Medieovervåkning, analyse og rapportering i ett verktøy

PR

Illustration showing a laptop, a newspaper, and a hand holding a phone tracking statistics.

Medieovervåkning betyr at du følger med på og analyserer hvordan bestemte nøkkelord eller emner – som for eksempel varemerket ditt – omtales i ulike medier. Synligheten i mediene har naturlig nok en stor betydning for selskapets rykte. I dette blogginnlegget skal vi se på hvordan medieovervåkning fungerer og hvordan du enkelt kan mestre det med Mynewsdesk, et av markedets mest populære verktøy for automatisert medieovervåkning, analyse og rapportering.

Vi vil også tipse om å laste ned følgende guide helt gratis: Slik får du mest mulig ut av medieovervåkning.

Download Free Guide til Medieovervåkning

Hva er medieovervåkning?

Medieovervåkning innebærer at du løpende følger med på ulike medier og andre informasjonskilder for å fange opp omtale av selskapet ditt, produktene og/eller tjenestene dine. Prosessen omfatter overvåkning av alt fra nyhetsartikler og blogger til sosiale medier og bransjeforum.

Enkelte medieovervåkningsverktøy analyserer også automatisk hvordan synligheten i mediene påvirker selskapet og presenterer denne analysen i fine rapporter.

Mynewsdesk er et godt eksempel på et ledende verktøy på dette området.

media monitoring illustration.

Hvorfor medieovervåkning?

Målet med medieovervåkning er å holde deg informert om hva som blir sagt om selskapet ditt, varemerket ditt og konkurrentene dine. Du tyvlytter rett og slett til relevante samtaler.

Ettersom kjernen for all PR og markedsføring ligger i å forme hvordan omverdenen oppfatter og snakker om merkevaren din, burde enhver PR-strategi inkludere medieovervåkning.

Medieovervåkningen fanger opp ulike typer publisitet, som oppmerksomhet i fortjente medier fra pressemeldinger og kampanjer. Den identifiserer også potensielle problemer, som for eksempel et dårlig rykte eller en skandale.

I det store og hele gir medieovervåkning deg mulighet til å følge med på det som skjer, slik at du kan agere raskt og planlegge strategisk.

Media Monitoring Tool – Newsroom Results

Vi vet at det kan være utfordrende å:

  • Vite om PR-arbeidet ditt og markedsføringen din faktisk leder til økt synlighet og merkevarekjennskap.
  • Holde oversikt over de uendelige mediekanalene, forumene og plattformene som omtaler selskapet ditt – inkludert trykte medier, radio, TV, blogger og sosiale medier.
  • Evaluere hvorvidt synligheten i mediene er positiv eller negativ, og forstå effekten den har for selskapets rykte og hvordan kunder oppfatter merkevaren.
  • Jevnlig samle, analysere og rapportere denne informasjonen.
  • Få tiden til å gå opp.

Medieovervåkning løser disse utfordringene gjennom:

  • Å holde deg informert: Ved å overvåke mediene kan du raskt finne ut hva som blir sagt om selskapet, bransjen og konkurrentene.
  • Kriseberedskap: Identifiser potensielle PR-kriser i et tidlig stadium og håndter dem før de eskalerer.
  • Måling og analyse: Forstå effekten av PR-arbeidet og markedsføringsinnsatsene ved å analysere medieeksponeringen og målgruppens reaksjoner.
  • Strategisk planlegging: Bruk innsiktene fra medieovervåkningen til å justere og forbedre PR- og markedsføringsstrategiene.

Hvordan fungerer medieovervåkning med Mynewsdesk?

Mynewsdesks ledende medieovervåkningsverktøy søker gjennom millioner av kilder i sanntid etter treff på nøkkelordene du har valgt, som for eksempel navnet på selskapet ditt. Du kan utforske verktøyet med en gang uten å registrere deg for å se hvordan det fungerer og hvordan det ser ut her.

Resultatet samles i en lettlest og veldesignet rapport som du selv kan tilpasse virksomheten med ønskede farger og logo/bilde, og som inneholder automatisk genererte analyser og innsikter.

Slik fungerer det:

1. Sett opp din egen søkeprofil.

Sett opp en skreddersydd overvåkning som du døper til noe passende.

Media Monitoring tool – Search Profile Norweigan

2. Velg kildene du vil overvåke.

Velg kildene og kanalene du vil ha automatisk overvåkning på, for eksempel trykte medier, radio/TV, digitale medier og sosiale medier (blogger, forum, Instagram, Facebook, X, og så videre). Du kan også velge språket du vil overvåke medier på og hvilket land du vil overvåke i.

Media Monitoring tool – Sources, Norweigan

3. Velg nøkkelord.

Velg nøkkelordene eller frasene du vil følge med på og hvorvidt det er nøyaktige fraser, enkeltstående ord eller en kombinasjon av ord. Historiske data og arkivsøk er også tilgjengelig.

