Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Kan man spise fisk uden at få dårlig smag i munden?

Der bliver trangt på scenen på Den Blå Planet, når både TV-kok Nikolaj Kirk og tre jazz-musikere gæster akvariet den 13. november. Kirk står for foredraget om bæredygtig spisefisk, mens jazz-trioen serverer jazz a la lune brasilianske toner på trommer, saxofon og kontrabas.

Nikolaj Kirk har haft tænderne i det meste, ikke mindst i tv-programmet Nak & Æd på DR2, og med sin appetit på madlivet og stærke holdninger, besvarer han et vigtigt spørgsmål: Kan man overhovedet spise fisk uden at få dårlig smag i munden?

Til foredraget foran Oceanet, Den Blå Planets 4,1 mio. liter store akvarium, serverer Kirk fortællinger om de gode og dårlige sider af de fiskeprodukter, vi spiser til hverdag. Kirk vil fortælle hvordan og hvorfor, man bør nakke og æde bæredygtigt. Gæsterne vil blandt andet blive klogere på, hvad fisk betyder for vores kost, og hvordan vi sikrer bæredygtig spisefisk, så også fremtidens generationer kan nyde godt af havets lækre spisekammer.

Stjerneskud til hovedret, jazz til dessert
Aftenens foredrag suppleres af lune, sydamerikanske jazztoner. Den brasilianske perkussionist og trommeslager Afonso Correa vil fortolke og improvisere over bl.a. den brasilianske instrumentale populærmusik kaldet Choro, sammen med altsaxofonisten Christina von Bülow og bassisten Jens Skou Olsen.

Både koncert og foredrag er for alle, der har betalt entré til Den Blå Planet. Årskortholdere kan, som på alle andre mandage, tage en ledsager med gratis.

Nikolaj Kirk går på scenen klokken 17.30, og gæsterne kan nyde jazzmusikken i Spisestedet ØST fra klokken 19. Der vil selvfølgelig være bæredygtig fisk på menuen, der bestemt ikke giver dårlig smag i munden: Dagens ret koster 125 kr. og består af stjerneskud på hvedebrød med dampet og smørstegt fiskefilet, håndpillede rejer og dild.

Oplev brasilianske jazztoner og lyt til Choro-stilarten, der betegnes som "klassisk musik spillet barfodet og med hård hud på hænderne". Foto: Thinkstock Photos/Den Blå Planet

Emner


Den Blå Planet er Danmarks nationale akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Vi er Nordeuropas mest visionære akvarium og dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet blev sat i verden for 80 år siden.

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark