Gå til indhold
Danmarks eneste havskildpadde flytter ind på Den Blå Planet

Pressemeddelelse -

Danmarks eneste havskildpadde flytter ind på Den Blå Planet

På Den Blå Planet er beboerantallet netop blevet udvidet med endnu et dyr. I dag flytter en havskildpadde med en kampvægt på 60 kilo nemlig ind i sit nye hjem i fire millioner liter vand og får bl.a. glubske hammerhajer og elegante rokker som nye naboer. Danmarks nationale akvarium er det eneste sted i landet, hvor arten kan opleves.

Havskildpadder er imponerende i både størrelse og elegance, og med deres bløde bevægelser flyver de nærmest gennem vandet. Havskildpadden, som i dag flytter ind i Oceantanken, har været i karantæne i flere uger, og Den Blå Planets dyrlæge har holdt særligt godt øje med den. Artens navn er uægte karette, der er den største havskildpaddeart med hårdt skjold. Den er udklækket og opvokset i et fransk akvarium, er seks år gammel og kan leve i årtier.

Den Blå Planets mission er at få gæsternes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Det skal havskildpadden netop være med til, og den bliver som ambassadør for arten bindeleddet mellem naturen og gæsternes oplevelse af liv i vand. Lige så majestætiske havskildpadder er, lige så sårbare er de. Ifølge IUCN's rødliste er seks af verdens syv havskildpaddearter truet, og den sidste art har man ikke nok data på. Årsagerne til denne triste udvikling er mangeartede: Plastikforurening, massivt hotelbyggeri langs strandene, som fjerner paddernes yngleområder og uforsigtigt fiskeri bevirker, at mange havskildpadder hvert år fanges som bifangst og dør.

"På Den Blå Planet banker vores hjerter for havets mangfoldige liv - ikke mindst for de enorme havskildpadder, som har hårdt brug for vores hjælp. Arten er noget helt særligt, og netop derfor har Den Blå Planet i årevis kæmpet for at få havskildpadder til Kastrup. Vi håber, at vores nye beboer vil bidrage til et øget fokus på arten og behovet for aktiv naturbevarelse," siger Bjarne Klausen, direktør på Den Blå Planet.

Kontakt os gerne for video i fuld opløsning:

Vedhæftede filer

Havskildpadde på Den Blå Planet.mov
Havskildpadde i ocean.mp4

Baggrund og fakta:

Den Blå Planet er en proaktiv naturambassadør og arbejder for at bevare truede arter gennem forskning og avl samt støtte til naturbevarelsesprojekter. Et af de projekter er Kenya Turtle Rescue Center, som Den Blå Planet har været med til at etablere. Centret redder havskildpadder, der ender i fiskenet og har risiko for at dø. Der er allerede positive nyheder fra rehabiliteringscenteret: De første skildpadder er reddet og sat ud i havet igen.

Navn: Uægte karette
Videnskabeligt navn: Caretta caretta
Vægt: Op til 170 kg. Den nye havskildpadde på Den Blå Planet vejer allerede ca. 60 kg
Opvækst: Klækket fra æg og opvokset i et fransk akvarium
Udbredelse: Uægte karatte lever i subtropiske og tempererede områder og er en truet art.

Emner


Den Blå Planet er Danmarks nationale akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.
Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr. Vi er Nordeuropas mest visionære akvarium og dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet blev sat i verden for 80 år siden.

Vi får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. Etableret i 1939 som Danmarks Akvarium i Charlottenlund nord for København. Genåbnet i 2013 i Kastrup direkte ud til Øresund som et arkitektonisk mesterværk, med oplevelser i verdensklasse og nyt navn: Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Akvariet rummer over syv millioner liter vand, hundredvis af arter og tusindvis af dyr og er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Det er faktisk en af de vigtigste grunde til, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev sat i verden for over 80 år siden.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup
Denmark