Media Monitoring tool – Search terms and keywords, Norweigan

4. Mynewsdesk overvåker!

Medieovervåkningen din er nå aktiv. For å se hvor og når nøkkelordene dine får omtale i mediene, logger du inn på Mynewsdesk og går inn på «Omtale». Her finner du en nyhetsfeed med omtalen fulgt av detaljert statistikk over gjennomslag og rekkevidde.

Du kan også velge å motta et sammendrag av omtalen din på e-post til et valgt tidspunkt daglig eller ukentlig.

Monitoring media

5. Du får en rapport med resultatene.

På bare noen få klikk kan du generere veldesignede rapporter som viser resultatet av PR- og markedsaktivitetene dine. Rapportene kan skreddersys, som gjør at du kan tilpasse dem virksomheten ved å velge farger og legge til logo eller bilde. Det er enkelt å dele rapportene, ettersom de kan lastes ned som PDF og er tilpasset for å presenteres.

PR Coverage ReportDu kan opprette en Coverage Report (som blant annet viser synlighet, omtale, rekkevidde i media og sosiale medier, sentimentanalyse og estimert tilsvarende annonseverdi), eller en Brand Report (en merkevareanalyse som blant annet viser merkevarekjennskap, omtale, rekkevidde og sentimentanalyse).

Begge typene rapporter gir også benchmarking, hvor du sammenligner virksomheten din med konkurrenter du selv oppgir for å få et tydelig bilde av hvordan du posisjonerer deg i markedet.

Psst! Test Brand Report her – en kostnadsfri merkevarerapport er bare noen klikk unna.

Media Monitoring tool – Coverage Report, Brand Report

6. Lagre omtalen din (om du vil).

Du kan lagre utvalgte artikler og videoer i egne klippmapper, som du enkelt kan dele videre.

Hva får jeg?

Med Mynewsdesks verktøy for medieovervåkning får du en fullstendig analyse og rapportering av synligheten og gjennomslaget du har i mediene.

Du kan skreddersy medieovervåkningen din ved å velge språket du vil overvåke medier på og hvilket land du vil overvåke i. Du kan for eksempel velge medieovervåkning av norske nyhetsmedier og kanaler i Norge.

PR Coverage Report

Hvor mye koster det?

Kostnaden for et medieovervåkningsverktøy varierer basert på funksjonene du vil ha. Strategisk og bevisst publisitet for varemerket ditt som gjør at du raskt kan identifisere potensielle PR-kriser og manøvrere dem tidlig, samtidig som du kan se hva som fungerer og ikke (så du kan gjøre mer av det som fungerer), er imidlertid så verdifullt at de fleste raskt får valuta for pengene. Vi tror at det er derfor vi på Mynewsdesk har over 4000 fornøyde kunder.

Her finner du mer informasjon om Mynewsdesks priser og abonnement. For å få et nøyaktig prisoverslag for akkurat det du ønsker, fyller du ut dette skjemaet.

Hvordan velger jeg et verktøy for medieovervåkning, analyse og rapportering?

I denne artikkelen har vi snakket om Mynewsdesk, et ledende verktøy for PR og medieovervåkning, men det finnes så klart andre gode alternativer på markedet.

Når du velger et medieovervåkningsverktøy burde du se på følgende:

  • Dekning: Sørg for at verktøyet overvåker alle kanalene relevante for selskapet, inkludert nyhetssider, blogger og sosiale medier.
  • Brukervennlighet: Verktøyet burde være intuitivt og enkelt å forstå – også for de som ikke er så tekniske av seg. Et visuelt tiltalende grensesnitt er også et pluss.
  • Rapporteringsfunksjoner: Undersøk at verktøyet tilbyr omfattende og skreddersydde rapporter tilpasset behovene dine.
  • Pris: Se på kostnaden satt opp mot lignende tjenester hos et byrå, som å bestille en merkevareanalyse eller en medieanalyse. Sammenlign funksjoner og priser for ulike verktøy før du bestemmer deg.
  • Support og kundeservice: Med et bra verktøy følger også pålitelig og lett tilgjengelig kundeservice. Det kan gi deg hjelpen og kunnskapen du trenger for å få mest mulig ut av verktøyet.

Å velge et passende verktøy for medieovervåkning er avgjørende for hvor effektivt du kan overvåke og manøvrere selskapets rykte og kommunikasjonsstrategi – og eie din egen merkevares historiefortelling.

PS. Vil du teste Mynewsdesk? Klikk her for en gratis prøveperiode på 10 dager. Du kan også booke en demo for Medieovervåking:

Medieovervåkning – Booke en demo

 

Prøv Mynewsdesk kostnadsfritt

Bli kjent med markedets smarteste PR-løsning!

Start din kostnadsfrie prøveperiode i dag!

  • Prøv 10 dager kostnadsfritt
  • Få tilgang til tjenesten i sin helhet
  • Ingen bindingstid
  • Ingen betalingsopplysninger

 

Du kan lese mer om hvordan vi lagrer dine data i vår personvernpolicy. Vi gjør oppmerksom på at våre brukervilkår gjelder for alle våre tjenester.