Skip to content
Grzegorz Lis - 2023 januárjától a Mondelez Hungária ügyvezető igazgatója
Grzegorz Lis - 2023 januárjától a Mondelez Hungária ügyvezető igazgatója

Tisková zpráva -

Új ügyvezető a Mondelez Hungária élén

  • · 2023 január 1-től lengyel ügyvezető érkezett a snackgyártó magyar leányvállalata élére
  • · Grzegorz Lis két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az FMCG szektorban
  • · A cég korábbi ügyvezetője a Red Bull Magyarországnál folytatja pályafutását

2023 januárjától Grzegorz Lis tölti be a többek között a Milkát, Sport szeletet és a Győri édest gyártó és forgalmazó Mondelez Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját. A lengyel szakember két éve csatlakozott a világ egyik vezető snackgyártó vállalatához, kinevezése előtt az édesség piacért felelős régiós marketing igazgató volt a lengyel, magyar, cseh, szlovák és balti piacokon.

Grzegorz Lis több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyors fogyasztási cikkeket gyártó szektorban. A Mondelezhez a Coca-Cola HBC-től érkezett, de az elmúlt két évtizedben vezető pozíciókat töltött be a Procter & Gamble, a Reckitt Benckiser és a Kraft Heinz globális vállalatoknál is.

A szakember Mayer Gábortól vette át a Mondelez Hungária vezetését, aki 16 évig dolgozott a snackgyártónál, pályafutását pedig a Red Bull Magyarország vezérigazgatójaként folytatja.

„Egy olyan kiváló csapat vezetését vettem át, mely az elmúlt 5 évben folyamatos piaci növekedést ért el, kihívásokkal teli üzleti környezetben. Örömmel csatlakozom a Mondelez Hungária közel 150 kollégájához. Velük, valamint csokoládé és kekszgyárunkkal, a Győri Keksz székesfehérvári üzemével együtt célom a Mondelez Hungária piaci növekedésének felgyorsítása; a Chipita péksütemény portfoliójának integrációja révén pedig az új kereskedelmi lehetőségeink maximális kiaknázása.” – mondta Grzegorz Lis.

A Mondelēz International-ről

A Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) a világ 150 országában forgalmazza snacktermékeit fogyasztóinak. 2021-ben nettó 29 milliárd dolláros árbevétellel a MDLZ a világ vezető snackgyártója, olyan ikonikus globális márkákkal, mint az Oreo, belVita és LU kekszek; Cadbury Dairy Milk, Milka és Toblerone csokoládék; Sour Patch Kids cukorka és Trident rágógumi. A Mondelēz International a Standard and Poor’s 500, a Nasdaq 100 és a Dow Jones Sustainability Index büszke tagja.

További információkért látogasson el weboldalunkra: www.mondelezinternational.com vagy kövesse vállalatunkat a Twitteren: www.twitter.com/MDLZ.

Témata

Značky


CZ: Společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě. Zaměstnává 80 tisíc lidí a umožňuje spotřebitelům ve více než 150 zemích světa vychutnávat snacky správným způsobem. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo a LU a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC. V České republice a na Slovensku naše společnost působí od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami. Více na www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinternational a www.twitter.com/MDLZ.

Kontakty pro média

Jiří Šebek

Jiří Šebek

Kontakt pro média Corporate & Government Affairs Manager Czech Republic/ Slovakia/ Hungary +420 702 932 937

Mondelez Czech Republic, Mondelez Slovakia a Mondelez Hungária jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě.

Mondelēz International působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami.