Gå til indhold
Alt du skal vide om whisky

Pressemeddelelse -

Alt du skal vide om whisky

Whisky er en ældgammel drink – og mange unge mennesker forbinder det måske også med noget, som ældre mennesker drikker. Dog er der mange gode muligheder med whisky – som vi er sikre på også vil tiltale de unge mennesker.

Whisky er en drink, som produceres på gæret korn – der er nogle EU-krav, som skal overholdes, før man må kalde det for whisky: drikken skal indeholde minimum 40% alkohol og lagres i minimum tre år, før den er drikkeklar.

Drikken blev opfundet i Skotland, som i dag også er verdens største producent – primært efterfulgt af USA, Irland og Canada. Du kan få whisky i flere forskellige varianter, og du kan med fordel smage lidt forskelligt – så kan du nemlig finde din helt klare favorit.

3 klassiske drinks med whisky

Vi glemmer ofte whiskyen, når vi skal lave drinks – men den er faktisk udgangspunktet i flere gode drinks, som alle med garanti kender. Her får du et bud på tre klassiske drinks, hvor whiskyen bliver brugt:

Whisky Sour

Som navnet antyder er det en syrlig drink. Den har en frisk smag med en cremet konsistens, som spiller perfekt sammen med whiskyens runde smag. Du skal benytte bourbon whisky, citronsaft, sukkersirup og æggehvide – alle ingredienser skal sammenrystes i en shaker, og du kan toppe med en skive citron.

Old Fashioned

En fantastisk drink, hvis du ønsker at føle dig som en skuespiller i en gammel, amerikansk film. Her skal du igen bruge bourbon whisky – denne gang i sammenspil med lidt bitter, rørsukker og noget revet appelsinskal. Det er vigtigt, at sukkeret opløses helt, samt at du har tilføjet en masse is til glasset.

Irish Coffee

Denne er helt klassisk – til dig der elsker kaffe med et tvist. Whisky, sukker, kaffe og flødeskum – så har du en fantastisk drik til at varme dig på en kold vinteraften. 

Related links

Emner

Om E-avisen

E-avisen har nyheder fra ind-og udland til hele den danske befolkning. Vi har lækkert indhold om erhverv, lokal nyheder, debatindlæg, guides og meget mere.

E-avisen

8000 Aarhus
Danmark