Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Ruter As / Redink, Fartein Rudjord

Rapport: Ruter har oppnådd 1,9 milliarder i kostnadseffektivisering


I en rapport fra Oslo Economics kommer det frem at Ruter driver kollektivtransporten i Oslo og Akershus på en ansvarlig og kostnadseffektiv måte.
Byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i Oslo kommune ba i oktober i 2023 om å få oversendt et kunnskapsgrunnlag som beskriver og dokumenterer hvordan Ruter forvalter samfunnets midler.
Ansvarlig forvaltning av samfunnets midler
I en rapp

Foto: Ruter As / Redink, Fartein Rudjord

Signalfeil gjør Lilleaker til siste stoppested for linje 13


Siden slutten av mars har linje 13 ikke betjent strekningen mellom Lilleaker og Bekkestua. Dette skyldes signalfeil. Lang leveringstid på deler medfører at linje 13 ikke vil gjenoppta kjøring til Bekkestua.

I sammenheng med at nye SL18-trikker fases inn, og de gamle SL95-trikkene fases ut, har planen vært å innstille trikketilbudet til Bekkestua fra 1. juli.
– Sporveien har jobb

Ruter Reis ut året

Ruter Reis ut året


Den populære rabattordningen Reis var et prøveprosjekt som var planlagt avviklet i april. Takket være finansiering fra Ruters eiere, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, videreføres Reis rabatten ut året.
– Jeg er glad for at vi beholder Reis-rabatt og ser frem til å kutte i månedskortprisen i sone 1 fra 1. september. Med billigere månedskort og videreføring av Reis har vi et godt og

Foto: Ruter As / Redink, Fartein Rudjord

Ikke trikk i Bogstadveien 15.–21.april

Fra mandag 15. april til og med søndag 21. april er Bogstadveien stengt for trikken, grunnet arbeid med bytte av sporveksel.

Linje 11 over Briskeby innstilles mellom Inkognitogata og Majorstuen, mens linje 19 vil bli erstattet av buss (19B) mellom Welhavens gate og Majorstuen.

Merk at linje 19B kjøres med turbusser fra Jenssens Turbusser. Dette medfører redusert kapasitet. Bussene

Foto: Ruter As / Nucleus, Erland Skui

Bruk andre veier når det skal jobbes på Ring 3


Busslinje 23 og 24 vil bli påvirket av kødannelsen når det skal jobbes på Gjerdrums vei bru/Ring 3 fra 15. april til 31. mai.
Trafikken skal innsnevres til ett felt i begge retninger øst for Tåsentunnelen. Dette vil medføre kødannelser fra arbeidets start mandag 15. april.
Statens vegvesen og Oslo kommune oppfordrer særlig bilister å velge alternative ruter. Busslinje 23 og 24 kjører på

Foto: Ruter

Ruteendring 15. april

Fra mandag 15. april kommer det noen mindre endringer på busslinjer i Oslo, Nittedal, Lørenskog og Rælingen. De største endringene kommer i Vestby og Son på grunn av det kommende arbeidet på Follobanen.
– Sjekk ruter.no eller Ruter-appen for oppdatert informasjon om din linje, oppfordrer pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.
Slik blir endringen:

Vestby og Son
I perioden

Foto: Ruter As / Nucleus AS, Mathilde Spieler Palmers

Beregn god tid

Vinteren er ikke helt over ennå og det er meldt gult farevarsel for snø for i morgen, torsdag 4. april.
Det kan bli vanskelige kjøreforhold flere steder i Oslo og Akershus, så beregn litt ekstra god tid hvis du skal reise kollektivt.
– Vi forventer at busstrafikken kan bli påvirket av vanskelige kjøreforhold. Beregn god tid og reis gjerne med skinnegående transport som trikk, T-bane og tog o

Foto: Ruter As / Fotograf Birdy, Birgitte Heneide

Bussjåførens dag: Vil legge til rette for bedre medvirkning

I dag er det bussjåførens dag, og markerer den viktige jobben sjåførene gjør hver eneste dag året rundt. Nå har NHO Transport, Kollektivtrafikkforeningen, Yrkestrafikkforeningen og Fellesforbundet gått sammen om en veileder for dialog mellom arbeidstaker og oppdragsgiver.
– Vi i Ruter, som Norges største kollektivselskap, er opptatt av å lytte til erfaringene som bussjåførene gjør seg. De gjør

Foto: Ruter AS

Kollektivtrafikken går, men med noen forsinkelser og enkelte innstillinger

Reisende oppfordres til å bruke Ruters reiseplanlegger og beregne god tid. Vanskelige kjøreforhold enkelte steder, og problemer med signalanlegget på T-banen fører til flere innstillinger idag både i Oslo og Akershus. Det jobbes for fullt med både veivedlikehold og retting av feil på systemer.
- Glatte veier og nedblåste trær har ført til forsinkelser og enkelte innstillinger både på buss og

Kollektivtrafikken i påsken

Kollektivtrafikken i påsken

For mange betyr påske skiturer, sol og ferie – for kollektivtrafikken er det en god mulighet til å få utført nødvendig vedlikehold uten å berøre for mange reisende. Denne påsken skal det jobbes på Lambertseterbanen og på T-banen ved Stortinget.

Det settes inn erstatningstrafikk på begge strekningene når Sporveien arbeider.
– På Lambertseterbanen blir det buss for bane på kveldstid de før

Foto: Ruter As / Nucleus AS, Øyvind Ganesh Eknes

Forsinkelser og innstillinger på T-banen vil vare til mandag


På grunn av signalproblemer på T-banen blir det endringer og forsinkelser fram til mandag formiddag, mens det jobbes for å utbedre feilene.
– Vi beklager ulempene dette medfører, og setter pris på forståelsen og tålmodigheten til våre reisende mens Sporveien jobber med å løse utfordringene, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen.

Ifølge Sporveien er det utfordringe

Foto: Ruter As / Photographer Charlotte Sverdrup

Ekspresstog til skifest i Holmenkollen

Lørdag 9. og søndag 10. mars kjøres det ekspresstog til og fra Holmenkollen skifest. Beregn god tid – det er mange som skal reise, og det kan bli trangt om bord.
T-banetilbudet til Holmenkollen styrkes i forbindelse med Holmenkollen skifest. Lørdag og søndag kjøres ekspresstog gjennom sentrum til Holmenkollen på linje 1E.
Økt kapasitet
– Det settes inn ekstra T-baner i perioder det ventes

Vis mer

Velkommen til Ruter AS!

Ruter er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Ruter AS

Dronningens g. 40
1030 Sentrum Oslo
Norge