Direkt zum Inhalt springen
Noves mesures sanitàries per entrar a Catalunya

News -

Noves mesures sanitàries per entrar a Catalunya

A partir d’avui dilluns 7 de juny de 2021 les persones que arribin a Catalunya per via terrestre o per via aèria procedents d’una zona de risc, com és el cas d’Alemanya, i tinguin 6 anys o més estan obligades a presentar un dels tres certificats següents:

1. Resultat negatiu d’un test d’antígens o test basat en tècniques moleculars (com la PCR) que s'hagi fet durant les 48 h abans d'entrar a Catalunya. Hi ha de constar:

- Nom i cognom de la persona titular

- Data de realització

- Tipus de test

- País d’emissió

2. Certificat de vacunació on es demostri que la persona ha rebut totes les dosis necessàries com a mínim 14 dies abans de l’arribada a Catalunya. Ha d’incloure:

- Nom i cognoms de la persona titular

- Data d’administració de l’última dosi

- Tipus de vacuna administrada*

- Número de dosis administrades

- País d’emissió

- Identificació de l’organisme emissor del certificat de vacunació

*S’admeten les vacunes autoritzades per l’Agència Europea del Medicament o les que hagin completat el procés d’ús d’emergència de la Organització Mundial de la Salut.

3. Certificat de recuperació

S’entén com a certificat de recuperació el document expedit per una autoritat competent o un servei mèdic que acrediti una recuperació del virus SARS-CoV-2 com a molt d’hora 11 dies després de la realització de la primera prova PCR positiva. El certificat és vàlid fins a 180 dies després d’aquesta prova i ha d’incloure:

- Nom i cognom de la persona titular

- Data de la presa de mostres del primer test diagnòstic positiu

- Tipus de test (són vàlides totes les proves d’ampliació d’àcid nucleic molecular, NAAT, com és el cas de la PCR)

- País emissor

A més, continua sent obligatori portar emplenat el Formulari de Control Sanitari (FCS); en aquest cas també per a menors de 6 anys.

En el cas d’entrar per via aèria a Catalunya, el FCS i el certificat corresponent s’han de presentar a l’hora d’embarcar en el país d’origen. Les companyies aèries estan obligades a comprovar que els passatgers i les passatgeres estan en possessió d'aquests documents. 

Els tres certificats poden ser presentats en paper o en format digital, en espanyol, anglès, francès o alemany.

Trobareu més informació a la resolució del 4 de juny de 2021 del BOE, així com a la pàgina Mobilitat de la Generalitat.

Podeu fer arribar les vostres consultes a de@gencat.cat

Links

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Unsere Aufgabe ist es, die Beziehungen zwischen beiden Ländern in den Bereichen institutionelle Zusammenarbeit, Wirtschaft, Kultur und Medien zu fördern. Insbesondere pflegen wir den Kontakt und Austausch mit den einzelnen Bundesländern. Wir vermitteln katalanische Kultur und Gesellschaft und betreuen die katalanische Community in Deutschland.

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Friedrichstr. 185
10117 Berlin
Deutschland