Direkt zum Inhalt springen
COVID-19: Mesures de desplaçament vigents entre Catalunya i Alemanya

News -

COVID-19: Mesures de desplaçament vigents entre Catalunya i Alemanya

Benvolgudes i benvolguts,

Les mesures que afecten els desplaçaments entre Catalunya i Alemanya no han canviat. Malgrat això, us enviem un repàs de les mesures vigents.

VIATGES DE CATALUNYA A ALEMANYA
El territori espanyol no és considerat zona de risc per les autoritats sanitàries alemanyes. Per aquest motiu, no es requereix l'emplenament de l'Einreiseanmeldung. No obstant això, continua sent obligatori, a partir dels 12 anys, presentar un dels certificats següents per viatjar de Catalunya a Alemanya:

- Certificat de test negatiu: PCR feta un màxim de 72 h abans de l'embarcament; test d'antígens fet un màxim de 48 h abans de l'embarcament.

- Certificat de vacunació: En paper (certificat internacional de vacunació) o digital (certificat europeu), vàlid 14 dies després d'haver rebut l'última dosi necessària

- Certificat de recuperació: Resultat positiu d'una PCR que s'hagi realitzat com a molt d'hora 28 dies abans del viatge i com a molt tard 6 mesos abans.

Els tres certificats es poden presentar en alemany, anglès, francès, italià o espanyol.

És igualment obligatori estar en possessió d'un dels certificats en el cas de desplaçaments per via terrestre.

VIATGES D'ALEMANYA A CATALUNYA
En canvi, l'Estat Espanyol considera la totalitat del territori alemany com a zona de risc. Per tant, cal presentar els següents documents per viatjar des d'Alemanya a Catalunya

- Formulari Spain Travel Health (excepte en entrades per via terrestre);

així com, a partir dels 12 anys, un dels següents certificats:

- Certificat de vacunació (vàlid 14 dies després de rebre l'última dosi necessària), on hi consti:
Nom i cognoms del/la titular
Data de la vacunació
Número de dosis administrades/pauta completa
País emissor
Identificador de l'organisme emissor del certificat de vacunació

- Certificat de test negatiu (PCR màx. 72 h abans de l'arribada o test d'antígens màx. 48 h abans), que contingui:
Nom i cognoms del/la titular
Data en què s'ha pres la mostra
Tipus de test realitzat
País emissor

- Certificat de recuperació que confirmi que el/la titular s'ha recuperat del contagi. Només s'acceptaran els certificats expedits per una autoritat competent o per un servei mèdic com a mínim 11 dies després de la realització de la primera PCR amb resultat positiu. La validesa del certificat finalitzarà als 180 dies de la presa d'aquesta mostra. El certificat ha d'incloure:
Nom i cognoms del/la titular
Data de la presa de les mostres del primer test positiu
Tipus de test realitzat
País emissor

Els tres certificats poden ser presentats en castellà, anglès, francès o alemany.

CERTIFICAT COVID DIGITAL A CATALUNYA
Per últim, us informem que des del 3 de desembre a Catalunya cal presentar el certificat COVID digital (a partir dels 13 anys) per accedir a bars i restaurants a l'interior; gimnasos; residències; locals d'oci nocturn; concerts, festivals de música i similars a peu dret en interiors i celebracions en hotels i restaurants en què es balli en recintes tancats. El certificat covid digital a Catalunya correspon al certificat covid digital de la UE que inclou un codi QR. Per obtenir aquest certificat s’ha de disposar d’un certificat de vacunació, test d’antígens negatiu (48 h) o PCR negatiu (74 h) o haver passat la covid-19. A Alemanya el corresponent certificat el podeu incorporar a la CovPass-App o Corona-Warn-App que coincideix amb el format comú de l’anomenat passaport covid europeu.

Us recordem que aquesta informació està lligada a l’evolució de la pandèmia i, per tant, subjecta a canvis i que l’incompliment de les restriccions de mobilitat establertes es considera una infracció i pot ser sancionat.

Restem a la vostra disposició. Podeu enviar les vostres consultes a de@gencat.cat.

Ben cordialment,
L’equip de la Delegació del Govern a Alemanya

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Unsere Aufgabe ist es, die Beziehungen zwischen beiden Ländern in den Bereichen institutionelle Zusammenarbeit, Wirtschaft, Kultur und Medien zu fördern. Insbesondere pflegen wir den Kontakt und Austausch mit den einzelnen Bundesländern. Wir vermitteln katalanische Kultur und Gesellschaft und betreuen die katalanische Community in Deutschland.

Vertretung der Regierung von Katalonien in Deutschland

Friedrichstr. 185
10117 Berlin
Deutschland