Gå til indhold
Vinder af Creative Business Cup 2018: 6Degrees
Vinder af Creative Business Cup 2018: 6Degrees

Pressemeddelelse -

Creative Business Cup: Verdens bedste kreative forretningsidé kåret i København

6Degrees vandt i dag dette års Creative Business Cup med deres håndfri controller, der kan give mennesker med handicap mulighed for, at bruge computere, Ipads og Iphones .

Verdens mest kreative ide blev i dag kåret, efter måneders opløb med 4.000 deltagende virksomheder over hele verden. Danske Heroic Sport udgik tirsdag morgen i de indledende runder. Fremtrædende erhvervsfolk og investorer udgjorde dommerpanelet i finalen i København.

Lars Seier (Seier Capital DK), Daiva Stanekaitel Nadal (Lego, DK) Jean-Phillippe Amos (CSE Network, FR) Otho Kerr (Encourage Capital, US), Safa Sharif (Whystockit, BH) Ingrid Vanderveldt (Empower a Billion Women, US), Yang Yu (Poly Agency, CN) Amy Cosper (RadicalUpstarts, US) Salman T Jaffrey (Wa’ed Ventures) Bola Ray (EIB Network Group, GH)

Creative Business Cup 2018 blev afholdt på KEA, Københavns Erhvervsakademi

Vinder + 2. og 3.pladsen er:

1.Vinder: 6degrees
6degrees er en håndfri controller, der giver mennesker med handicap, mulighed for tage del i det digitale liv. Den simulerer en finger på en touchscreen, joystick eller mus. Algoritmen "lytter" til enhver brugers bevægelse og tilpasser sig deres unikke evner og behov, hvilket giver ubegrænset kontrol over elektroniske enheder. Virksomheden er fra Israel.

http://www.6degrees.tech/

2. Gamechanger Audio
Pedaler og produkter til instrumenter, som Rolling Stones, U2 og andre verdenskendte musikere bruger. Gamechanger Audio er en virksomhed, der udvikler og producerer electroniske produkter til instrumenter eller musikproduktion. Teamet bag er en blanding af ingeniører og musikere. De seneste to produkter bruges af Rolling Stones, U2, Roger Waters, Coldplay, Jack White, Nick Cave and the Bad Seeds og mange andre. Virksomheden er fra Letland.

https://www.gamechangeraudio.com/

3. Thinkoutside.
Lavineteknologi, der kan redde liv. De fleste lavineskred udløses af skiløbere, men med Thinkoutsides teknologi kan skiløbere få detaljeret viden om sneen under dem. Med erfaring og indsigt fra olieindustrien, har virksomheden udviklet en teknologi, der kan monteres på skiene og aflæse sneen øjeblikkeligt. Som de selv udtrykker det, er denne teknologi den første, der kan undgå laviner, fremfor at hjælpe når skaden er sket, som er det typiske produkt på markedet. Virksomheden er fra Norge.

https://www.thinkoutside.no/

Citater Rasmus Wiinstedt Tscherning, direktør for netværket Creative Business Network, som afholder konkurrencen Creative Business Cup:

”Gang på gang får vi bekræftet, at deltagerne ikke kun laver forretning, men innovative løsninger eller opfindelser verden har brug for. Vi har set flere tidligere deltagere skabe imponerende virksomheder og det er jeg sikker på, at deltagerne i år også kommer til”

”Vi har efterhånden fået et virkeligt solidt netværk omkring konkurrencen, så selve begivenheden er kun en lille del af det, som deltagerne får ved at være med. Et netværk med den rækkevidde Creative Business Network har, giver iværksætterne unikke muligheder for at møde investorer og indgå samarbejder”.

Invio Solution
Invio Solution er en ”challenge” under Creative Business Cup hvor alle, der har udviklet en ny og spændende løsning med udgangspunkt i oplevelsesøkonomi kunne deltage. Vinderen af Invio Solution er Configreality fra Kina. Deres virtual reality giver helt nye muligheder for brugeren.

www.configreality.com .

CBI Pitch
Under Creative Business Cup Investor Pitch, fik en række af de mest invester-bare kreative iværksættere mulighed for, at pitche deres forretningsideer for investorer, indenfor det kreative felt. Vinderen er 6Degrees fra Israel, der også vandt hovedkonkurrencen.

Jury Special Mentioning
Den tyske virksomhed Artnight blev fremhævet af juryen, som en virksomhed der er værd at holde øje med. Virksomheden, der laver kunst-workshops på barer og restauranter i seks lande, er særligt dygtige til at anvende og skabe brugervenlig teknologi.

Nationale Partner Pris

De nationale partnere blev enige om at fremhæve Finlands virksomhed som værd at holde øje med. I samarbejde med lokale ”bedstemødre” strikker og sælger firmaet uldprodukter. Ulden kommer fra ejernes egne får.

https://www.myssyfarmi.fi/

Præmier og priser ved Creative Business Cup

WINNER OF CREATIVE BUSINESS CUP 2018 – THE WORLD’S BEST CREATIVE STARTUP

  • First place: EUR 7,000 + a pair of limited edition shoes from ‘The Zinker’ / Ecco - http://thezinker.com/
  • First runner up and Second place: EUR 3,500
  • Second runner up and Third place: EUR: 1,500

WINNER OF INVIO SOLUTION

  • The winner will receive EUR 1,000

WINNER OF CREATIVE BUSINESS INVESTOR PITCH

  • The winner will receive EUR 5,000

Creative Business Cup 2018 er støttet af

Erhvervs- og vækstministeriet

Københavns Kommune

Erhvervsstyrelsen

Invio

KEA Copenhagen School of Design and Technology

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

For interview og yderligere oplysninger kontakt venligst:

Camilla Westersø Olsen // Presseansvarlig // Have Kommunikation: + 45 28939955, Camilla@have.dk

Karoline Haulund // Kommunikationsansvarlig // Creative Business Cup: +45 2713 4342, kah@creativebusinesscup.com

OM CREATIVE BUSINESS NETWORK

Creative Business Network er en konstant, dynamisk kilde til information og inspiration fra vores samarbejdspartnere i og omkring den kreative industri. Netværket mødes én gang årligt til konkurrencen, men er i løbende kontakt og interaktion. Netværket faciliterer partnere, investorer, mentorer, eksperter, webinarer, podcast og nyhedsbreve.

Emner

Kontakt

Michael Feder

Michael Feder

Pressekontakt Adm. direktør +45 2243 4942
Anja Linnet

Anja Linnet

Pressekontakt COO // Chefrådgiver 22655348
Peter Pishai Storgaard

Peter Pishai Storgaard

Pressekontakt Seniorrådgiver

Emilie Selin

Pressekontakt Seniorrådgiver
Rikke Hesselholt

Rikke Hesselholt

Pressekontakt Seniorrådgiver 28433893
Stine Albrechtsen

Stine Albrechtsen

Pressekontakt Seniorrådgiver & Head of Aarhus

Louise Thuesen

Pressekontakt Seniorrådgiver
Sandra Nynne Vognstrup

Sandra Nynne Vognstrup

Pressekontakt Rådgiver 22863094
Julie Qvick Nielsen

Julie Qvick Nielsen

Pressekontakt Rådgiver
Amalie Søndergaard

Amalie Søndergaard

Pressekontakt Rådgiver 28 58 81 50
Sara Jeppesen

Sara Jeppesen

Pressekontakt Juniorrådgiver
Kathrine Clemmensen

Kathrine Clemmensen

Pressekontakt Juniorrådgiver 22902645

Jesper Bæk Nielsen

Pressekontakt Projektassistent 23270297
Gitte Nikolajsen

Gitte Nikolajsen

Pressekontakt Rådgiver PR & Kommunikation +45 41 42 62 82

Ole Winther

Pressekontakt Chefrådgiver, head of Public Affairs +4551617151
Picasa Emily Askjær Grand

Picasa Emily Askjær Grand

Pressekontakt Juniorrådgiver 30138880
Emma Gerlund

Emma Gerlund

Pressekontakt Projektassistent 61728521
Sofie Ugilt

Sofie Ugilt

Pressekontakt Projektassistent 22518548
Stine Søgaard Røhe

Stine Søgaard Røhe

Pressekontakt Projektassistent 50587303
Maya Fernel

Maya Fernel

Pressekontakt Projektassistent 40153551

Om os

For os handler kommunikation ikke blot om at råbe højt, eller om for enhver pris at trænge igennem lydmuren i et tiltagende kaotisk mediebillede.

For os handler kommunikation om troværdighed. Om substans. Om at sætte dagsordener. Inden for kulturens verden, i erhvervslivet, i politisk sammenhæng – og i samfundet som helhed.

Vi favner bredt i vores opgaveportefølje, og vores spidskompetencer ligger inden for udvikling af storytelling, strategisk udvikling af brands, oplevelsesbaseret kommunikation og den direkte kontakt med medierne.

Tre årtiers erfaring har gjort os til et af Skandinaviens førende kommunikationsbureauer, og på årsbasis gennemfører vi 150 projekter.

Vi kvalificerer vores samarbejdspartneres historier og sikrer dem gennemslagskraft i offentligheden. Vi folkeliggør substansen, og vi sikrer mediernes interesse for både det brede og det smalle. Vi navigerer sikkert og målrettet gennem medielandskabet, og vi er garant for synlighed, der skaber merværdi – og gør en forskel.

HAVE Kommunikation

Hillerødgade 30 B
2200 København N
Danmark