Skip to content
THE BERMUDA TRIANGLE: INTO CURSED WATERS
THE BERMUDA TRIANGLE: INTO CURSED WATERS

News -

HISTORY CHANNEL HOOGTEPUNTEN IN FEBRUARI 2023

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

ROYAL AUTOPSY
Vanaf 7 februari op dinsdagen om 21:25 uur

Duizend jaar lang hebben Britse monarchen het land geregeerd, omringd door rijkdom en levend in luxe. Maar velen van hen kwamen voortijdig aan hun einde. Als eerste ter wereld voert deze serie ‘levensechte’ autopsies uit op de lichamen van de beroemdste heersers van het land. Met behulp van moderne forensische analyse, pathologie-experts, digitale autopsie, CSI-technieken en ooggetuigenverslagen die destijds zijn geschreven, onderzoekt Royal Autopsy hun dood opnieuw – hoe en waarom stierven ze - en opent het cold cases over de meest gevierde monarchen van Groot-Brittannië, waarbij de gruwelijke feiten worden gescheiden van fictie. Door hun doodsoorzaak krijgen we een nieuw inzicht in hun leven, terwijl doodsoorzaken als moord, ongelukken, ziekte en domme pech voorbijkomen. S1 (2x60)

BERMUDA TRIANGLE: INTO CURSED WATERS
Vanaf 20 februari op maandag om 21:25 uur

De Bermudadriehoek is het meest beruchte stuk oceaan in de geschiedenis en roept angst en eindeloze fascinatie op. Deze wateren, die worden begrensd door Florida, Bermuda en Puerto Rico, hebben talloze schepen, vliegtuigen en hun bemanningen opgeslokt, waarvan sommige spoorloos zijn verdwenen. In 1945 verdwenen in dezelfde nacht vijf vliegtuigen van de Amerikaanse marine, net als het vliegtuig dat erop uit was gestuurd om ze te vinden. Er is nooit een wrak gevonden. Verslaggevers hebben verslagen opgegraven van andere vermiste vliegtuigen en schepen, en verhalen over vreemde verschijnselen die dateren ten tijde van de reizen van Columbus. In Bermuda Triangle: Into Cursed Waters onderzoekt een eliteteam de Bermudadriehoek met behulp van een geheim wapen: een kaart, waar tientallen jaren aan is gewerkt, waarop de locatie van nietgeïdentificeerde onderzeese wrakken en abnormaliteiten worden weergegeven. S1 (6x60)

AMERICAN PICKERS
Vanaf 13 februari op doordeweekse dagen om 17:00 uur

In kleine steden en langs de binnenwegen van Amerika wachten schatten om ontdekt te worden - waardevolle overblijfselen uit de geschiedenis die verborgen liggen in afvalhopen, weggestopt in schuren en opgestapeld in garages. Er zijn speciale experts voor nodig om deze verloren artefacten te vinden en roest in rijkdom te veranderen. American Pickers volgt een van Amerika’s meest bekwame ‘schatzoekers’: Mike Wolfe, eigenaar van Antique Archaeology, en zijn medewerkers, terwijl ze op zoek gaan naar objecten met historische en verzamelwaarde die door hun eigenaren allang zijn vergeten. Onderweg ontmoeten ze mensen wiens eigen verhalen een inkijkje geven in het Amerikaanse leven en de geschiedenis. S19B (10x60)

THE CURSE OF OAK ISLAND
Meer afleveringen op dinsdag om 20:30 uur

In het gedenkwaardige 10e seizoen van The Curse of Oak Island keren de broers Rick en Marty Lagina samen met hun team terug om de meest strategische inspanning ooit te leveren om het 227-jarige mysterie van Oak Island op te lossen. Nadat het team een jaar geleden in de Money Pit sporen van zowel zilver als goud vond, gaan ze samenwerken met geowetenschapper Dr. Ian Spooner om de exacte locatie van de mogelijke schat te bepalen. Ondertussen zorgt een nieuwe kernbooroperatie voor meerdere ongelooflijke doorbraken, waaronder de ontdekking van door de mens gemaakte tunnels en kamers die mogelijk verband houden met de schat. Voor de eerste keer tijdens hun zoektocht dalen de broers af en verkennen ze een oude schacht die mogelijk verbonden is met de originele Money Pit. Marty en Alex Lagina reizen naar Engeland, waar ze verbluffende nieuwe verbindingen zullen leggen tussen het mysterie van Oak Island en de Tempeliers die de theorie van wijlen auteur Zena Halpern ondersteunen dat de middeleeuwse religieuze orde meer dan zeven eeuwen geleden echt een schat op het eiland heeft begraven. In alle opzichten is seizoen 10 klaar om het meest historische, spannende en gedenkwaardige tot nu toe te worden voor de ‘Fellowship of the Dig!’. Onderdeel van Mystery Season S10 (26x60)

Related links

Topics

Categories

Bringing human stories to life

A + E Networks UK is a media company with a portfolio of high-quality fact-based entertainment channels, which in Benelux includes The HISTORY Channel, HISTORY HD, and Crime+Investigation. The channels are broadcast 24 hours a day. The company, which is a joint venture between Hearst and UK Sky, has channels in nearly 100 countries in the UK, Scandinavia, Benelux, Central and Eastern Europe, Africa and the Middle East.

A+E Networks

1 Queen Caroline Street
W6 9YN LONDON
United Kingdom

Visit our other newsrooms