Skip to content
U-Boat Wargamers
U-Boat Wargamers

News -

HISTORY CHANNEL HOOGTEPUNTEN IN MAART 2023

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

U-BOAT WARGAMERS
Vanaf 16 maart op donderdag om 20:30 uur

De Tweede Wereldoorlog. De slag om de Atlantische Oceaan. Admiraal Karl Dönitz, hoofd van de U-bootvloot van de nazi’s, brengt Groot-Brittannië op de rand van de hongerdood door hun koopvaardijschepen tot zinken te brengen. Zijn onderzeeboten slaan zonder waarschuwing toe en verdwijnen onmiddellijk. De dodelijke tactieken van Dönitz zijn raadselachtig. Als de vitale trans-Atlantische scheepvaartroute wordt afgesneden, zal Groot-Brittannië worden gedwongen zich over te geven en zullen de geallieerden hun laatste steunpunt in West-Europa verliezen. De Royal Navy moet een manier vinden om Dönitz te verslaan. Ze wenden zich tot de gepensioneerde Gilbert Roberts.

Robertsstaatvooreenontmoedigendetaak: oorlogsspelletjes gebruiken om de tactieken van Dönitz te ontcijferen en een manier vinden om de onderzeeboten tot zinken te brengen. Daarvoor heeft hij een team nodig, maar de marine kan geen mannen missen. Hij wordt gedwongen om samen te werken met een groep vrouwen van de Women’s Royal Navy Service (WRNS), in de volksmond bekend als de Wrens. Met Jean Laidlaw, een van de eerste vrouwelijke registeraccountants van Groot-Brittannië, en een klein team van slimme jonge vrouwen, speelt Roberts zeeslagen en oorlogsscenario’s na op een linoleumvloer met behulp van krijt en houten modelschepen.

Door zich in de hoofden van de Onderzeebootkapiteins te verplaatsen, ontcijferen Laidlaw en zijn U-Boat Wargamers de tactieken van Dönitz en draaien ze de rollen om, waarbij ze tactieken ontwikkelen om de onderzeeboten te vernietigen. S1 (6x60)


BRAND NEW AND EXCLUSIVE

MOUNTAIN MEN
Vanaf 1 maart op woensdag om 21:25 uur

Er zijn mannen in Amerika die nog van het land moeten leven; ze moeten jagen om voor hun gezin te zorgen. Het zijn Mountain Men. Hun voortbestaan hangt af van het gebruik van eeuwenoude vaardigheden die gedurende honderden jaren zijn geperfectioneerd. Deze serie gaat over een verscheidenheid aan mannen, die leven in de Appalachia, de Rocky Mountains en Alaska. We zien hoe ze proberen om voldoende voedsel en geld bij elkaar te verzamelen om de koudste maanden van het jaar door te komen. Samen zijn ze Amerika’s echte Mountain Men. S11 (13x60)

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

BERMUDA TRIANGLE: INTO CURSED WATERS
Gaat verder op maandag om 21:25 uur

De Bermudadriehoek is het meest beruchte stuk oceaan in de geschiedenis en roept angst en eindeloze fascinatie op. Deze wateren, die worden begrensd door Florida, Bermuda en Puerto Rico, hebben talloze schepen, vliegtuigen en hun bemanningen opgeslokt, waarvan sommigen spoorloos zijn verdwenen.

In 1945 verdwenen in dezelfde nacht vijf vliegtuigen van de Amerikaanse marine, net als het vliegtuig dat erop uit was gestuurd om ze te vinden. Er is nooit een wrak gevonden. Verslaggevers hebben verslagen gevonden van andere vermiste vliegtuigen en schepen, en verhalen over vreemde verschijnselen die dateren ten tijde van de reizen van Columbus. In Bermuda Triangle: Into Cursed Waters onderzoekt een eliteteam de Bermudadriehoek met behulp van een geheim wapen: een kaart, waar tientallen jaren aan is gewerkt, waarop de locatie van niet-geïdentificeerde onderzeese wrakken en abnormaliteiten worden weergegeven. S1 (6x60)

Related links

Topics

Categories

Bringing human stories to life

A + E Networks UK is a media company with a portfolio of high-quality fact-based entertainment channels, which in Benelux includes The HISTORY Channel, HISTORY HD, and Crime+Investigation. The channels are broadcast 24 hours a day. The company, which is a joint venture between Hearst and UK Sky, has channels in nearly 100 countries in the UK, Scandinavia, Benelux, Central and Eastern Europe, Africa and the Middle East.

A+E Networks

1 Queen Caroline Street
W6 9YN LONDON
United Kingdom

Visit our other newsrooms