Gå til indhold
Flügger har påbörjat sin hittills största produktändring. För att uppfylla strängare miljökrav har Flügger valt att fasa ut Flutex som är deras mest populära färgtyp till förmån för de uppgraderade varianterna i Flüggers sortiment: Flügger Dekso, Flu
Flügger har påbörjat sin hittills största produktändring. För att uppfylla strängare miljökrav har Flügger valt att fasa ut Flutex som är deras mest populära färgtyp till förmån för de uppgraderade varianterna i Flüggers sortiment: Flügger Dekso, Flu

Pressemeddelelse -

Flügger fasar ut sitt mest populära färgsortiment och stärker sin miljöprofil

Som en del av en större grön strategi slutar Flügger med produktionen av den populära färgen Flutex. Istället för denna träder det in mer miljövänliga serier med svanenmärkning och – för en av serierna – hinkar av 50 procent återvunnen plast.

De flesta har nog en färghink i källaren med det ikoniska orange eller röda locket och namnet Flutex tryckt på sidan. Men snart är det förbi, då Flügger har påbörjat sin hittills största produktändring. För att uppfylla strängare miljökrav har Flügger valt att fasa ut Flutex som är deras mest populära färgtyp till förmån för de uppgraderade varianterna i Flüggers sortiment: Flügger Dekso, Flutex Pro och Flügger Perform.

– Detta är den största produktförbättringen i Flüggers historia och samtidigt en utmanande sådan. Vi går nämligen in och ersätter kundernas favoritprodukt. Men sett för hela sortimentet så byter vi till betydligt bättre och skonsammare versioner av redan befintliga produkter och förväntar oss ett bra mottagande, säger produktchef Christian Backman.

Genom att skära bort lite i produktportföljen blir det mer överskådligt för kunderna att välja rätt färg utifrån deras specifika behov. För den professionella målaren finns det en förbättrad Flutex Pro. För den estetiska finsmakaren finns det en uppgraderad version av Dekso Ultramatt. Och som det nya barnet i klassen har Flügger Perform välkomnats. Det är en projektorienterad färgtyp för måleriet, i emballage som tillverkas av 50 procent återvunnen plast.

Starkare miljöprofil

De tre färgtyperna uppfyller kraven för Svanmärkningen. De dessutom kraven för M1 som representerar lägsta möjliga utsläpp till inomhusklimat. För slutanvändaren innebär detta produkter med minimal påverkan på inomhusklimatet som samtidigt inte förlorat de välkända kvalitets- och funktionsegenskaperna.

– Regler för certifieringar och krav förändras ständigt. Med den nya uppgraderade färgserien får man bästa möjliga färgresultat och samtidigt minsta möjliga miljöpåverkan, säger produktchef Christian Backman.

I en önskan om att driva utvecklingen mot mer miljöriktiga produkter har Flügger utvecklat färger med mycket låga emissioner så att varken professionella målare eller gör-det-självare utsätts för skadliga ämnen vid avvändning och ej heller de personer som sedan ska vistas i utrymmena. Trots att Flutex-serien alltså har varit en favorit sedan lanseringen 1968 är det inte logiskt för Flügger att hålla fast vid en produkt som inte längre uppfyller nutidens krav.

Grön strategi

Sedan Flüggers koncernchef Sune Schnack flyttade in på direktörsgången 2021 har färgbolagets gröna profil bara blivit allt mer stark. Detta har bland annat skett genom strategin Going Green som Flügger arbetar med för en grönare och mer hållbar framtid. Bland målen för 2030 hittar man koldioxidneutral produktion och försäljning av färger i Norden som är till 100 procent miljömärkta.

Som en del av strategin har Flüggers flaggskeppsfabrik i Kolding genomgått en omfattande renovering med direkt betydelse för framtidens Flüggerfärger. Det har bland annat blivit enklare att hålla fabriken ren under tillverkning och detta har lett till ett mindre behov av konserveringsmedel i färgprodukterna.

– Going Green definierar våra verksamhetsmål och slår an tonen för ett nytt och hållbart Flügger under nästa decennium. Grön övergång är däremot inte något nytt för oss. Faktum är att vi tillverkade våra första vattenbaserade färger redan på 1960-talet, säger VD Sune Schnack.

Related links

Kategorier


Flügger Group A/S producerar och marknadsför ett koordinerat sortiment av produkter för byggmålning, träskydd, spackling, tapetsering och tillbehör åt målarbranschen i Skandinavien, Island, Östeuropa och Kina. De primära målgrupperna är professionella målare och konsumenter som uppskattar bra hantverkarkvalitet. Se mer info på www.flugger.se.

Velkommen til Epicent Public Relations A/S!

Siden 1999 har Epicent Relations Group leveret professionelle kommunikationsydelser til erhvervslivet. Epicent Public Relations A/S med kontorer i København, Aarhus, Aalborg og Kolding er fem år i træk kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen. Vi specialiserer os i presseopgaver for kæder, B2B-virksomheder og webshops. Lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

Epicent Public Relations A/S

Gåseagervej 12 E
8250 Egå
Denmark

Besøg vores andre nyhedsrum