Skip to content
Veganuary har aldrig varit enklare och godare

Blog post -

Veganuary har aldrig varit enklare och godare

Efter de lysande och påkostade firandet av jul och nyår kan januari verka mörk och trist. Men på KoRo är januari tiden då vår butik verkligen vaknar till liv och vårt stora veganska produktutbud blomstrar: Veganuary har anlänt!

I veganuary delar erfarna veganer tips och recept på vegansk näring som ska göra det så enkelt och gott som möjligt för nybörjare och nyfikna att leva växtbaserat. Som ett litet bidrag till det veganska köket erbjuder KoRo både färdigrätter, köttersättning och andra veganska alternativ som ska göra det extra lätt att komma in på den veganska kosten. Perfekt för den lust till förnyelse som det nya året också för med sig.

Köttalternativ

Låt oss gå direkt till köttet från den veganska kosten. Att leva vegan innebär varken försakelse, berövande eller stora uppoffringar. Absolut inte! Vegansk näring är fantastiskt mångsidig och smakrik, och det växtbaserade universum har ett alternativ till allt. Korv är inga problem här heller! Som ett stolt tyskt företag har KoRo naturligtvis två ekologiska och veganska korvar à la bratwurst gjorda på seitan-basis. Den autentiska konsistensen kommer från tillsats av havregryn. De hamnar alltså inte på något sätt i skuggan av det djuriska originalet, oavsett om det är översköljt med ketchup och senap i en korvrulle eller serveras med potatissallad eller mos.

Redan välkända och populära på våra hyllor är våra färdigrätter med vegansk kyckling i kokos-currysås och i soja-sesamsås. Båda är en fröjd för alla sinnen: både smak, konsistens och proteinhalt är på topp! Och det räcker för dubbelt nöje: ett glas ger två portioner.

Den klassiska pastarätten är såklart också ett måste i vegan – och i vardagen i övrigt! Efter fem minuters uppvärmning kan den veganska bolognesen avnjutas med din favoritpasta. Sojagranulat är veganhjälten här och skapar ett fantastiskt alternativ till köttfärs.

Andra smaker i vårt veganska sortiment inkluderar de saftiga hamburgerbiffarna (välj mellan aubergine, kronärtskocka, tofu och wakame eller shiitake och peppar), den helt nya seitanbiffen med medelhavskryddor och det kryddiga sojaköttet i de mexikanska eller shawarma-varianterna. Allt fullt av smak och lätt att tillaga.

De (små) veganska knepen för matlagning & bakning

För den som vill ta steget längre från färdigrätter och ge sig in på vegansk matlagning och bakning erbjuder växtriket också en mängd alternativ och alternativ till de traditionella animaliska produkterna.

Istället för mjölk

Till morgonmüsli och havregrynsgröt, till kaffet eller som ingrediens i pannkakor: Istället för mjölk kan du använda olika växtbaserade drycker. Vilken som är den rätta är en smaksak. KoRo erbjuder här ett antal olika örtdrycker – bland annat en barista-havredryck. Den är perfekt för att avrunda varma drycker med ett krämigt skum och en naturligt söt arom. Den ekologiska barista-sojadrycken är inte bara lätt att skumma utan övertygar också med sin milda smak. Den kan därför enkelt integreras i många olika (mat)recept. Den osötade ekologiska jordnötsdrycken går i en annan men inte mindre viktig riktning. Med sin delikata jordnötssmak ger den söta drycker och rätter en fantastisk nötaktig ton.

Istället för ägg

Ett snabbt och okomplicerat sätt att ersätta ägg i olika rätter och bakverk är att använda den veganska äggersättningen. KoRos veganska äggersättning är neutral i smaken och kommer till din räddning vid noll komma fem. 20 g pulver blandat med 40 ml varmt vatten motsvarar ett ägg.

Istället för smör

Beroende på syftet kan flera olika veganska livsmedel användas som ersättning för smör. Däremot är ekologisk ghee gjord av olivolja en riktig allround. Det mångsidiga smöralternativet kan användas både som pålägg och till matlagning. Olivoljan ger gheen en fruktig-skarp, lätt bitter ton, som är perfekt för salta rätter. Förutom vegetabiliskt margarin är deodoriserad ekologisk kokosolja även lämplig för bakning. Den har den stora fördelen att den till skillnad från jungfrukokosolja är neutral i smak och lukt.

Istället för ost

Och hur klarar du dig utan din animaliska ost? Jästflingor är den veganska lösningen när det kommer till toppning och gratinering av ugnsrätter, pasta, lasagne och co. och ge dem precis rätt ostkryddig finish. Dessutom är jästflingor med sitt höga innehåll av kalcium, magnesium och järn en riktig superfood.

Söta veganska godsaker

Att leva vegan eller ta del av vegan innebär som sagt varken nöd eller måttfullhet. Hos KoRo kan du hitta ett brett utbud av söta, veganska delikatesser. Bland våra stora stjärnor i den söta, veganska showen finns vår ekologiska krispiga hasselnötskräm med kakao – den veganska – och ännu krispigare – versionen av det traditionella chokladhasselnötspålägget vi alla känner och älskar!

Vi är kända för att ha alla tänkbara smaker av våra energibollar, och vårt sortiment av veganska kakor ligger inte långt efter. Om chokladchips, saltad kola eller valnötter inte faller i smaken, varför inte prova de fyllda jordnötssmörkakorna eller de sockerfria havrekakorna med choklad?

Inte en chokladfantast? Oroa dig inte - vi föreslår inte frukt. På KoRo har vi även ett urval av gelatinfria godis till din veganska snackskål. Vingummibjörnarna och sur-maskarna är båda ekologiska, gjorda av fruktjuice och säljs i äkta KoRo-stil i 1,5 kg förpackningar.

Om du har ytterligare frågor, behöver mer material eller vill prova några av våra veganska produkter, tveka inte att kontakta oss!

Med vänliga hälsningar,

Vera från KoRo

Topics

Categories

Contacts

Bejna Bazancir

Bejna Bazancir

KoRo Sweden

Better. Different.

KoRo is a Berlin-based omnichannel food brand that was founded 2014 with the idea of offering high-quality food at fair prices through skipping trade stages, efficient process flows and bulk packs in a simple design. The company has remained true to this basic idea and today stands out from its competitors thanks to innovative and nutritious products focussing on clean label snacking and functional food. KoRo’s commitment to transparency and innovation drives the company to constantly explore new frontiers in the food sector, making conscious eating a convenient, enjoyable, and enriching experience for all customers offline and online.

KoRo was founded in Berlin in 2014 and built up by Constantinos Calios and Piran Asci. Florian Schwenkert and Dr Daniel Kundt joined the Management Board in 2020 and 2022. Florian Schwenkert has been CEO of KoRo since 2024. KoRo now employs around 300 people. KoRo's products are sold in its own online shop at www.koro.com, as well as in brick and mortar and online retail stores.

KoRo Handels GmbH

Hauptstraße 26
10827 Berlin