Mondelēz International naplňuje závazky  z oblasti udržitelnosti

Mondelēz International naplňuje závazky z oblasti udržitelnosti

1. června 2020 – Společnost Mondelēz International zveřejnila zprávu o naplnění závazků z oblasti udržitelnosti a informování spotřebitele ohledně uvědomělé konzumace potravin. Ve zprávě shrnující pokrok v těchto oblastech za rok 2019 zároveň uvedla nové cíle, které bude usilovat naplnit do roku 2025.

Z hlediska vstupních surovin, které společnost zpracovává, je nyní 63 % objemu kakaa určeného pro výrobu čokolád získáváno udržitelně prostřednictvím programu Cocoa Life. V meziročním srovnání 2018-2019 to představuje nárůst o 20 %. V pětiletém výhledu chce společnost usilovat o plné pokrytí dodávek kakaa z programu Cocoa Life. Další klíčovou surovinou je pšenice. Celkem 65 % pšenice, z níž se vyrábí mouka určená pro výrobu sušenek v Evropě, je získáváno udržitelným způsobem prostřednictvím Iniciativy Harmony, do které jsou zapojeni také čeští zemědělci. Společnost zároveň využívá výhradně palmový olej s certifikací RSPO.

V rámci dopadu vlastní výroby došlo ke snížení produkce emisí CO2 o 15 %. Odpad vznikající při výrobě se podařilo zredukovat o 21 %. Z celkového objemu plastového i neplastového obalového materiálu je pak 93 % obalů recyklovatelných, přičemž do roku 2025 má jít o 100 %. Snižovat se daří také využití vody, společnost se přitom zaměřuje především na lokality, kde je jí nedostatek.

V oblasti uvědomělé konzumace potravin a informování spotřebitelů společnost pracuje na tom, aby všechny produkty měly na obale vyznačenou doporučenou velikost porce i další informace, které konzumentům snacků pomohou v orientaci ohledně daného produktu.

Zprávu Snacking Made Right v anglickém jazyce naleznete zde: https://www.mondelezinternational.com/Snacking-Made-Right/Reporting-and-Disclosure

Related links