Gå til indhold
Kult-singer/songwriteren Richard Buckner besnærer i Ideal Bar Live

Pressemeddelelse -

Kult-singer/songwriteren Richard Buckner besnærer i Ideal Bar Live

VEGA præsenterer
Kult-singer/songwriteren Richard Buckner besnærer i Ideal Bar Live
Singer/songwriteren Richard Buckner er en velkendt hemmelighed på den alternative musikscene i USA, hvor bl.a. Bon Ivers Justin Vernon er erklæret fan. Buckner har sit tiende album med sig, når hans ru stemme fylder Ideal Bar Live.

Den amerikanske singer/songwriter Richard Buckner har i sin lange karriere opnået status som lidt af en hemmelig kultfigur på den alternative musikscene i USA. Han har en næsten tyveårige karriere bag sig, men har stadig et større gennembrud til gode, selvom han er signet på Merge-selskabet sammen med andre indie-koryfæer som Destroyer og Arcade Fire.

Bon Ivers Justin Vernon har desuden nævnt ham som en af sine store inspirationskilder. Og det skorter ikke på gode anmeldelser til stemmen, der på trods af sin ru klang silkeblødt leverer komplicerede tekster. Sangene driver rundt i et inspirationsmiks af alternativ country, elektronisk folk og akustisk rock.

Autoharpe og komplekse tekster
Det seneste tiende album, Surrounded, tager udgangspunkt i tekstens univers. Richard Buckner var egentligt startet på at skrive en masse noveller uden intentionen om, at de skulle ende på et album. Men han følte sig draget af studiet endnu en gang, valgte tekstbidder ud og klædte dem på med autoharpe og effektpedaler. Sangene er blevet mere skitseagtige end tidligere, da Buckner ville være sikker på, at sangene ikke pludselig gik tabt.

Det var nemlig tilfældet med hans forrige album, der blev indspillet af tre omgange. Først gik hans optager i stykker med alt indspillet materiale til Our Blood. Så blev hans bærbare stjålet og dermed forsvandt alle hans sange endnu en gang.

De ni sange på Surrounded blev produceret af Tucker Martine (The Decemberists, Sufjan Stevens, Spoon). På den mørke og komplekse "When You Tell Me How It Is" er stemningen spændt til bristepunktet. ”Foundations” er næsten direkte modsat og flyder elegant af sted over en hakkende guitar.  Buckner viser alle facetter af sin stemme på den smukke ”Cut”.

Fakta om koncerten:
Richard Buckner (US)
Lørdag den 7. december kl. 20
Ideal Bar Live, Enghavevej 40, 1674 København V
Billetpris: 90 kr. inkl. koncertøl. Billetsalg starter senere i dag via vega.dk og billetnet. 
Læs mere og køb billet til koncerten med Richard Buckner 


Related links

Emner

Kategorier


VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond, som er skabt med det ene formål at drive koncertvirksomhed. Årligt løber der omkring 250 koncerter og begivenheder af stabelen i VEGA.

Kontakt

Bettina Balle

Bettina Balle

Pressekontakt PR Manager 33260955

Velkommen til VEGA!

VEGA er et regionalt spillested, der ejes og drives af den erhvervsdrivende fond Koncertvirksomhedens Fond.

Med tre adskilte koncertsale præsenterer VEGA et bredt musikprogram, der dækker mange forskellige genrer. Den store koncertsal, Store VEGA, har kapacitet til 1.550 gæster, Lille VEGA har plads til 500, mens Ideal Bar Live har plads til omkring 200 stående publikummer.

Årligt løber der omkring 350 koncertarrangementer af stablen i VEGA, og de +800 bands, der står på VEGAs scener, afspejler en målsætning om at finde den rette balance mellem nye talenter og mere etablerede navne indenfor rock, pop, soul, hiphop, elektronisk- og global musik samt præsentere publikum for diverse klubkoncepter. VEGAs tekniske udstyr, hvor særligt lydsystemet er af højeste kvalitet, garanterer en perfekt oplevelse.

VEGA råder over i alt 12 barer til servicering af publikum og musikere. VEGAs centrale placering på Vesterbro i København med Metro til døren og den tætte forbindelse til Sydsverige taget i betragtning, gør huset til et oplagt valg, når indendørskoncerter med internationale kunstnere skal planlægges.

VEGA

Enghavevej 40
1674 København V
Danmark