Gå til indhold
Find den rette vin til aftensmaden

Pressemeddelelse -

Find den rette vin til aftensmaden

Der findes rigtig mange vine, så det kan være svært og uoverskueligt, når du skal vælge, hvilken vin du skal servere til aftensmåltidet.

Først og fremmest er det store spørgsmål, om det skal være rød, hvid eller rosé. Herefter kommer de mange forskellige smagsnuancer, og dette er meget forskelligt, hvad den enkelte flaske passer bedst til.

Det kan derfor tage tid, inden du får helt styr på dine vine. Du får her i artiklen nogle grundlæggende forslag, som du kan tage med i overvejelserne, inden du udvælger din vin.

Skal det være rødvin eller hvidvin?

Først og fremmest er det vigtigt, at du får styr på, om vinen skal være rød, hvid eller rosé. Her er det mest grundlæggende, at hvidvin især passer godt til fisk og til pastaretter. Hvidvin er frisk og let i sit udtryk, så den passer derfor også rigtig godt til mange af de skønne retter, som vi nyder om sommeren.

Rødvin er især oplagt, hvis du skal servere en god bøf. Det er den fordi, at molekylerne i vinen blødgør fedtet i kødet, hvilket er med til at frigive smagen. Rødvinen passer også perfekt sammen med gryderetter samt til hyggeretter som for eksempel tapas og ostebord.

Rødvin er mere tung i smagen end hvidvin, og den komplimenterer derfor retter, som har en vis dybde og kraftigere smag i sig. Typisk vil retter med tomater, eller smagen heraf som for eksempel pasta bolognese eller lasagne, passe perfekt sammen med en god flaske rødvin.

Related links

Emner

Om E-avisen

E-avisen har nyheder fra ind-og udland til hele den danske befolkning. Vi har lækkert indhold om erhverv, lokal nyheder, debatindlæg, guides og meget mere.

E-avisen

8000 Aarhus
Danmark