Tretíkrát to už nebude náhoda. JYSK znovu obhájil titul Najlepší zamestnávateľ

Tlačová správa -

Tretíkrát to už nebude náhoda. JYSK znovu obhájil titul Najlepší zamestnávateľ

Už po tretíkrát sa spoločnosti JYSK podarilo získať titul Najlepší zamestnávateľ v Českej republike aj na Slovensku. Ocenenie udelené spoločnosťou Kincentric je výsledkom rozsiahleho prieskumu a spätnej väzby od zamestnancov, ktorí opäť vyjadrili svoju spokojnosť a motivovanosť v práci.

Spoločnosť Kincentric ocenila najlepších zamestnávateľov v Českej republike a na Slovensku za rok 2020. Už tretíkrát za sebou sme mali tú česť prevziať toto prestížne ocenenie, ktoré je veľkým zadosťučinením a jedným z najcennejších úspechov každého zamestnávateľa.

Titulom Najlepší zamestnávateľ sú zamestnávatelia oceňovaní na základe svojich schopností dosiahnuť výnimočné výsledky v štyroch oblastiach – sú nimi motivovanosť zamestnancov, adaptácia a flexibilita spoločnosti, motivujúce vedenie a zameranie na talenty. Práve talentové programy a zameranie na rozvoj a vzdelávanie zamestnancov na všetkých úrovniach spoločnosti sú silnými nástrojmi JYSKu, čo potvrdilo viac než 80% odpovedajúcich zamestnancov.

K tomu sa vyjadril Jan Bek, HR manažér JYSKu v Českej republike a na Slovensku: „Napriek tomu, že sú možnosti cestovania a stretávania sa v súčasnej náročnej situácii minimálne alebo takmer žiadne, nerezignovali sme a všetky rozvojové aktivity sme presunuli do online prostredia. Zistili sme, že to funguje. Síce to nie je tak príjemné ako stretnúť sa tvárou v tvár, ale je to stále omnoho lepšie než nerobiť nič. Naše rozvojové programy sú ušité na mieru talentom pre pozíciu manažéra predajne JYSK. Tí najúspešnejší sa potom uchádzajú o miesto v programe pre budúcich oblastných manažérov alebo dokonca o miesto v medzinárodnom rozvojom programe pre obchodných riaditeľov, tzv. Retail Manager Trainee Program. Naším dlhodobým cieľom je obsadiť 80% voľných manažérskych pozícií v JYSKu vlastnými kandidátmi.“

Vyhlásenie najlepších zamestnávateľov sa už po druhýkrát uskutočnilo virtuálne v rámci odborného webinára. Cenu Najlepší zamestnávateľ za rok 2020 preberajú Peter Brányik, generálny riaditeľ JYSK Česká republika a Slovensko (vpravo) a Jan Bek, HR manažér JYSK Česká republika a Slovensko.

Spätná väzba od zamestnancov

Spoločnosť Kincentric, svetový líder v oblasti ľudských zdrojov, sa prieskumu českých a slovenských spoločností venuje už od roku 2004. Podkladom k získaniu titulu Najlepší zamestnávateľ je názor zamestnancov vyjadrený pomocou dotazníka.

Prieskum v podobe dotazníka pre zamestnancov prebiehal v novembri 2020, v čase už dlhotrvajúcej koronakrízy a prísnych opatrení. V dôsledku vládnych obmedzení došlo k zatvoreniu predajní a jak vedenie, tak zamestnanci spoločnosti, museli čeliť novej situácii. Tá sa odzrkadlila aj v prieskume, kde boli zahrnuté otázky týkajúce sa reakcie vedenia spoločnosti na pandémiu a problémy s ňou spojené.

„Obdobie zatvorených predajní bolo náročné hlavne z pohľadu udržania pozitívneho myslenia v rámci spoločnosti. Kľúčovým psychologickým momentom pre našich zamestnancov sediacich doma bolo opätovné otvorenie predajní ako výdajných miest pre online objednávky. Ako sme spätne zistili z reakcií v našej internej facebookovej skupine, ľudia to vnímali tak, že sa veci pohli správnym smerom, vzájomne sa podporovali a šili rúška ostošesť. Zároveň sme nechceli dopustiť, aby naši zákazníci prišli o možnosť výhodne nakúpiť, a tak sme sa vrhli na e-shop. Sme znamená, že všetci zamestnanci priložili ruku k dielu, nikto sa neskrýval, nikto nechcel ostať doma na prekážkach. Patrí im moja vďaka,“ povedal Peter Brányik, generálny riaditeľ JYSK Česká republika a Slovensko.

Jednou z kľúčových oblastí pri udeľovaní titulu je vysoké skóre v oblasti motivovanosti zamestnancov. Z odpovedí zamestnancov JYSKu v Českej republike aj na Slovensku vyplýva, že ich spoločnosť inšpiruje k čo najlepším každodenným výkonom, radi sa pochvália svojou prácou a svojho zamestnávateľa by odporučili svojim známym.

„Neexistuje spôsob ako donútiť človeka k hrdosti na niečo alebo niekoho. Existuje len úprimnosť v názoroch, rozhodnosť v konaní a dôvera v schopnosti druhých. Ak k tomu pridáte pokoru lídrov byť k službám pri rozvoji svojich ľudí, tak sa možno niečoho ako hrdosti dočkáte,“ dodal Peter Brányik.

Prieskum Kincentric Best Employer 2020

Kincentric, v minulosti súčasť spoločnosti Aon Hewitt, je medzinárodná poradenská spoločnosť v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Prieskum Kincentric Best Employer prebieha na Slovensku a v Českej republike od roku 2004.

Pre zaistenie čo najvyššej relevantnosti a stability benchmarkov, porovnáva Kincentric výsledky spoločností, ktoré sa uchádzajú o titul Kincentric Best Employer, s kĺzavým trojročným benchmarkom trhu. V tomto ročníku ho tvorilo 204 spoločností z Českej republiky a 146 zo Slovenska.

JYSK na Slovensku a v Českej republike

• Dnes má JYSK na Slovensku 47 a v Českej republike 97 predajní.
  • Pre JYSK na Slovensku pracuje 400 a v Českej republike 750 zamestnancov.

Categories

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť obchodov so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť. Prvý obchod bol otvorený v Dánsku v roku 1979 a dnes má spoločnosť JYSK viac než 3000 predajní a 26 500 zamestnancov v 51 krajinách. V Nemecku sa obchody nazývajú Dänisches Bettenlager, v ostatných krajinách majú názov JYSK. JYSK patrí do Lars Larsen group, spoločnosti, ktorú vlastní rodina pôvodného majiteľa a zakladateľa JYSKu, Larsa Larsena. Lars Larsen group vlastní mnoho spoločností s celkovým ročným obratom 4,8 miliárd EUR. Obrat spoločnosti JYSK je 4,1 miliárd EUR.

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pre médiá Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť predajní so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť a záhradu.

S viac ako 3 400 predajňami a e-shopmi v 48 krajinách je JYSK vždy nablízku so skvelou ponukou a kvalifikovanými službami, nech už sa zákazníci rozhodnú nakupovať akokoľvek.

Prvý obchod otvoril zakladateľ Lars Larsen v Dánsku v roku 1979. Dnes má JYSK 30 000 zamestnancov.

JYSK je súčasťou rodinnej spoločnosti Lars Larsen Group s celkovým obratom 5,9 miliardy eur vo finančnom roku 2021/22. Obrat spoločnosti JYSK za finančný rok 2022/23 činí 5,2 miliardy eur.