Pressemeddelelse -

Vinterferie på Malerisamlingen

Søndag den 9. februar åbner 'Hans Scherfig. Myter og drømme'. Med forårets store særudstilling inviterer Nivaagaards Malerisamling publikum i alle aldre til et første møde eller et kært gensyn med Scherfigs vidunderlige univers. Udstillingen er en hyldest til maleren og forfatteren - og til naturen og den biodiversitet, der i dag er truet. Der er samlet flest mulige af hans motiver inspireret af antik mytologi og det gamle testamente til udstillingen, der har fokus på Scherfigs brug af myter og drømme.

Læs mere om særudstillingen her.

Tag børn og børnebørn i hænderne og gå på opdagelse efter de mange dyrearter i Hans Scherfigs fantastiske jungle. Der er tegne- og opgaveark til udstillingen, og i vinterferien inviterer museet også til ansigtsmaling i dyrenes univers:

Onsdag 12. februar kl. 12-15
Børn i vinterferien: Ansigtsmaling

Bliv malet som et ægte Scherfig-dyr, når vi tilbyder ansigtsmaling til børn i alle aldre på Malerisamlingen.

Gratis for gæster u. 18 år, årskortholdere eller når entreen er betalt.

I forbindelse med Scherfig-udstillingen byder museet på en række foredrag i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Det første rækken er:

Tirsdag 11. februar kl. 17
Foredrag og debat: Naturen har brug for et nyt hjerte
Vi oplever i øjeblikket en natur, der ifølge WWF Verdensnaturfondens seniorbiolog Thor Hjarsen ikke blot har brug for kunstigt åndedræt – men et nyt hjerte. Både på land og til havs registreres et trængt dyreliv og en nødstedt natur. Ifølge EU er det alarmerende, og naturen og biodiversiteten har som aldrig før fået politikernes opmærksomhed. Hvordan kan det så være, at enderne ikke mødes? Thor Hjarsen opdaterer os om den seneste viden og forvaltning af, hvor det brænder på, og hvad der skal gøres. Efter foredraget vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere.

Museets traditionsrige croquisundervisning holder ikke vinterferie, men kan nydes af museets tegneglade gæster:

Onsdag 12. februar kl. 14.45-16.45 og kl. 17-19
Croquis

Pris 60 kr. for årskortholdere.

Sæsonens anden jazzkoncert afholdes torsdag med Søren Sigumfeldts String Swing-orkester og sangeren Sahra da Silva i en ‘Tribute to Meschiya Lake’. Glæd jer til en swingende koncert i Søjlesalen!

Torsdag 13. februar kl. 19.30
Koncert: String Swing med Sahra da Silva: Tribute to Mesciya Lake
Tændt af en helt særlig gnist ved deres første møde skrev og indspillede saxofonist Søren Sigumfeldt og sanger Mesciya Lake albummet ’This Is Meschiya Lake’ på ganske få dage – og vandt siden DMA i kategorien ’Årets vokaljazz’ i 2019. Det er et album, hvor jazzen møder 1980’ernes mørke beat-poeter med numre af ikoner som Leonard Cohen og Nick Cave.

Sangerinden Sahra da Silva møder på museet saxofonist Søren Sigumfeldts String Swing-orkester i en stærk opstilling med nogle af Danmarks bedste jazzmusikere: Jacob Fischer på guitar, Peter Rosendal på klaver og Thomas Vang på bas, udover gæstebesøg af bl.a. trommeslager og perkussionist Arto Louis Eriksen og mundharpevirtuosen og guitaristen Finn Poulsen.

Pris 200 kr. Halv pris for årskortholdere.

Fredag 14. februar kl. 17
Korfredag
Koret MaJazz lader museumsgæsterne gå på weekend med sang og fællessang. Gratis for årskortholdere eller når entreen er betalt.

Hver søndag kl. 14 er der gratis introduktion til særudstillingen 'Hans Scherfig. Myter og drømme'. 

Udover Scherfig-udstillingen viser museet også særudstillingen VILLAR af Eva Koch. Læs mere her.

Museet har aftenåbent tirsdag - fredag kl. 11-20, hvor cafeen også serverer aftenenes ret. Bordbestilling kan ske til: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17.

Der er begrænset antal pladser til museets arrangementer. Billetter købes på forhånd via billetto.dk eller i museets reception. Billetter til arrangementer er inklusiv adgang til museets udstillinger.

____________________________________________________________________________

Pressefotos kan downloades her.

____________________________________________________________________________

For yderligere information kontakt gerne kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr på e-mail kbk@nivaagaard.dk eller tlf. 93 88 01 81.

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kontakt

Kirsten Baltzer Kahr

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig +45 93 88 01 81

Relateret materiale