Gå videre til innhold
Fv: Enhetsleder Nina Larsen, byråd Geir Lippestad og avdelingsdirektør Trine Lise Granli
Fv: Enhetsleder Nina Larsen, byråd Geir Lippestad og avdelingsdirektør Trine Lise Granli

Nyhet -

Flere inn i varig arbeid

- Vi skal ikke ha folk på tiltak men ut i ordinært arbeid, vi må tenke nytt og gå nye veier. Derfor har vi satt av 10 mill. hvert år i 4 år, sa Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.

Anledningen var oppstartsmøte i sysselsettingsprosjektet der nærmere 40 personer var samlet i Bydel Gamle Oslos lokaler, dette var aktører som har mottatt tilskudd til nye sysselsettingstiltak.

Bakgrunnen for prosjektet er å styrke innsatsen for å få flere inn i varig arbeid. I 2017 er Bydel Gamle Oslo og Bydel Søndre Nordstrand prioritert. NAV har en sentral rolle i dette prosjektet, med solid kompetanse og kunnskap om personer uten arbeid vil de være en viktig samarbeidspartner for flere av aktørene som nå skal i gang med sine sysselsettingsprosjekter.

Interessen for prosjektet har vært stor - i alt kom det inn 40 søknader, 8 har fått tildelt midler og flere er under vurdering basert på et større klyngesamarbeid. NAV Gamle Oslo er en av søkerne som har mottatt tilskudd.

- Vi har fått 750.000,- for å ansette en person for å teste place & train konseptet, forteller enhetsleder Nina Larsen.

- Jeg sitter på et viktig virkemiddel, fortsetter Geir Lippestad, - og det er de kommunale foretakene og etatene. Her ligger det et stort potensiale, så min avdeling må selvsagt være med å bidra.

- Skal vi få flere unge arbeidsløse ut i varig arbeid, må kommunen selv stå frem som et godt eksempel, sier Trine Lise Granli, avdelingsdirektør for helse, sosial og nærmiljø. - Derfor vil vi ta Lippestad på ordet og utfordre han raskt til å få på plass en ordning med egne kommunale selskap.

Emner

Kategorier

Kontakter

Marte Kvam Eide

Marte Kvam Eide

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Avdeling Lokalsamfunn 90128103

Velkommen til Bydel Gamle Oslo!

Gamle Oslo er en bydel i utvikling. Som følge av utbygging på områdene Ensjø, Kværnerbyen og Bispevika er den med sine 60.000 innbyggere byens nest mest folkerike bydel. Mangfold og stor variasjon i levekår kjennetegner bydelen og gir unike muligheter og utfordringer. Les mer om befolkning, levekår og boforhold på Bydelsfakta.

Sammen med våre innbyggere og andre aktører jobber vi for å realisere visjonen «sammen om løsninger». Bydelens prioriterte satsingsområder for 2022-2025 er arbeid og aktivitet, forebyggende og tidlig innsats, helhetlige og tilgjengelige tjenester og gjensidige og robuste partnerskap.

Gamle Oslo består av delbydelene: Grønland, Kampen, Enerhaugen (med deler av Gamlebyen), Nedre Tøyen, Vålerenga, Ensjø (og Valle), Etterstad (og Helsfyr og Brynseng), Kværnerbyen (resten av Gamlebyen, Ryenberget og Nygårdskollen) og Bispevika (Sørenga, Loenga, Grønlia, Bjørvika øst) og øyene utenfor.

Bydel Gamle Oslo

Hagegata 22
0653 OSLO Oslo
Norge