Gå til indhold
Er mit barn gammel nok til en fritidsaktivitet?

Pressemeddelelse -

Er mit barn gammel nok til en fritidsaktivitet?

Børn har som udgangspunkt kun gavn af en fritidsaktivitet. Det er med til at styrke dem fysisk og socialt. Og desuden er motion kun en god ting for børn.

Men ifølge en børnepsykolog bør du vente med at tilmelde dit barn en aktivitet, indtil det er fem til seks år. Indtil da er det bedre, at du selv spiller fodbold med dit barn.

Fritidsaktiviteter kan blive for meget

Selvom motion er godt for børn, elsker børn at grine og lege med sine forældre. Det i virkeligheden det, som de helst vil. Særligt inden de når fem- til seksårsalderen. Hvis du ser det fra børnehøjde, er det meget at skulle tage direkte fra børnehave og til en fritidsaktivitet. Særligt hvis du tænker på, at barnet har været i børnehaven siden i morges.

Balancen mellem et blidt skub og lyst

Og selv når dit barn bliver fem år, skal du ikke tilmelde det en fritidsaktivitet. Det skal passe ind i jeres hverdag. Og dit barn skal være med i beslutningen. Hvis dit barn altid har drømt om at gå til ballet, skal barnet prøve det af. Køb et tutuskørt hos balletbutikken, og giv dit barn en chance inden for balletten. Det er nemlig godt, når dit barn selv smider et ønske om en fritidsaktivitet på bordet.

Men selvom dit barn selv er med i beslutningen om at starte til en fritidsaktivitet, er det ikke sikkert, at han eller hun vil bevare gnisten. Her må du som forælder vurdere, hvornår det blot er en fase. Og hvornår der er tale om, at dit barn virkelig ikke har lyst. 

Related links

Emner

Om E-avisen

E-avisen har nyheder fra ind-og udland til hele den danske befolkning. Vi har lækkert indhold om erhverv, lokal nyheder, debatindlæg, guides og meget mere.

E-avisen

8000 Aarhus
Danmark