Skip to content
Formula-drengene er klar til 24 udfordrende timer på Le Mans!

Press release -

Formula-drengene er klar til 24 udfordrende timer på Le Mans!

Conrad og Johnny Laursen teamer op med amerikanske Jordan Taylor, når de stiller op til årets udgave af 24-timersløbet på Le Mans med Spirit of Race.

De danske kørere fra Formula Racing, Conrad Laursen og Johnny Laursen, går sæsonens vigtigste weekend i møde, når de den kommende uge stiller op til 24-timersløbet på Le Mans. De to danskere teamer op med den amerikanske Le Mans-vinder Jordan Taylor i den nye GT3-klasse, hvor de skal dele en Ferrari 296 GT3 for det schweiziske hold Spirit of Race.

Det er anden gang, Johnny Laursen deltager i den franske klassiker. Den 60-årige racerkører debuterede på Le Mans i 2016 efter en mesterskabssejr i European Le Mans Series året forinden. Dette år bliver imidlertid ganske ekstraordinært, da Laursen nu stiller op sammen med sin søn, 18-årige Conrad Laursen, som er blandt feltets yngste kørere.

– Vi glæder os enormt! Der er ingen tvivl om, at Le Mans er højdepunktet for os, og vi er meget stolte over at være med igen. Stemningen hernede er fantastisk, og det er næsten ikke til at tro, at det er otte år siden, jeg sidst var her. Det er skønt at være tilbage, særligt fordi jeg nu får muligheden for at stille op med Conrad, som blot var en 10-årig gokartkører sidste gang, vi var her. Men vi er her for at præstere, og med vores team, bil og lineup synes jeg, at vi har en rigtig god sammensætning i år, lyder det fra Johnny Laursen.

Conrad Laursen har allerede en glorværdig motorsportskarriere på sit CV. Efter en række succesfulde kartingsæsoner skiftede den unge Laursen som 14-årig til Formel 4 og vandt det danske mesterskab i 2020. Herefter fulgte to sæsoner hos det italienske topteam Prema Powerteam, hvilket udløste en sejr og flere podier i det italienske og tyske mesterskab, før han som 16-årig skiftede til sportsvogne – med foreløbigt to GT3-podier og en sejr i European Le Mans Series.

– Det er mit første Le Mans, så alt er nyt for mig, og jeg er naturligvis vildt spændt på det hele. Jeg husker stadig første gang, jeg var på Le Mans som helt lille, og at være med nu som én af kørerne er næsten uvirkeligt. Performancemæssigt vil jeg sige, at vi har gode chancer for at være med til at kæmpe om de gode resultater. Vi har en stærk bil og et godt team i ryggen, og med Jordan (Taylor, red.) om bord, har vi masser af Le Mans-erfaring med os. Vi glæder os bare til at komme i gang, lyder det fra Conrad Laursen.

Som en af de mest succesfulde kørere i det amerikanske IMSA-mesterskab med tre titler i forskellige klasser, vender Jordan Taylor tilbage til Le Mans, hvor han senest deltog i 2022 og har flere podieplaceringer, inklusive en sejr i 2015. 33-årige Taylor erstatter Nicklas Nielsen, som normalt er en del af Formula Racings lineup i European Le Mans Series, men som i 24-timersløbet stiller op i Hypercar-klassen for Ferrari.

– Jeg hørte om muligheden for at teame op med Conrad og Johnny gennem min ven, Marco Sørensen. Marcos manager, Oliver Kristensen fra 5P Agency, sprang til og hjalp med at forbinde mig med Johnny, og herefter faldt tingene ret hurtigt på plads, lyder det fra Jordan Taylor.

– Vi havde en rigtig god test på Paul Ricard, og det var virkelig godt at komme til at lære Conrad og Johnny at kende. Jeg har fulgt deres ræs de sidste par år, og jeg kan stadig ikke begribe, at Conrad er så ung. Ikke alene er han enormt hurtig, han er også meget velbevandret i, hvad han vil have ud af racerbilen. Samtidig kommer Johnny med en masse erfaring fra mange år i sportsvognsracing. Jeg kommer selv fra en racerfamilie, og jeg ser frem til at køre verdens største racerløb med en anden passioneret racerfamilie.

Laursen, Laursen og Taylor skal kæmpe mod 22 andre hold i den helt nye GT3-klasse. I alt 62 biler fra 14 forskellige producenter vil deltage i 2024-udgaven af 24-timersløbet på Le Mans. Begivenheden starter med de første træningssessioner onsdag den 12. juni – løbet skydes i gang lørdag den 15. juni klokken 16.00.

Topics

Categories

Contacts

Nikolaj Karlshøj

Nikolaj Karlshøj

Press contact Creative Director

Related content

CARLOS COMMUNICATION

Kongens Nytorv 24
1050 København K
Denmark