 64 og serien Dicte. Sidst, men ikke mindst: Nikolaj Groth slog igennem i den populære tv-serie Rita, for hvilken han modtog en Robertnominering. Han har også medvirket i tv- og filmsucceser som Herrens Veje, Mille og Fasandræbernesamt spillet Even i Aveny-T’s opsætning af Skam.

Læs mere om AKT1 og forestillingen på https://www.akt1.dk/dvmea

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation & PR

For yderligere information, kontakt venligst:
Sara Jeppesen // sara@have.dk // 2241 0048
Helene Obel // helene@have.dk // 2877 7927

FAKTA OM DU VIL MØDE EN ANDEN
Premiere: Den 26. marts 2022
Spilleperiode på Ibsens Hotel: Den 26. marts til den 30. april 2022 i København
Billetter kan købes på www.teaterbilletter.dk
Medvirkende: Laus Høybye, Benedikte Hansen, Camilla Lau og Nikolaj Groth
Instruktion: Niels Erling
Dramatiker: Marie Bjørn
Komponist: Markus Artved
Producent: Jacob Weitze Mylund

Profiler:
Niels Erling
Niels Erling er uddannet fra Teaterhögskolan i Malmö med en Master of Fine Arts in Theatre i 2018. Han har opsat forestillinger på blandt andet Nørrebro Teater, Aarhus Teater, Teater Grob, Aveny-T, Vendsyssel Teater og Teater Nordkraft m.fl. Niels Erling var i sæsonen 2019-2020 endvidere kunstnerisk leder på Teater Momentum i Odense, som er den til dato bedst sælgende sæson på teatret. I dag er han, udover sit virke som instruktør, kunstnerisk leder af lydteatret AKT1. Niels Erling har instrueret en bred række af forestillinger, hørespil og readings og senest har han opsat det udsolgte værk Work Bitch på Sort/Hvid i København. I 2020 modtog han Talentprisen ved Årets Reumert. Senere på året blev han præmieret af Statens Kunstfond sammen med fire andre scenekunstnere for mod, originalitet og fornyelse af scenekunsten.

Marie Bjørn
Marie Bjørn er dramatikeren bag DU VIL MØDE EN ANDEN. Hun har tidligere arbejdet sammen med instruktør Niels Erling ved forestillingen Apokalypse, som udover at være hendes teaterdebut også skaffede hende en Reumertnominering i kategorien Årets dramatiker. Marie Bjørn blev færdiguddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole i sommeren 2019, og fortsatte samme år på manuskriptlinjen på filmuddannelsen Super16. Hun arbejder tværæstetisk, og skriver både teater, film og litteratur.

Benedikte Hansen
Benedikte Hansen er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1981. Hun debuterede i 1985 på film med en rolle i Walter og Carlo – op på fars hat. Efterfølgende har hun optrådt i spillefilm og tv-serier som Rejseholdet og De Vilde Svaner og netop nu er hun aktuel i både Sygeplejeskolen og Badehotellet. Benedikte Hansen har derudover været 25 år på Det Kongelige Teater, hvor hun har medvirket i et bredt repertoire af klassiske teaterstykker som Købmanden i Venedig, Richard III og En skærsommernatsdrøm. I 2016 vandt hun en Reumert for årets Bedste Kvindelige Hovedrolle i teaterstykket Tørst.

Laus Høybye
Laus Høybye er uddannet skuespiller ved Odense Teaters skuespillerskole i 2005. Som barn spillede han hovedrollen i filmserien Krummerne, baseret på børnebogserien af Thøger Birkeland. Laus Høybye har erfaring fra både tv og film, hvor han bl.a. har spillet med i Lykke, Pagten og Hvid Nat, mens han på teaterfronten pt. er aktuel i David Bowie-forestillingen Lazarus på Skuespilhusets Store Scene og er en del af Det Kongelige Teaters ensemble. Derudover udgør han en tredjedel af den musikalske satiretrio PLATT-FORM i fællesskab med Jakob Fauerby og Mille Lehfeldt.

Camilla Lau
Camilla Lau er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København anno 2016. Hun er bedst kendt for sin rolle i DRs tv-serie Herrens Veje, men har ligeledes medvirket i spillefilm og serier som Journal 64 og Kastanjemanden. Camilla Lau er desuden lydbogsoplæser og har lagt stemme til karakterer i animationsfilm som Coco og Frost 2. Camilla Lau var i 2021 aktuel i Anne Emma Haudal Nielsens spillefilmsdebut Venuseffekten samt opsætningen af Ibsens En folkefjende på Nørrebro Teater og Odense Teater.
Hun modtog Blixenprisen for Årets Indtaling (lydbog) i 2019, en Mofibo Awards i 2020 for Årets Lydbog (romance) og er i 2022 igen Mofibo Awards nomineret.


Nikolaj Groth
Nikolaj Groth debuterede i 2009 som skuespiller i DR-serien Mille. I 2012 blev han castet til TV2-serien Rita, som han senere i 2013 modtog en Robertnominering for i kategorien Årets Mandlige Birolle – tv-serie. Nikolaj Groth har desuden medvirket i film som Mens Vi Lever og En-to-tre-nu!, og i 2021 udkom fiktionsserien Rainbow, hvor han spiller den mandlige hovedrolle. Nikolaj Groth debuterede på teaterscenen i 2019 i rollen som Even i Aveny-T’s opsætning af Skam.

Emner

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver
Emilie Selin

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645
Jesper Bæk Nielsen

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Juniorrådgiver 23270297
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Regitze Porsborg Andersen

Regitze Porsborg Andersen

Pressekontakt Projektassistent // Project Associate 30 48 32 39
Rose Daugaard Knudsen

Rose Daugaard Knudsen

Pressekontakt Projektassistent 20902023

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation

Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark