Gå videre til innhold
Brita Sandtrø, Steinar Kristiansen og Hanne Zakariassen
Brita Sandtrø, Steinar Kristiansen og Hanne Zakariassen

Nyhet -

Tenker nytt med brukerne i fokus

Nye arbeidsplasser for personer med utviklingshemming er et resultat av kreativt og tverrfaglig samarbeid.

En ny regel om påbud er ikke alltid til hinder. For trioen i Bydel Gamle Oslo ble påbudet om uniformer for ansatte i hjemmetjenesten starten på noe nytt. Da spørsmålet om hvor uniformene skulle vaskes, så Brita Sandtrø som enhetsleder for Bolig med bistand muligheten til å skape arbeidsplasser gjennom et vaskeri for brukerne. Hun tok kontakt med Hanne Zakariassen, enhetsleder i Hjemmetjenesten, og med på laget fikk de også Steinar Kristiansen, driftsingeniør fra enhet Internservice.

- Vaskeriet er en vinn- vinn situasjon for bydelen. I stedet for å kjøpe vaskeritjenestene skapes gode arbeidsplasser for en brukergruppe samtidig som det gir en økonomisk gevinst for bydelen, forteller Sandtrø.

Å finne egnede lokaler var ikke gjort i en fei. Men med et stort engasjement og pågangsmot fant de tilslutt en løsning, første etasje i Kjølberggata 31 – i selve huset til hjemmetjenesten. Et dekklager ble omgjort til et vaskeri med et koselig pauserom og 1. august i fjor ble vaskeriet åpnet.

- Dette kunne vi ikke fått til uten et svært godt samarbeid på tvers av tre enheter og hovedverneombudet, fastslår Sandtrø.

Tre brukere fra Hagegata boliger er ansatt på vaskeriet og jobber fra kl. 10-14 hver dag. - De har fått en meningsfull hverdag med arbeid og er kjempefornøyde, fortelle Zakariassen. - De sier at de stortrives og de tar ansvar for arbeidsplassen sin. Ikke minst gjør de en skikkelig jobb.

Sandtrø kan fortelle at de også tilfredsstiller arbeidstilsynets krav. Nå er de blitt kontaktet av andre bydeler som viser interesse for denne ordningen og som vurderer å prøve det samme.

Emner

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo

Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge