Direkt zum Inhalt springen
COVID-19: Nova resolució del govern espanyol per l'entrada al país / l'actual regulació de quarantena alemanya

News -

COVID-19: Nova resolució del govern espanyol per l'entrada al país / l'actual regulació de quarantena alemanya

Benvolguts i benvolgudes,

Us informem que el 23 de novembre entrarà en vigor una nova resolució del govern espanyol sobre controls sanitaris als punts d’entrada a territori espanyol i que tindrà els següents efectes pels desplaçaments des d’Alemanya a Catalunya:

  • S’exigirà presentar una prova PCR negativa realitzada amb un màxim de 72 hores d’antelació a totes les persones que provinguin de països considerats d’alt risc (segons els criteris del Centre Europeu de Prevenció de Malalties). Actualment, Alemanya és considerat país d’alt risc. El llistat de països de risc es revisarà cada 15 dies.
  • Tothom que vulgui entrar a territori espanyol haurà d’omplir un formulari (s’hi pot accedir en línia a http://www.spth.gob.es o descarregar-se l’aplicació SPAIN TRAVEL HEALTH-Sp TH) on s’inclourà una pregunta sobre si s’ha obtingut una PCR negativa, i es sol·licitarà documentació original acreditativa (en paper o format electrònic) en castellà i/o anglès. Un cop omplert, s’obté un codi QR que caldrà presentar a l’arribada. Recomanem que es faci abans d’embarcar.
  • A l’arribada caldrà sotmetre’s també a un control sanitari, que inclourà presa de la temperatura i control visual (està vigent des del passat 1 de juliol). Si aquestes proves donessin indicis de possible infecció, es duria a terme un test PCR a l’aeroport.


Aprofitem l’avinentesa per ampliar alguns detalls sobre les mesures del nou decret de quarantena del govern federal per a persones que arribin a Alemanya procedents d’una zona considerada de risc, com Catalunya, que va entrar en vigor el passat diumenge 8 de novembre:

  • La quarantena obligatòria passa de 14 dies a 10 dies.
  • Abans de l’arribada a territori alemany cal omplir el formulari digital a la pàgina web www.einreiseanmeldung.de
  • La quarantena es podrà escurçar amb un test negatiu fet a partir del cinquè dia d’aïllament. És a dir, les persones que arribin d’una zona de risc hauran de fer obligatòriament una quarantena domiciliària d’un mínim de 5 dies. La prova PCR es podrà fer a partir del cinquè dia de l’aïllament. En cas de resultat negatiu, es podrà abandonar la quarantena.
  • Les proves per a persones que arriben de zones de risc seguiran sent gratuïtes fins l’1 de desembre. Per fer la prova, es pot contactar amb el metge o la metgessa de capçalera o consultar el Gesundheitsamt competent. En el cas de Berlín, a més, podeu acudir a qualsevol d'aquests consultoris que fan proves a persones que tornen de zones de risc.
  • A la pàgina web del govern federal trobareu tant el decret com les excepcions a l’obligatorietat de quarantena.
  • Us recomanem seguir les actualitzacions de la normativa específica de l’estat federat on residiu. 


Restem a la vostra disposició.

Ben cordialment,

L’equip de la Delegació del Govern a Alemanya

Links

Kontakt

Laura Broo

Laura Broo

Referentin für Institutionelle Beziehungen +49 30 208 864 326

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Unsere Aufgabe ist es, die Beziehungen zwischen beiden Ländern in den Bereichen institutionelle Zusammenarbeit, Wirtschaft, Kultur und Medien zu fördern. Insbesondere pflegen wir den Kontakt und Austausch mit den einzelnen Bundesländern. Wir vermitteln katalanische Kultur und Gesellschaft und betreuen die katalanische Community in Deutschland.

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Friedrichstr. 185
10117 Berlin
Deutschland