Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Ny direktør på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

51-årige Bjarne Klausen kommer fra en stilling som direktør i Kattegatcentret i Grenå. Han skal fra oktober 2017 stå i spidsen for Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium med tusindvis af fisk og havdyr, syv millioner liter vand og 100 ansatte.

Bjarne Klausen er uddannet biolog, har en MBA i ledelse og har i sin karriere opbygget en stærk ledelseserfaring. Han har tidligere bl.a. været vicedirektør i Odense Zoo og siden 2013 direktør i Kattegatcentret.

"Den Blå Planets mission er at få børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Bjarne Klausen skal bl.a. videreudvikle den stærke position, Den Blå Planet har opbygget som turistattraktion i Danmark og ikke mindst som en aktiv naturambassadør. Han har den helt rette profil til jobbet. Alle ansatte på Den Blå Planet glæder sig meget til samarbejdet," siger Niels Axel Nielsen, bestyrelsesformand på Den Blå Planet.

Bjarne Klausen har solid erfaring med udstillinger og zoofaglig formidling, har stået i spidsen for at opbygge attraktioner og skabt opmærksomhed og øget besøgstallet. Han er også formand i DAZA - foreningen af danske zoologiske haver og akvarier, der arbejder for etiske dyrehold, forskning og bevaring.

"Den Blå Planet har etableret sig som en af Danmarks bedste kulturinstitutioner, og der er et kæmpe potentiale i at gøre det endnu bedre og tiltrække endnu flere gæster. Livet i vand er fantastisk og fascinerende. Tag bare et havdyr som blæksprutten - et dyr med kognitive evner, der overgår al fantasi: En snegl, der kan tænke! Jeg glæder meget til at bidrage til Den Blå Planets vigtige rolle med at fortælle om havets forunderlige liv og ikke mindst samarbejde med alle ansatte," siger Bjarne Klausen.

Bjarne Klausen, der privat bor på Fyn med sin kæreste, har to børn og to bonusbørn.
Han tiltræder som administrerende direktør på Den Blå Planet den 1. oktober 2017.

Emner


Den Blå Planet er Danmarks nationale akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Vi er Nordeuropas mest visionære akvarium og dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet blev sat i verden for 80 år siden.

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark