Gå videre til innhold
Cybersecurity in 2020
Cybersecurity in 2020

Nyhet -

Den nye normalen: Fremtiden er kompleks, eksponert, feilkonfigurert, men mulig å beskytte seg mot.

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro la nylig frem sin årlige rapport som ser på de viktigste sikkerhetstrendene for 2020. Risiko for internett-angrep øker og trusselen mot skytjenester forventes å øke mest for de kommende årene. Det gamle paradigmet, hvor nettverk ble beskyttet bak en brannmur, forventes å ligge bak oss.

Overgangen til 2020 og et nytt tiår, representerer også overgangen til en ny omstilling i trussellandskapet. IT-sikkerhet i 2020 og fremover, krever en helt ny tilnærming i takt med den teknologiske utviklingen og et trussellandskap som vokser globalt i omfang og med forskjellige motiver.

- Når vi nå er i ferd med å gå inn i et nytt tiår, hvor virksomheter i alle bransjer og størrelser i større grad må stole på tredjeparts programvare, åpen kildekode og et moderne arbeidsmiljø hvor de ansatte jobber hvor som helst, vil det bli virksomhetskritisk å revurdere egen risiko og beskyttelsesstrategi, mener kommunikasjonssjef Karianne Myrvold i Trend Micro.

Spådommer for 2020
Tidligere vellykkede angrepsmetoder, som løsepengevirus, phishing, direktørsvindel, med mer, vil fortsatt sette sitt preg på 2020, men nye risikoer vil også prege trusselbildet fremover. Den økende overgangen til skyen vil samtidig også øke risikoen for menneskelig feil. Feilkonfigurasjoner av skytjenester kan bidra til angrep i en global skala som kan påvirke hundrevis av millioner av brukere.

Det voksende antallet av tilkoblede og eksponerte enheter til internett skaper ytterligere sikkerhetsutfordringer. Og truslene mot virksomheter vil ikke bli mindre komplekse fremover. Utrulling av 5G-teknologi og utviklingen av kunstig intelligens, vil gjøre det enda mer utfordrende å holde de kriminelle på trygg avstand.

Manglende sikkerhetskunnskap og dårlig sikkerhetshygiene
I rapporten kommer det også frem at den økende kunnskapsmangelen på IT-sikkerhet, kombinert med dårlig sikkerhetshygiene vil fortsatt være viktige faktorer som vil påvirke trussellandskapet i det kommende året. Samtidig kan vi forvente at angrepene fremover kommer til å bli mer nøye planlagt og bedre koordinert.

- Kritisk infrastruktur vil være et attraktivt mål for de kriminelle, hvor løsepengevirus, direktørsvindel og deepfakes vil være de fremtredende metodene til de kriminelle fremover. Samtidig må vi også være forberedt på en økning av angrep mot forsyningskjeder, men også mot produksjonssystemer i industrien, slik vi så i angrepet mot Hydro, advarer Myrvold.

Deepfakes mot virksomheterBruken av deepfakes, hvor man forfalsker bilder, video eller lyd ved hjelp av kunstig intelligens, vil i økende grad gå fra å lage falske kjendisvideoer til å manipulere og lure ansatte i virksomheter til overføre midler eller ta kritiske beslutninger.

I et faktisk scenario ble en falsk, AI-generert stemme fra administrerende direktør i et energiselskap, brukt til å svindle selskapet for nærmere en kvart million dollar. Sannsynligheten for at vi fremover kommer til å se mer bruk av deepfakes og mindre bruk av tradisjonell direktørsvindel er overhengende stor. Samtidig vil deepfakes bli vanskeligere å avsløre.

Slik kan du bedre beskytte deg inn mot 2020

Det vil ikke bli en enkel oppgave å følge med på den raske teknologiutviklingen fremover. Det kommer heller ikke til å bli enklere å beskytte seg mot et stadig skiftende trussellandskap heller. Derfor er det avgjørende at IT-sikkerhetsavdelinger er utstyrt med de riktige verktøyene og strategiene for å håndtere trusler mot alt selskapers bunnlinje og omdømme. Her er noen av rådene som kommer frem av rapporten:

  • Forbedre revisjonsplikten for leverandører av skytjenester
  • Utfør regelmessige sårbarhets- og risikovurderinger av tredjepartsaktører
  • Invester i sikkerhetsverktøy for å se etter sårbarheter og ondsinnet kode i tredjepartskomponenter
  • Vurder bruk av verktøy som søker feilkonfigurasjoner i skyen
  • Gå gjennom sikkerhetspolitikken for ansatte som jobber hjemme og på «veien»

For å lese hele rapporten, The New Norm: Trend Micro Security Prognoses for 2020, klikk her for laste den ned.

Related links

Kontakter

Lena Clefberg

Lena Clefberg

Pressekontakt Head of Marketing Nordics +46 (0) 70 7379625

Securing Your Connected World

Trend Micro er en global leder innen cybersikkerhet, som bidrar til å gjøre verden trygg for utveksling av digital informasjon. Kombinasjonen av flere tiår med sikkerhetskompetanse, global trusselforskning og kontinuerlig innovasjon, har resultert i at vår AI-dervne cybersikkerhetsplattform i dag beskytter hundretusener av organisasjoner og millioner av brukere på tvers av skyer, nettverk, enheter og endepunkter.

Som en leder innen cybersikkerhet i skyen og for bedrifter, leverer plattformen vår et omfattende utvalg av avanserte teknikker for trusselforsvar, optimalisert for miljøer som AWS, Microsoft og Google, i tillegg til sentralisert synlig for bedre, raskere oppdagelse og respons på cyberangrep og -trusler. 7.000 ansatte fordelt på 70 land, gjør Trend Micro i stand til å forenkle og sikre virksomheters tilkoblede hverdag.

Trend Micro Norge

Besøk våre andre nyhetsrom